JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Gaafste pistes voor een wintersport in Oostenrijk

Gaafste pistes van Oostenrijk

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 24-10-2023

Jaaa we mogen weer, lekker op wintersport naar Oostenrijk! De hele dag buiten spelen op de ski’s of snowboard met als het éven kan een heerlijk zonnetje erbij. Er zijn superveel verschillende soorten type ‘wintersporters’, want waar de één het licht ’s ochtends vroeg uit doet in de kroeg staat de ander tegen die tijd al te trappelen bij de eerste skilift. Wij zijn eerder van het laatste soort, dus zijn daarom ook gek op supertoffe én lange pistes pakken tijdens onze wintersport in Oostenrijk. Voel jij diezelfde wens? Lees dan lekker verder en wie weet ontdek jij nog een vette piste voor de komende wintersport. Doe jij het liever iets rustiger aan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon één van de pistes pakken voor je weer lekker de kroeg in duikt ;-)

Ga voor de langste piste in Oostenrijk

Deze langste (maar vooral hele gave) piste vind je in het Oostenrijkse Solden en is maar liefst 15 kilometer lang. Voor de start ga je naar het hoogste punt dat je kunt bereiken van het Ötztal waar je begint met genieten van een waanzinnig mooi uitzicht. Vanuit hier kun je zowel van blauwe als rode pistes afdalen, wat het ook een supergeschikte piste voor kids maakt. Daar komt bij dat deze pistes breed zijn en goed geprepareerd. Tijdens de 15 kilometer lange afdaling kom je allerlei leuke restaurantjes tegen, dus genoeg mogelijkheid om even lekker bij te komen.


De langste piste van Oostenrijk in Solden

Ski door een tunnel in Oostenrijk

En dit kun je doen in Vorarlberg. Hier vind je het skigebied Montafon waar je ook nog eens heel sneeuwzeker bent vanwege de hoge ligging van ruim 2.000 meter. In dit skigebied is de langste piste die je hier vindt echt heel erg cool! Deze is namelijk ruim 12 kilometer lang waarvan een stukje zelfs door een tunnel gaat. De pistes zijn er blauw en rood, dus ook deze is perfect voor het hele gezin. Voor deze piste ga je naar de start in Alpigrat en eindig je in Schruns.


Panoramisch zicht over skipiste van Montafon

Ski als een pro over de pistes in Sankt Anton am Arlberg

Hoeven ze jou niet meer te vertellen hoe je zo hard (en veilig natuurlijk) mogelijk een piste afdaalt? Dan is het Oostenrijkse Sankt Anton am Arlberg jouw absolute place to be! De pistes zijn hier behoorlijk pittig te noemen, met ook genoeg mogelijkheden om off piste te gaan. Dus ben je een pro en heb je wel zin in een uitdaging? Ga dan voor de Valluga; de langste piste van Sankt Anton am Arlberg. Deze piste is ruim 10 kilometer lang en brengt je van het puntje van de Vallugabahn naar het centrum van Sankt Anton. Stop onderweg ook zeker even om wat te eten en bij te komen, want deze piste gaat je zeker niet in de koude (ski)kleren zitten.


Skipiste in Sankt Anton am Arlberg


Ben je al naar zolder gerend om te checken of je al je skikleding nog compleet hebt? Mooi, dan kun je nu lekker gaan boeken. Kies een heerlijke accommodatie en laat de voorpret voor de sneeuw maar beginnen!