Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kroatie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Kroatië is een nog relatief onontdekte vakantiebestemming maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een vakantie naar Kroatië staat voor een veelzijdige vakantie. Zo zijn er schitterende natuurparken, vele historische steden en mooie baaien en kliffen te ontdekken. De helderblauwe zee maakt deze locatie ook erg gewild bij zeil- en watersportliefhebbers. De belangrijkste regio is zonder twijfel het schiereiland Istrie, ook wel het Toscane van Kroatië genoemd. In het zuidelijke deel van het land vind je de regio's Noord-Dalmatie, Midden-Dalmatie en Zuid-Dalmatie. Kroatië beschikt daarnaast over meer dan 1000 eilanden. Zo is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en voor ieder wat wils! 

Lees meer

Populaire vakanties Kroatie

Mooiste plekken van Kroatië

Je hebt vele mooie gebieden in Kroatië. Te beginnen met Istrië, waar de mooie steden Porec, Rovinj en Pula liggen. Bezoek de Tempel van Augustus in Pula. Ga naar het historische oude havenstadje Umag of een van de vele bergdorpjes. Ook Brijuni Nationaal park, een eilandengroep van 14 eilandjes zijn erg in trek.

In het gebied Dalmatië heb je de levendige steden Zadar, Šibenik , Split en Dubrovnik van boven naar beneden opgenoemd liggen. Zadar, wat op een schiereilandje ligt heeft een prachtige zonsondergang en leuke bezienswaardigheden als de zee-orgel. Šibenik  is een leuk stadje met een historische architectuur, charmante winkelstraatjes en leuke restaurants. Split heeft een prachtige binnenstad, en is de grootste en belangrijkste stad van Dalmatië. Dubrovnik is een prachtig oude havenstad met vele mooie gebouwen en een stadsmuur, de bekende serie Game of Thrones is er deels opgenomen.

Krk, Hvar en Brac zijn een van de prachtige eilanden dat Kroatië te bieden heeft. Krk is het op een na grootste eiland, en is door een lange brug met het vasteland verbonden. Bezoek de sfeervolle oude steden, waar onder andere overblijfselen te zien zijn van de Romeinse stadsmuren. Of ga naar een van de prachtige strandjes in Krk. Hvar is een eiland tegenover Split gelegen. Bezoek daar het bruisende Hvar-stad of de fijne baaitjes van Gdinj. Brac is het grootste eiland van Kroatië. Het heeft mooie rustige dorpen en een bosrijk landschap. Maar ook prachtige stranden met helderblauw water

Natuurparken en watervallen in Kroatië

Er is een geweldige natuur in Kroatië. Een paar voorbeelden daarvan zijn: nationaal park Plitvice meren, de Krka watervallen en nationaal park Mljet. Nationaal park Plitvice meren is het grootste park van Kroatië. Het heeft prachtige meren en meer dan 400 watervallen. Krka watervallen is ook erg populair en hier mag je in tegenstelling tot de Plitvice meren wel lekker zwemmen! Nationaal park Mljet heeft mooie zoutwatermeren. Wandel of fiets door het prachtige park heen, eventueel met rondleiding.

Met de auto naar Kroatië

Je bent ongeveer 13 uur naar het beginpunt van Kroatië onderweg, en 19 uur naar het onderste puntje van Kroatië. Het is ongeveer 1300 tot 1900 kilometer rijden. De snelste en meest gebruikte route naar Kroatië gaat vanuit België via Luxemburg, Stuttgart, München, Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Tot diep in Slovenië rijd je op de snelweg. Je hebt voor Oostenrijk en Slovenië een tolvignet nodig.

Weer in Kroatië

In Kroatië hebben ze zachte winters en warme zomers met weinig neerslag. Ook heb je hier bergtoppen van 1300 tot 1500 meter hoog waar in de winter wel sneeuw kan liggen. Het is gemiddeld 25 t/m 28 graden in de zomer. In de winter gemiddeld rond de 10 graden. 

Veelgestelde vragen over een vakantie Kroatië

Wat is de beste reistijd voor Kroatië?

De beste tijd om naar Kroatië te gaan is in de hele zomerperiode, vanaf mei tot en met september is het prachtig weer in Kroatië.

Hoelang is het vliegen?

Naar Zagreb en Istrië vlieg je ongeveer 3,5 uur. En naar de onderste steden in Kroatië vlieg je ongeveer 4 uur.

Hoelang is het rijden?

Je bent ongeveer 13 uur naar het beginpunt van Kroatië onderweg, en 19 uur naar het onderste puntje van Kroatië.

Welke taal spreken ze in Kroatië?

In Kroatië is de voertaal Kroatisch. Vele inwoners zullen ook Engels en soms Duits verstaan. In Istrië wil nog weleens Italiaans gesproken worden.

Wat zijn de meest populaire vakantiebestemmingen in Kroatië?

De eilanden Krk, Brac en Hvar. Zadar, Split, Šibenik, Rovinj, Dubrovnik, Pula en Porec zijn plekken waar Belgen graag op vakantie gaan.