JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
6 verrassende citytrips » Prijsvrij Vakanties

Citytrips: outside the box

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 25-02-2023

Wanneer je aan een citytrip denkt, denk je al gauw aan Barcelona, Rome en Parijs. Deze steden hebben veel hotels maar zijn vaak niet goedkoop. Heb je ooit wel eens out of the box gedacht met citytrips? Denk bijvoorbeeld aan Riga, Budapest en Hamburg. Dit zijn ook super leuke maar ook betaalbare steden om te bezoeken. Bovendien zijn deze steden net water minder populair en daardoor iets minder druk bezocht. Benieuwd? Lees deze blog dan snel verder.

1. Edinburgh

Edinburgh is de kleurrijke hoofdstad van Schotland en een leuke citytrip om te bezoeken. De stad heeft verschillende evenementen. Je kunt er fantastisch winkelen, lekker dineren en er is een levendig nachtleven. Ook is er genoeg cultuur, kunst en geschiedenis om te bezoeken. Ook kun je naar de onderkant van de beroemde “Royal Mile” gaan en het 17de -eeuwse “Palace of Holyroodhouse” bezoeken. De “Royal Mile” is een aaneenschakeling van straten. Vergeet niet om “Arthur’s Seat”, de uitgestorven vulkaan te bewonderen! Wist je trouwens dat Edinburgh een UNESCO Werelderfgoedlocatie is?

Edinburgh

Hoteltip: Leonardo Royal Edinburgh

2. Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en is aan weerszijden aan een rivier gelegen. De prachtige binnenstad met middeleeuws centrum is gevuld met kleurrijke huizen, historische kerken en gezellige pleintjes. Het is ook niet voor niets dat deze op de werelderfgoedlijst staat! Het nieuwere stadsdeel van Riga kenmerkt zich vooral door de kunststijl art nouveau, terwijl je in het oude gedeelte van de stad juist veel middeleeuwse elementen terugziet. Ontdek de rijke historie tijdens een bezoek aan het Rigakasteel of de Petruskerk, of slenter door de smalle straatjes langs de sfeervolle restaurantjes. Deze verrassende citytrip bestemming heeft een perfecte mix van culturele en historische highlights. Ga jij deze leuke budget bestemming bewonderen tijdens jouw volgende reis?

3. Hamburg

Wist je dat er naast de deur ook een leuke stad is om te bezoeken? Jawel, Hamburg! Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Daarnaast is Hamburg één van de belangrijkste havensteden ter wereld. Een citytrip van 2 overnachtingen is genoeg om de stad te leren kennen. In Hamburg kun je heerlijk shoppen, musea ’s bezoeken en de oude binnenstad is al een bezienswaardigheid an sich.


Schitterende Hamburg

Hoteltip: Baseler Hof

4. Budapest

Budapest is de hoofdstad van Hongarije, een samenstelling van 2 stedendelen Buda en Pest. De twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van de rivier de Donau. Het Parlement en het Burchtpaleis komen door de Donau goed tot hun recht. Wist je dat de prijzen in Budapest erg laag zijn? Daardoor is Budapest een erg budgetvriendelijke citytrip.

Verder is Budapest aantrekkelijk door de musea, kunst, geschiedenis, cultuur, uitgaansleven en diverse theaters. Aan cultuursnuiven dus geen te kort! Zin in het uitgaansleven? Bezoek zeker het festival Sziget! Sziget is een jaarlijks terugkerend evenement in de eerste week van augustus. Idee om je citytrip in Augustus te boeken? Voor spa-liefhebbers heeft Budapest misschien wel de beste badhuizen van Europa. Sinds het Romeinse tijdperk zijn er al geweldige warmwaterbronnen, maar liefst 123 thermale- en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen.

Budapest

5. Kopenhagen

Kopenhagen is een grote maar rustige stad. De charme van Kopenhagen zit hem vooral in de mensen en de combinatie van mooie straten met moderne architectuur. De parken en het water maken de stad af! In Kopenhagen kun je je Vlaamse roots weer toepassen: fietsen. Het is een fietsvriendelijke stad waardoor je makkelijk alles kunt bezoeken zoals haven “de Nyhavn”, de kleine zeemeermin en het attractiepark Tivoli. Hoe leuk?!

Het rustige Kopenhagen

Hoteltips:

6. Bologna

Bologna is een stad in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De stad was in het Romeinse Rijk belangrijk, in het archeologisch museum zijn daarvan overblijfselen te zien. De rode, bruine en oranje gevels geven de stad een warm karakter in combinatie met de middeleeuwse straatjes. Bologna heeft nog een andere bijnaam “La Grasse” (de dikke), omdat je er heerlijk kunt eten en drinken. Niets voor niets wordt deze stad dan ook beschouwd als het culinaire hart van Italië!

Vakantie Bologna

Hopelijk vond je het weer een leuke blog om te lezen en ben je beter geïnformeerd over verschillende stedentrips! Scroll eens door ons uitgebreide aanbod aan vakanties en doe inspiratie op!