Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 01/01/1970
  • 2e persoon: 01/01/1970
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Dubai ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Dubai? Last minute Dubai en all inclusive Dubai vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Dubai van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Dubai te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten en is gelegen in het Midden Oosten. Met een relatief korte reistijd en voor ieder wat wils wordt Dubai een steeds populairdere vakantie bestemming. Hier vind je onder andere parelwitte zandstranden, luxe resorts en een gastvrije bevolking.

Dubai - Modern & vooruitstrevend paradijs

Lees meer

Populaire vakanties Dubai

Het emiraat Dubai is gelegen aan de Perzische Golf op het Arabische schiereiland en beslaat slechts ongeveer 5% van de totale oppervlakte van de Verenigde Arabische Emiraten en bestaat vooral woestijn. Vanwege de aanleg van diverse eilanden voor de kust neemt de oppervlakte echter nog jaarlijks toe. Op dit moment komt het grootste deel van de inkomsten nog uit de oliewinning, maar het toerisme begint een steeds belangrijkere factor te worden voor Dubai.

 

De temperaturen zijn gedurende het hele jaar erg hoog dankzij het woestijnklimaat. In de zomermaanden kan de temperatuur zelfs oplopen tot ver boven de 40 graden Celcius. Velen vinden dit veel té warm en vandaar dat Dubai vooral in de winterperiode zijn hoogseizoen kent. Ondanks de meest luxueuze hotels en winkels is Dubai voor iedereen een leuke bestemming. Je vind er namelijk ook genoeg betaalbare accommodaties. De reistijd vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol bedraagt zo'n 6,5 uur.

Eten en drinken in Dubai

In de Arabische keuken wordt vooral veel gebruik gemaakt van lamsvlees, kip en schapenvlees. Ook worden in veel gerechten dadels verwerkt. Het drinken van alcohol is voor moslims verboden en vandaar dat er in Dubai alleen in bars, restaurants en hotels met een alcohol licentie wordt geschonken. Bovendien is het verboden om op straat alcohol te nuttigen, let hier dus op.

De combinatie van goede hotels, heerlijke temperaturen en vele bezienswaardigheden maken Dubai tot een zeer geschikte winterzon bestemming.