JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.be

Top 10 vakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2022


Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Yes, het reisadvies voor Turkije is positief. Dat betekent dat je weer fijn kan gaan genieten van een heerlijke zonvakantie in Turkije! Voor je vakantie naar Turkije hoef je sinds 3 juni 2022 geen coronabewijs meer te laten zien.

Reizen naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw vakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar Turkije en voor je het weet vlieg jij binnenkort naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Meer weten?

Praktische info Turkije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan lekker op vakantie naar Turkije! Het reisadvies voor de toeristische gebieden is weer positief. Wij hebben een aantal extra garanties toegevoegd aan onze service, zodat je jouw vakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

   • Heenreis naar Turkije

   Turkije verplicht reizigers zonder vaccinatiebewijs niet langer om een negatieve PCR- of sneltest te overleggen. Dit betekent dat je geen vaccinatie-, herstel-, of testbewijs hoeft te laten zien bij aankomst in Turkije. 

    

   • Terugreis naar België

   Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

    • Vliegen vanaf België

    Je hoeft bij vertrek op een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

    • Vliegen vanaf Nederland

    Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan hoef je geen coronabewijs te laten zien bij aankomst in Nederland. Daarnaast zijn het invullen van de gezondheidsverklaring en het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

    • Vliegen vanaf Duitsland
    Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

    - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
    - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
    - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

    Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Turkije!

    • Het dragen van een mondkapje is verplicht in ziekenhuizen en in het openbaar vervoer. Buiten hoef je niet langer een mondkapje te dragen. 
    • Je moet overal in Turkije in openbare gelegenheden (binnen en buiten) een mondkapje dragen, 1,5 meter afstand houden en hygiënemaatregelen naleven.

    Stranden

    Toeristische stranden zijn geopend.


    Winkels en supermarkten

    Winkels en winkelcentra zijn geopend.


    Restaurants en terrassen

    Restaurants en cafés zijn geopend. 


    Entertainment

    Bioscopen, theaters, musea en casino's zijn geopend. Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


    Excursies en bezienswaardigheden

    De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.


    Openbaar vervoer

    In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen. 

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.