JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.be

Top 10 vakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 24-11-2021


Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Turkije laat reizigers uit België toe mits zij in het bezit zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie-, test-, of herstelbewijs). Lees hieronder meer over de vereisten en voorwaarden die nodig zijn voor jouw vakantie naar Turkije. Vanuit de Belgische overheid geldt er echter nog steeds een negatief reisadvies. Bekijk daarom nu alvast onze goedkope aanbiedingen naar Turkije met vertrek later in het seizoen. En vlieg mee met Prijsvrij Vakanties naar het zonnige Turkije!

Reizen naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw vakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar Turkije en voor je het weet vlieg jij binnenkort naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Meer weten?

Praktische info Turkije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Belgische overheid worden toeristische reizen naar Turkije momenteel afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken naar Turkije. Echter worden toeristische reizen momenteel afgeraden. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

   • Heenreis naar Turkije

   Je kunt naar Turkije op vakantie gaan als: 

   - Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent of; 

   - Je kunt laten zien dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van COVID-19 of;
   - Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur).  

   Je kunt niet met een digitale coronabewijs (CovidSafeBE app) Turkije inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Aan de grens met Turkije kunnen steeksproefsgewijs PCR-testen bij aankomst worden afgenomen. Daarna kan je doorreizen. Als de uitslag positief is, wordt er contact met je opgenomen en dan moet je 14 dagen in quarantaine. Je kan na 10 dagen opnieuw een test doen, is deze test negatief dan mag je uit quarantaine.

   Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

   • Terugreis naar België

   Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.

   • Gezondheidsverklaring Turkije

   Als je naar Turkije afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link vanaf 72 uur voor vertrek. Na het invullen van het formulier ontvang je een HES-code die je nodig hebt op het vliegveld. Dit formulier dien je uit te printen of te downloaden op je smartphone/tablet. Tijdens inchecken dien je dit formulier te tonen aan het personeel. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 6 jaar die naar Turkije afreizen.

   • Vliegen vanaf België

   Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

   Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

   • Vliegen vanaf Nederland

   Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

   Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen (zowel voor je heen- als terugvlucht).

   • Vliegen vanaf Duitsland

   Vliegen vanaf Duitsland naar Turkije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Turkije.

   Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

   • Vanaf 1 juli 2021 zijn bijna alle beperkende maatregelen in Turkije ingetrokken.
   • Het dragen van een mondkapje is wel nog overal in Turkije verplicht, op openbare plekken (binnen en buiten). Verder gelden er afstands- en hygiënemaatregelen op openbare plekken zoals vliegvelden, restaurants en hotels.
   • Er geldt een algeheel verbod op het draaien van muziek in o.a. restaurants, clubs, bars en discotheken.

   Stranden

   Toeristische stranden zijn geopend.


   Winkels en supermarkten

   Winkels en winkelcentra zijn geopend.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en cafés zijn geopend. Vanaf middernacht geldt er een verbod op het draaien van muziek, ook in restaurants en cafés. 


   Entertainment

   Bioscopen, theaters, musea en casino's zijn geopend. Het nachtleven in Turkije is echter nog niet volledig geopend, want er geldt nog een verbod op het draaien van muziek vanaf 24:00 uur. Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


   Excursies en bezienswaardigheden

   De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.


   Openbaar vervoer

   In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen. 

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.