JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in Alanya? Tips voor jouw vakantie!

Wat te doen in Alanya

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 03-05-2023

Een vakantie naar Alanya is vanwege de beschikbaarheid, goede prijzen en populariteit snel geboekt. Alanya is bij menig Belg een heerlijke vakantiebestemming waar je eigenlijk ieder jaar wel naar terug kunt gaan. Zoals één van onze reizigers zegt: “Heerlijk in juni voor de 6e keer naar Alanya. Mooie stad, vriendelijke mensen, mooi Kleopatra strand, heerlijk warm en veel te doen voor jong en oud – ik kan niet wachten!” Wat te doen in Alanya? Wij hebben het voor je uitgezocht zodat je zeker kan zijn van een super leuke vakantie!

Kleopatra Strand

Kleopatra strand is breed en ruim, en loopt tot 3.5 km door tot aan het groene park van Alanya. Onderweg vind je verschillende strandtentjes waar je gedurende de dag wat kan eten en drinken. De strandbedjes op Kleopatra strand zijn er in overvloed. Tegen een kleine vergoeding (van ongeveer € 2,-) kan je hier de gehele dag gebruik van maken.

Het Kleopatra strand staat bekend door heel Turkije, omdat het niet alleen schoon is maar ook voorzien van alle nodige faciliteiten of vanwege het heerlijke zandstrand waar je over loopt. Je kan je dus prima vermaken op het Kleopatra strand tijdens je vakantie Alanya en is daarom terecht een van de hoogtepunten van Alanya!

Het centrum van Alanya is een gezellige mix van winkels, cafés, bars, restaurants en discotheken. Je vindt er in de zomer een gemixt publiek van jongeren, gezinnen met kinderen en stelletjes. Dit zorgt er voor dat het voor iedereen een perfecte vakantie kan zijn.

Hoteltip: Kleopatra Beach****

Kasteel van Alanya

Het kasteel van Alanya is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de top van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. Het uitzicht is echt adembenemend en zorgt ervoor dat je Alanya nooit zult vergeten!

Hoteltip: Grand Uysal****

Schitterend uitzicht Alanya

Picknicken aan de Dimcay rivier

Do like the locals! De Turken die in Alanya wonen en werken ontsnappen vaak hun vrije dagen naar de rustige omgeving van het binnenland. Op ongeveer 15 km van het stad vind je de rivier van de Dimcay. Aan deze rivier vind je verschillende picknicktafels waar je heerlijk je (zelf meegenomen) lunch kunt nuttigen. De verschillende restaurantjes in de omgeving kunnen je natuurlijk ook iets aanbieden! Geniet van een drankje terwijl je voeten afkoelen in het koele water van de rivier. Liever iets sportiefs ondernemen? Dit gebied is ook super geschikt voor wandelen en fietsen.

Hoteltip: LABRANDA Alantur*****

Waterpark Alanya

Zoals iedere populaire badplaats heeft ook Alanya een super leuk waterpark wat leuk is voor alle leeftijden! De super spannende glijbanen of bungejump mogelijkheden zijn er voor iedere reiziger die op zoek zijn naar een adrenalineshot. Daarnaast kan je ook een rustig potje minigolfen om zo de dag relaxed af te sluiten met de ondergaande zon. Het grootste waterpark van de Turkse Rivièra wacht op je!

Hoteltip: Alaaddin Beach****

Resort met waterpark

Jazz-en in Alanya

In de laatste week van september kan je genieten van vele (gratis) jazzconcerten. De grootste jazz muziekanten komen dan namelijk in deze week hier samen! In het centrum van Alanya, rondom het plein met de Rode Toren zijn in deze week veel gratis concerten bij te wonen.

We hopen je met hier alvast wat leuke tips te hebben gegeven over Alanya. We zijn erg benieuwd of jij er ook nog een hebt voor ons! Laat ze achter als reactie op deze email of op onze Facebookpagina!

Hoteltip: Villa Sonata****

Ps. Een vakantie Alanya boek je via Prijsvrij.nl al vanaf € 181 per week, en met bovenstaande tips, zijn we er van verzekerd dat je een super leuke vakantie zult krijgen! Bekijk snel ons uitgebreide aanbod van accommodaties naar Alanya!