JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ontdek de drie kanten van Side, Turkije » Prijsvrij.be

Ontdek de drie kanten van Side, Turkije

Auteur: Rachel  Gepubliceerd op: 03-10-2023

Deze week een blog over één van de meest populaire Prijsvrij bestemmingen; Turkije. Dit land heeft ontelbare prachtige (bad)plaatsen met cultuur, geschiedenis en natuur. Eén stadje aan de Turkse Rivièra is vrijwel bij elke reiziger bekend: Side!

Side is een prachtig havenstadje tussen de twee grotere plaatsen Antalya en Alanya gelegen. Het is een oude stad die van veel reizigers het hart gestolen heeft. Deze populaire badplaats heeft drie verschillende kanten die je als toerist gezien moet hebben. Het is namelijk een romantische, avontuurlijke en extreem gemoedelijke stad! Ontdek in deze blog de drie kanten van Side.

Romantisch Side

Voor een romantische vakantie met je geliefde is de Apollo tempel zeker een bezoekje waard bij zonsondergang. Het is zelfs zo’n bijzondere plek dat er wordt beweerd dat de Romeinse Marcus Antonius hier Cleopatra ten huwelijk vroeg. Dus mocht je door je vriend(in) meegevraagd worden naar deze tempel, dan weet je wat je te wachten staat..

Het centrum van Side bevindt zich op een uniek schiereiland omringd door mooie zandstranden en dat maakt deze bestemming uitermate geschikt voor een strandvakantie maar ook voor een paar mooie avondwandelingen. Uiteraard zijn er hier ook genoeg fotografen aanwezig die de bekende zon-op-je-hand-foto’s kunnen maken van jou en je geliefde.

Apollo tempel

Avontuurlijk Side

Ook om avonturen te beleven ben je in Side op de juiste plek. Avontuur is namelijk een van de drie kanten van Side! Met het mooie weer in Turkije kun je elke maand gaan raften. Het Köprülü Canyon National Park is uitermate geschikt voor wildwater raften of kanoën. Dit wordt veelal in groepsverband gedaan en begeleid door ervaren rafters zodat je jezelf over de veiligheid geen zorgen hoeft te maken. Ben je dus nog op zoek naar een leuke bestemming voor jou en je vrienden? Dan heeft Side alles in petto om er een geslaagde vakantie van te maken!

Wildwater raften

Gemoedelijk Side

Side beschikt over talloze winkels, restaurants, bars en accommodaties. Er zijn veel verschillende accommodaties te vinden die bestemd zijn voor vriendengroepen, stelletjes of ouderen. De charmante plaats Side is tevens populair bij gezinnen met kinderen. De reden hiervoor is dat het strand zeer geleidelijk afloopt en omdat er genoeg ander vakantieplezier te beleven is voor de jeugd zoals paardrijden en watersporten. Wil je liever wat meer van de lokale bevolking meekrijgen? Ga dan op een maandag naar de markt in Manavgat, veel dorpelingen komen hier hun inkopen doen bij de talloze kraampjes met o.a. heerlijke kruiden, fruit, kleding, sieraden & souvernirs. In de avonduren komt het centrum van Side tot leven voor jongeren maar ook voor families en ouderen zijn er genoeg gezellige terrasjes en barretjes te vinden. Overdag én ‘s avonds hoef je je dus niet te vervelen in deze Turkse badplaats.

Lekker eten op de markt


Heb jij door deze tips zin gekregen in een vakantie naar Side? Bekijk ons aanbod aan accommodaties naar Side en wie weet zit er iets voor jou tussen!