Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse riviera ×
    • Alanya ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Alanya behoort tot de regio Antalya en is een populaire badplaats. De stad ligt aan zee met het bekende Cleopatra strand waar je verkoeling kunt zoeken. Het is er namelijk erg warm en naast de zomervakantie kun je hier goed overwinteren. Vanuit de zee kijk je uit op het kasteel van Alanya, die je ook kunt bezoeken of van bovenaf met een kabelbaan kunt aanschouwen. Ook de watervallen en grotten zijn de moeite waard om te bekijken en de haven met piratenboten mag je zeker niet missen! In de avond loop je over de gezellige boulevard met veel toeristische winkeltjes en bekende winkels. Lekker eten kun je ook goed in Alanya in de vele restaurants. Dineren op het strand met zonsondergang is een echte aanrader!

Lees meer

Populaire vakanties Alanya

Alanya - Ultieme badplaats voor zon, zee & strand

Alanya ligt ten oosten van de grote stad Antalya en de historische plaats Side. Alanya is eveneens de naam van een groot district rondom de stad, aan de Turkse Rivièra. In dit district vind je naast Alanya nog meer, bij vakantie gangers geliefde badplaatsen. De stad Alanya is gelegen tegen een rots. Aan weerszijden van de rots en dus ook van de stad, vind je een zandstrand. Het Ooststrand en het bekende Cleopatrastrand. De stad ligt feitelijk ingeklemd tussen het Taurus gebergte aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Alanya is een moderne stad die goed is ingespeeld op toeristen. Restaurants zijn er in alle soorten en maten, met zowel traditionele Turkse als internationale keukens. Er zijn diverse winkels en de stad kent een bruisend uitgaansleven met vele cafés, bars en clubs.

Bezienswaardigheden Alanya

Bezienswaardigheden in Alanya zijn de Rode Toren, met een etnografisch museum of het museum van Atatürk. Atatürk is de grondlegger van het moderne Turkije en is voormalig president van het land. vergeet ook niet de 13e- eeuwse burcht op de rots, die je al van verre kan zien. of de Piratengrot, een oude schuilplaats van piraten, met vele indrukwekkende druipstenen is een bezoekje waard tijdens je vakantie in Alanya.