JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 07-01-2021


Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Het reisadvies voor Turkije is code rood wat betekent dat toeristische reizen momenteel door de Belgische overheid worden afgeraden. Wanneer Belgen weer op vakantie mogen naar Turkije hangt af van wanneer de Belgische overheid code rood wijzigd. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Maar, niet getreurd! Voor later in 2021 ziet reizen er al heel wat rooskleuriger uit en uiteraard kun je wel een vakantie naar Turkije boeken voor later in het jaar. Zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een zonnige zomervakantie op reis!

Zomer 2021 naar Turkije

Wij begrijpen dat het boeken van een vakantie in deze tijd voor onzekerheid kan zorgen. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije nu onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar Turkije en voor je het weet vlieg jij deze zomer naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Top 10 hotels Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Turkije?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Belgische overheid worden toeristische reizen naar Turkije momenteel afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar.

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Reizen met een vertrek tot half maart worden afgeraden en zijn niet meer te boeken op onze website. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Turkije?

  • Mondkapjes

In Turkije is het op verschillende plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt, krijg je van ons een mondkapje opgestuurd!

  • Negatieve PCR-test

Vanaf 29 december 2020 moeten alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig naar Turkije reizen, voordat ze aan boord gaan een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. De test mag bij aankomst in Turkije niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen laten zien worden op vluchten geweigerd. Ook reizigers over land en zee moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen.

  • Gezondheidsverklaring België

Het kan zijn dat je bij terugkomst in België een gezondheidsverklaring moet kunnen laten zien. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 


Turkije heeft (nog) geen eigen formulieren die je moet invullen voor je vlucht, maar het kan altijd zijn dat jouw hotel of luchtvaartmaatschappij je zal vragen om additionele formulieren in te vullen.

  • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

  • Vliegen van en naar België

Wanneer het weer mogelijk is om vanaf België te vliegen dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Turkije is ook volgens de Duitse overheid een risicogebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.


Voor meer informatie over vakanties vanuit Duitsland kijk je op deze website

Op vakantie naar Tukije, wat is er open?

In Turkije is voor het hele land een lockdown ingesteld, waardoor veel faciliteiten momenteel zijn gesloten. Daarnaast geldt er een avondklok van 21:00 uur tot 05:00 uur. Alleen in het weekend is het toegestaan om naar buiten te gaan voor boodschappen.

Wat zijn de corona maatregelen in Turkije?

Er geldt een minimale fysieke afstand van 2 meter en het dragen van een mondkapje is verplicht in veel steden. Bijvoorbeeld in Istanbul, Ankara, Izmir en in delen van Antalya. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en kun je een boete krijgen wanneer je je niet aan de richtlijnen houdt.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.