JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen op Zanzibar? Tips & bezienswaardigheden!

Wat te doen op wonderschoon Zanzibar?
Tips & bezienswaardigheden!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 06-10-2021

Het grootste nadeel van een vakantie op Zanzibar in Tanzania? Je wilt echt nooit meer naar huis. We zijn inmiddels al even terug, maar denken nog iedere dag aan onze heerlijke vakantie op dit idioot mooie eiland in Afrika. Natuurlijk is het overgrote deel van de natuur besteed aan strand, strand en nog meer strand, maar er is ook ongelofelijk veel moois te zien. Dus lees al onze tips en bezienswaardigheden en je weet precies wat je kunt doen op wonderschoon Zanzibar. Met natuurlijk genoeg tijd om te ontspannen.

Jozani National Park

Een echte highlight tijdens jouw vakantie op Zanzibar is een bezoekje aan het nationaal park Jozani. Je verwacht wellicht dat dit uit open vlaktes bestaat, maar niets is minder waar! Het park bestaat namelijk uit een supermooi bos, maar dan iets meer met de kenmerken van een moeras. Niet alleen vind je hier speciale bomen en gewassen, maar de kans dat je hier een rode colobus aap spot is ook heel groot. Deze vind je alleen op Zanzibar, dus hou je ogen goed open. Je vindt het Jozani National Park op een klein half uurtje rijden vanaf Dongwe.


Jozani National Park

Dineer op een rots

Hou je van een uitstapje, maar hou je minstens net zoveel van lekker eten? Dan hebben wij hét perfecte uitstapje voor je: dineren bij restaurant The Rock. Dit schitterende restaurant ligt voor de kust van Pingwe, op slechts 5 kilometer van Dongwe. Je wordt bij je hotel opgehaald en met een busje en boot naar het eilandje gebracht. Hier geniet je van het lekkerste diner dat je ooit gehad hebt met waarschijnlijk ook nog een mooier uitzicht dan ooit! Je kijkt namelijk uit op het eiland Zanzibar en bent omgeven door schitterend helder water. Er zijn slechts twaalf tafeltjes beschikbaar, dus het is zeker aan te raden ruim van tevoren te reserveren.


The Rock Restaurant

Geniet van een eerste rang zonsondergang

Hoe zorg je dat je vooraan bij een zonsondergang zit? Juist, door hem vanaf een boot te bekijken. Zanzibar maakt nog steeds gebruik van traditionele dhows: houten vissersboten met een zeil. Tegen het einde van de middag worden deze dhows ingezet om jou naar de meest schitterende plek te varen om van een unieke zonsondergang te genieten. Dus voor iedereen die zijn of haar partner op een romantisch uitje wil trakteren is dit een absolute highlight.


Zonsondergang met dhow


Waarschijnlijk kijk je nu om je heen en denk je “wat doe ik hier nog?” Terechte vraag, want niets houdt jou tegen om een vakantie te boeken naar dit heerlijke eiland! We hebben een breed aanbod heerlijke accommodaties, dus kies snel jouw favoriet en bereid je voor op een vakantie vol teenslippers en zonneschijn!