Veelgestelde vragen - Gezondheid

Hoe kan ik assistentie aanvragen voor op de luchthaven?
Indien u assistentie nodig heeft op de luchthaven dient u dit bij voorkeur zo snel mogelijk na boeking door te geven aan onze reserveringsafdeling. Wij zullen dit dan doorgeven aan uw reisorganisatie en zij zullen de luchtvaarmaatschappij op de hoogte brengen.
Mag ik een rolstoel of rollator meenemen en moet ik dit vooraf melden?
Uiteraard is het mogelijk een rolstoel of rollator mee te nemen, u dient dit echter wel voorafgaand aan uw vertrek door te geven aan onze reserveringsafdeling zodat wij de vliegmaatschappij hiervan op de hoogte zullen brengen.
Ik heb vanwege medische redenen bepaalde wensen. Kan ik dit doorgeven?
Het is mogelijk dat u vanwege medische redenen bepaalde wensen heeft, dit heet een essentie. Neem hiervoor contact op met de reserveringsafdeling. Zij zullen uw wensen doorgegeven aan de reisorganisatie. Let op dat sommige essenties alleen tegen betaling opgegeven kunnen worden en soms dient u in het bezit te zijn van een medische verklaring in het Engels.
Ik gebruik medicijnen, dien ik dit door te geven?
U dient een medische verklaring in het Engels aan te vragen bij uw huisarts zodat u deze altijd kan tonen mocht dit noodzakelijk zijn op de luchthaven, dit geldt voor alle medicijnen. Gebruikt u medicijnen en heeft u extra bagage nodig hierdoor, neem dan contact op met onze reserveringsafdeling.

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen (opiaten) moet u een Schengenverklaring meenemen naar het buitenland als u naar een Schengenland afreist. Voor landen buiten het Schengengebied heeft u een medische verklaring nodig. Voorbeelden van medicijnen die onder de Opiumwet vallen zijn: sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen zoals valium of Seresta, ADHD-medicatie zoals Ritalin of Concerta of medicinale cannabis. U riskeert strenge straffen als u de regels overtreedt.
Mag ik mijn slaapapneu-apparaat meenemen in het vliegtuig?
Bij de meeste vliegmaatschappijen is het toegestaan een slaapapneu-apparaat mee te nemen aan boord. Wel dient u hier altijd melding van te maken voorafgaand aan uw reis en dient u ons de afmetingen, het gewicht en merk door te geven. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een medische verklaring in het Engels.
Mag ik reizen met een lichaamsdeel in gipsverband?
Indien u reist met een lichaamsdeel in gipsverband, dient er een medische verklaring, ondertekend door (onafhankelijke) arts, overlegd te worden bij de check-in waarin staat dat de passagier fit genoeg is om te vliegen. Het gips moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, overleg dit met uw arts.