JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor een vakantie met baby » Prijsvrij Vakanties

Tips voor een vakantie met baby!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-10-2021


Voor iedereen die voor het eerst met zijn of haar baby op vakantie gaat: we snappen dat je hier wellicht wat zenuwachtig voor bent. Want vliegen of een stuk rijden met een baby tussen de 0 en 1 jaar, hoe gaat dat precies in zijn werk? En wat zijn geschikte vakantiebestemmingen met een baby? Na het lezen van onze tips zal je zien dat het helemaal niet nodig is hier zenuwachtig voor te zijn, en dat de reisbranche supergoed is ingesteld op het bezorgen van een onvergetelijke vakantie voor jou en je baby. Dus lees onze tips rustig door tijdens het voeden van jouw baby en maak je klaar voor een heerlijk ontspannen vakantie.

Tips vliegvakantie met een baby

Het eerste voordeel van een vliegvakantie met baby: tot twee jaar vliegen ze vaak gratis mee. Op het vliegveld zelf is het vaak een kwestie van heel veel wachten, dus onze eerste tip: neem een buggy of draagzak mee. Al dat wachten met een kind op je arm wil je niet. Een tweede tip is om genoeg voeding en speelgoed mee te nemen, zodat je zowel op het vliegveld als in het vliegtuig genoeg te doen hebt voor jouw kleine baby. Vlieg je vanaf Schiphol? Dan vind je daar de speciale Baby Care Lounge, waar je jouw kindje even kunt voeden, in bad kunt doen of zelfs kunt laten slapen. Deze lounge is gratis en vind je tussen lounge 2 en 3.


Op het vliegveld

Tips autovakantie met een baby

Ga je liever met de auto op reis? Dan heb je als voordeel dat je kunt stoppen wanneer je (lees: jouw baby) wilt en zoveel spullen mee kunt nemen als je nodig hebt. Maar urenlang stilzitten is voor niemand leuk, dus al helemaal niet voor een kleintje. Zorg daarom iedere twee uur voor een stop zodat de kleine even lekker kan bewegen en kan spelen. Een zonwering op het raam is ook belangrijk en natuurlijk mag ook de lievelingsknuffel zeker niet vergeten worden.


Familiebestemming: het Gardameer in Italië

Onze favoriete vakantiebestemmingen met baby

Onze absolute favoriete accommodatie voor een vakantie met baby is een vakantiepark. Zo heb je een eigen huisje ter beschikking dat van alle gemakken is voorzien, en dat genoeg ruimte biedt voor de berg bagage die je bij je hebt. Deze heerlijke accommodaties vind je bijvoorbeeld aan het Gardameer in Italië, in de prachtige streek Istrië in Kroatië en in Cambrils aan de Costa Dorada.

Hoteltip: Valamar Lanterna Premium Camping Resort****Familiebestemming Rovinj in Kroatië

Hopelijk hebben we je kunnen laten zien dat het echt niet nodig is om zenuwachtig te zijn voor jouw – misschien – eerste vakantie met baby. Heb jij zelf ook nog een tip die je mede prille moeders en vaders niet wilt onthouden? Laat deze dan vooral weten, zo helpen we elkaar naar een heerlijke vakantie met baby!