JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor een avontuurlijke vakantie Belek » Prijsvrij.be

Tips voor een avontuurlijke vakantie in Belek

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 04-10-2021


Kun jij ook geen genoeg van Turkije krijgen, maar ben je voor jouw volgende vakantie op zoek naar wat afwisseling? Denk dan eens aan Belek. Deze relatief nieuwe badplaats is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor je er heerlijk tot rust kunt komen in een van de – gloednieuwe – luxe resorts. Natuurlijk is luieren aan het strand heerlijk, en al helemaal als de kinderen zich in de kidsclub of het waterpark van het resort kunnen vermaken. Maar voor iedereen die ook wel van wat actie houdt hebben we de leukste tips verzameld, zo ben je optimaal voorbereid op een onvergetelijke vakantie in Belek. Ben je klaar voor wat avontuur?


Strand in Belek

Tip 1: Jeepsafari door het Taurusgebergte

Klim met het hele gezin in een Jeep en sjees zo door het schitterende Taurusgebergte nabij Belek. De gids zorgt dat je geen enkele highlight mist, dus het enige dat jij hoeft te doen is om je heen kijken en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft – en je goed vasthouden natuurlijk. Er is ook tijd om langs de watervallen te lopen en een heerlijk verkoelende duik te nemen in het superfrisse water.

Tip 2: Pretpark plezier

Een pretpark is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie aan de Turkse Riviera, maar als je zó dicht bij een pretpark bent dan kun je het de kinderen niet aan doen hier niet naartoe te gaan. En onze geheime tip: je vindt hier ook een winkelcentrum en hele goede restaurants, dus een uitstapje hier naartoe is ook een beetje eigenbelang.


Pretpark nabij Belek

Tip 3: Raften over de Köprülü rivier

Voor het geval de vorige twee tips nog niet genoeg adrenaline hebben gegeven is hier de laatste tip: raften over de Köprülü rivier. Deze trip is geschikt voor het hele gezin en is tot in de puntjes verzorgd. Zo kun je opgehaald worden bij het resort waarna je in een luxe bus naar de rivier wordt gebracht. Daar beleef je een volledige dag avontuur op het water, maar is er ook voldoende tijd voor een lekkere lunch en verkoelende duik in de Köprülü rivier.


Raften op de Köprülü rivier

Bonustip: bezoek de hamam

Ok, we hadden gezegd dat we alleen tips zouden geven over actie gerelateerde uitstapjes, maar na al het avontuur is ontspannen ook héél belangrijk. En hoe kun je dit in Turkije beter doen dan in de hamam?! Je geniet hier van verschillende sauna’s en baden en natuurlijk de traditionele Turkse massage. 


En, is het ons gelukt jou te overtuigen dat Belek echt alles heeft voor een avontuurlijke vakantie? We hopen dat we de vakantiekriebels hebben aan weten te wakkeren en dat we jouw trip tot in de puntjes mogen verzorgen.