Last Minute Sri Lanka

Sri Lanka, voorheen Ceylon genoemd, is een eiland gelegen in de Indische Oceaan. Sri Lanka is een veelzijdige vakantiebestemming. Wil je cultuur en religie combineren met natuur en strand? Dan is dit eiland een perfecte locatie voor jouw last minute vakantie.  

Lees meer

Een rijke geschiedenis

Sri Lanka kent een rijke geschiedenis. Wist je dat het eiland tot 1796 onderdeel was van Nederland? De Nederlanders hadden het eiland van de Portugezen veroverd en waren vooral uit op handel in specerijen als kaneel en handel in olifanten. In de havenstad Galle vind je nog verschillende Nederlandse invloeden terug. Zo worden er bij Fort Galle nog enkele Nederlandse straatnamen gebruikt en is er een Nederlandse gereformeerde kerk en een kerkhof aanwezig. Na Nederland kwam Sri Lanka onder het gezag van het Britse rijk. In deze periode heette het eiland Ceylon. Pas na de onafhankelijkheid in 1948 kreeg het de naam Sri Lanka. 

Ontdek de schatten van Sri Lanka

In het dagelijkse leven van de bevolking speelt religie een belangrijke rol. Aanhangers van verschillende religieuze stromingen leven naast elkaar, maar het boeddhisme kent de meeste aanhangers. Bijna 70% van de bevolking is boeddhistisch, daarom vind je in het land vele boeddhistische tempels en boeddha beelden. In de heilige stad Anuradhapura vind je veel tempels, stoepa's en paleizen. Daarnaast bezoeken veel pelgrims deze plek vanwege de 'Sri Maha Bodi'. Deze bodhi boom is een stek van de boom waaronder Boeddha verlichting zou hebben bereikt. Tevens is deze boom de oudste ter wereld. Ten Noorden van de historische stad Kandy ligt de gouden tempel van Dambulla; een complex met grot tempels en het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld. Andere religies in Sri Lanka zijn het hindoeïsme, christendom en de islam. 

Schitterende natuur

Naast de rijke geschiedenis en cultuur biedt Sri Lanka ook een schitterende natuur. In het Sinharaja Forest Reserve kan je op zoektocht gaan naar olifanten en luipaarden. Het grote woud van maar liefst 11.000 hectare is erg bebost en daardoor zie je vooral veel reptielen, vogels, amfibieën en vlinder. Het grootste nationale park in Sri Lanka is het Wilpattu National Park. Dit park beschikt over vele meren en biedt de beste kans om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te aanschouwen. Heb je genoeg van het land ontdekt? Dan beschikt het eiland ook nog eens over mooie zandstranden bij o.a. Negombo Beach. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bentota. 

Boek snel je last minute Sri Lanka bij Prijsvrij.be

Ben jij inmiddels overtuigd van deze veelzijdige bestemming? Wacht dan niet te lang met boeken en ga op ontdekking naar al het moois dat Sri Lanka je te bieden heeft. De beste last minute deals hebben wij al voor je gevonden en daarnaast betaal je bij ons geen reserveringskosten! Zo ga je wel extra voordelig op reis naar dit prachtige eiland.