JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.be

Top 10 zomervakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zomervakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 12-05-2021


Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Het reisadvies voor Turkije is code rood wat betekent dat toeristische reizen momenteel door de Belgische overheid worden afgeraden. Wanneer Belgen weer op vakantie mogen naar Turkije hangt af van wanneer de Belgische overheid code rood wijzigd. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Maar, niet getreurd! Voor later in 2021 ziet reizen er al heel wat rooskleuriger uit en uiteraard kun je wel een vakantie naar Turkije boeken voor later in het jaar. Zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een zonnige zomervakantie op reis!

Zomer 2021 naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar Turkije en voor je het weet vlieg jij deze zomer naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Belgische overheid worden toeristische reizen naar Turkije momenteel afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Reizen met een vertrek tot half maart worden afgeraden en zijn niet meer te boeken op onze website. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  • Mondkapjes

In Turkije is het op verschillende plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

  • Negatieve PCR-test

Vanaf 29 december 2020 moeten alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig naar Turkije reizen, voordat ze aan boord gaan een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. De test mag bij aankomst in Turkije niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen laten zien worden op vluchten geweigerd. Ook reizigers over land en zee moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen. Bij binnenkomst van Turkije is geen vaccinatiepaspoort nodig.

  • Gezondheidsverklaring België

Het kan zijn dat je bij terugkomst in België een gezondheidsverklaring moet kunnen laten zien. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

  • Gezondheidsverklaring Turkije

Als je naar Turkije afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link vanaf 72 uur voor vertrek. Na het invullen van het formulier ontvang je een HES-code die je nodig hebt op het vliegveld. Dit formulier dien je uit te printen of te downloaden op je smartphone/tablet. Tijdens inchecken dien je dit formulier te tonen aan het personeel. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. 

  • Vliegen van en naar België

Het reisadvies voor België is nog code oranje wat betekent dat niet noodzakelijke reizen door de Belgische overheid worden afgeraden. Je mag nog wel vanaf een Belgische luchthaven vliegen. Wanneer je vanaf België vliegt dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Het reisadvies voor Duitsland is nog code oranje wat betekent dat niet noodzakelijke reizen door de Belgische overheid worden afgeraden. Je mag nog wel vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Turkije is ook volgens de Duitse overheid een risicogebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

Voor meer informatie over vakanties vanuit Duitsland kijk je op deze website

Er geldt een minimale fysieke afstand van 2 meter en het dragen van een mondkapje is verplicht. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en kun je een boete krijgen wanneer je je niet aan de richtlijnen houdt.

In Turkije is voor het hele land een lockdown ingesteld, waardoor veel faciliteiten momenteel zijn gesloten. Daarnaast geldt er een avondklok van 19:00 uur tot 05:00 uur. Ook gelden de volgende lockdownregels:

Boodschappen

In Turkije geldt een 24/7 uitgaansverbod. Dat wil zeggen dat mensen alleen naar buiten mogen om op loopafstand naar de supermarkt te gaan. Hierbij is het gebruik van een auto niet toegestaan.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer rijdt met 50% capaciteit tussen de provincies. Gedurende het uitgaansverbod mag je niet van provincie naar provincie reizen. Alleen in noodsituaties, zoals het afnemen van een examen, terugkeer naar huis of ontslag uit het ziekenhuis mag je met toestemming reizen. 


Restaurants

Alle restaurants zijn gesloten tot minimaal het einde van de ramadan (midden mei). Daarentegen is afhalen en bezorgen van maaltijden wel mogelijk. Ook mogen hotels hun eigen hotelgasten maaltijden aanbieden.


Extra informatie

De huidige lockdown is niet van toepassing op toeristen: als toerist mag je je vrij bewegen in het vakantieland. Je mag je buiten het resort begeven, zowel doordeweeks als in het weekend. Zorg ervoor dat je jezelf altijd kan legitimeren als je op pad gaat. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.