JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tunesië informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.be

Tunesië informatie

Ga je binnenkort op vakantie naar Tunesië? Ga dan goed voorbereid op vakantie met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Het is bijvoorbeeld fijn om te weten of je vaccinaties nodig hebt en zo ja, welke. Of dat je het water uit de kraan kan drinken. Geen zorgen: wij helpen je met alle praktische informatie over Tunesië. Zo ga je veilig en zorgeloos naar je vakantiebestemming toe. Alvast een hele fijne reis gewenst! 

Tunesië informatie

Officiële taal


Arabisch


Hoofdstad


Tunis


Regeringsvorm

 


Presidentiële Republiek


Oppervlakte


163.610 km²


Inwoners


9.932.400


Munteenheid

 


Tunesische Dinar (TND)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

+ 1 uur

Geen


Vaccinatie

(aanbevolen)

 


 

DTP, Hepatitis A


Vluchtduur

Tunis:


 

Circa 3 uur


Visum


Nee


Web - Code - Tel. .tn - TUN - +216

Valuta in Tunesië 

In Tunesië wordt er betaald met de Tunesische Dinar (TND). De wisselkoers staat op moment op ongeveer € 1,- gelijk aan 3 TND. In Tunesië is er de mogelijkheid om te pinnen met creditcard of pinpas. Let wel op: alleen in de steden kan er gepind worden. Als je geld wilt wisselen van euro naar TND, is dat mogelijk bij vliegvelden, banken of hotels. Tip: Vergeet je Tunesische Dinar niet in te wisselen voor euro’s wanneer je teruggaat nar België.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Voor een vakantie naar Tunesië is een paspoort vereist. Je paspoort moet geldig zijn voor het aantal dagen dat je daar verblijft. Het paspoort moet ook minimaal één lege bladzijde hebben i.v.m. de stempel van de douane. Een visum is niet nodig voor een verblijf van minder dan 3 maanden in Tunesië.

Vluchtduur Tunesië

Reis je naar Tunesië? Gelukkig hoef je niet zo lang te vliegen. Vlieg je vanuit Brussel, dan is het maar 3 uur vliegen naar de hoofdstad van Tunesië. Dat is fijn, zo kan je eerder genieten van jouw heerlijke vakantie in Tunesië. Bekijk hier de transfertijden om zo snel mogelijk bij jouw vakantiebestemming aan te komen.

Elektriciteit in Tunesië

Voor een vakantie in Tunesië heb je geen wereldstekker nodig. De netspanning van de elektriciteit in Tunesië is 230 volt en de frequentie 50 hertz. 

Drinkwater

Het kraanwater in Tunesië is licht gechloreerd, waardoor het wordt afgeraden om uit de kraan te drinken. Het kan zorgen voor darm- en maagklachten. Daarom is het verstandig om te drinken uit flessen water. Tip: vraag ook gekoelde drankjes zonder ijsklontjes en poets je tanden met water uit een fles. 

Welke taal spreken ze in Tunesië?

De officiële taal van Tunesië is Arabisch. Er zijn verschillende dialecten te vinden in Tunesië. Er wordt niet alleen maar Arabisch gesproken, maar ook Frans. Engels kunnen ze over het algemeen in de grote steden waar veel toerisme is. Ga je verder de woestijn in wordt het lastiger.

Cultuur Tunesië

Do's

 • Maak jij er een sport van om de beste prijs te krijgen voor je souvenir? Ga dan handelen op de bazaars.
 • Wanneer je een moskee bezoekt, pas je kleding aan! Bedek je schouders en je benen (tip: koop een omslag doek op de bazaar).
 • Je gebruikt je rechterhand, omdat de linkerhand staat voor onrein. 
 • Maak direct contact als je met de lokale bevolking praat, dat is een teken van respect.
 • Kopieer je paspoort een paar keer en streep je Burgerservice nummer weg. Tip: geef je paspoort of creditcard nooit af.

Don'ts

 • Stel jezelf voor, maar als vrouw mag je de Tunesische man geen hand geven en andersom ook niet. Is een teken van respect.
 • Loop niet alleen over straat 's avonds. En als je wel van je resort af wil ga met twee personen.
 • Als je wil internetbankieren, doe dat dan niet bij een open hotspot. Doe het dan wel bij je resort waar het beveiligd is. 

Feestdagen Tunesië

Het belangrijkste religieuze feest in de islamitische jaarkalender is de Ramadan. Goed om te weten is dat islamitische feestdagen ieder jaar anders vallen. De jaarkalender is namelijk op basis van de maankalender. Houd er tijdens de feestdagen rekening mee dat vrijwel alles gesloten is. De meeste winkels in de resorts blijven tijdens de Ramadan daarentegen wel open.

1 januari

(Nieuwjaarsdag)


14 januari 

Dag van de Revolutie en de Jeugd


20 maart 

Onafhankelijksdag


21 maart 

Dag van de Jongeren


13 april 

Start Ramadan 


1 mei 

Dag van de Arbeid


12 mei 

Einde Ramadan


13 t/m 15 mei

Suikerfeest (Eid al-Fitr)


9 augustus

Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)


15 oktober

Evacuatiedag


7 november

Herdenkingsdag


Hoe is het weer en klimaat in Tunesië?

In Tunesië heb je verschillende klimaten. In het noorden van Tunesië is er een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild zijn. Er valt dan ook geregeld een buitje. In het zuiden van Tunesië is er een woestijnklimaat. Met in de zomer wel temperaturen boven de 40 en 50 graden. Ga goed voorbereid op reis wanneer je naar de woestijn afreist, neem genoeg zonnebrand mee. 

Midden Tunesië heeft een steppeklimaat, dat betekent dat hier geregeld regen valt met overwegend warm en droog klimaat. Gelukkig in Tunesië zijn er langs de kust verschillende stranden te vinden waar je afkoelt. 

Welke vaccinaties zijn nodig voor Tunesië?

Voor een vakantie naar Tunesië zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel zijn er vaccinaties die worden aangeraden. Dit zijn de vaccinaties die worden geadviseerd:

 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (beschermt tegen infectieziekte)


De vaccinaties tegen BMR (bof, mazelen en rodehond), Hepatitis B, Rabiës en Schistosomiasis zijn persoons- en reisgebonden. Mocht je een van bovenstaande vaccinatie(s) willen aanvragen, doe dit dan gemakkelijk bij onze partner Vaccinaties op Reis. Als klant van Prijsvrij Vakanties ontvang je dan een gratis geel vaccinatieboekje.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Tunesië willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Tunesië, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

 • Ambulance: 190
 • Brandweer: 198
 • Politie: 197
 • Netnummer: +216

Vervoer Tunesië

Heb je zin in een vakantie naar Tunesië, en wil je alles ontdekken van dit vakantieland? Hieronder een paar leuke tips!

 • In de grotere steden zijn er veel autoverhuurbedrijven, maar die zijn niet altijd goed geprijsd. Kijk goed rond en of het bedrijf betrouwbaar is. Als je de auto huurt check eerst van te voren of de auto geen schade heeft, zodat de schade niet later verhaald kan worden op jou. Wil je zeker zijn van een betrouwbare auto en verhuurmaatschappij? Huur dan je auto via Prijsvrij

 • Heb je zin om optimaal te genieten van het landschap? Ga dan met het openbaar vervoer naar je nieuwe bestemming. Als je met de bus op pad wilt, ga dan met een georganiseerd bedrijf. Die hebben vaak wat nieuwere bussen, zodat je meer reiscomfort hebt. Tip: Reserveer je bus ticket online zodat je bent verzekerd van een plekje.  

 • Neem de taxi voor kleine ritjes in de stad of van en naar het vliegveld. De taxi's zijn goedkoop in Tunesië, maar maak duidelijke afspraken over de prijs van de rit of vraag of ze de meter willen aanzetten. Zorg dat je genoeg kleingeld mee hebt om te kunnen wisselen.

  Heb je nog geen vakantie geboekt naar Tunesië? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Tunesië!


Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van de van reisorganisatoren (touroperators) en lokale overheidsinstanties ontvangen informatie. Genoemde bedragen zijn indicatief en veranderen met enige regelmaat.

Heb je nog geen vakantie geboekt naar Tunesië? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Tunesië!