JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bouwvak 2024 » Goedkope aanbiedingen » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Schoolvakantie
Zoek vakanties

Top 10 bouwvakvakanties

Hieronder vind je een overzicht van de populairste hotels om te verblijven tijdens de bouwvak!

* Inclusief verplichte kosten

Bouwvakvakantie

Gedurende de bouwvakvakantie zijn veel bouwbedrijven in België gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. De bouwvak wisselt per regio. Zo zullen steden in het noorden andere weken bouwvak hebben dan plaatsen in de regio zuid. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan de bouwvak. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt, maar geen bouwvak hebt. Om het vinden van een vakantie in deze periode wat makkelijker te maken vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten voor een vakantie naar jouw favoriete bestemming in de bouwvak!

Bouwverlof 2024

Brussel/Halle/Vilvoorde

8 juli t/m 2 augustus 2024

Nu zoeken


Lokeren

22 juli t/m 9 augustus 2024

Nu zoeken


Antwerp/Leuven/Oost Vlaanderen/Limburg
15 juli t/m 2 augustus 2024
Nu zoeken


West-Vlaanderen
22 juli t/m 9 augustus 2024
Nu zoeken

Voor wie geldt het bouwverlof?

De bouwvak is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bedrijven zijn niet verplicht een bouwvakvakantie te hanteren. Echter zijn er wel veel bedrijven in België die zich aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is 3 weken vrij en de bouw ligt dan tijdelijk stil.

Bouwverlofregio’s

In België wordt de bouwvak opgedeeld in verschillende regio’s: Brussel-Halle-Vilvoorde, Antwerpen/Mechelen, Leuven, de Provincie Limburg, Oost-Vlaanderen, zonder Lokeren en Hamme, Lokeren en Hamme, Luik-Huy-Waremme, de Provincie West-Vlaanderen, de Provincie Namen en Luxemburg. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar en veel van deze regio's vallen in dezelfde vakantiedagen. Wil je de vakantiedata van alle schoolvakanties weten? Bekijk dan onze speciale pagina met informatie over alle schoolvakanties.

Wanneer boeken voor de bouwvak 2024?

De bouwvakvakantie is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming is het daarom verstandig om jouw vakantie in de bouwvak vroeg te boeken. Of het nu om een zonvakantie, een verre reis of een weekendje weg gaat.

In het vroegboekseizoen profiteer je van vroegboekkorting en heb je de meeste keuze uit verschillende accommodaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe all inclusive hotel in Griekenland of juist kiezen voor één van die populaire topcampings in Frankrijk of Spanje. In het vroegboekseizoen zijn er nog genoeg hotelkamers, staanplaatsen en vluchten beschikbaar. Daarom is het vroegboekseizoen perfect om jouw bouwvakantie alvast te boeken. Dus, waar gaat jouw vakantie in de bouwvak heen? 

Veelgestelde vragen over de bouwvakvakantie

De vakantiedata van de bouwvak in 2024 is verschillend per regio. Bekijk hierboven de verwachtte bouwvakvakanties per regio in België. 

Velen die in de bouw werken zijn in de bouwvak 3 weken vrij. In de bouwvak kan je dus 3 weken op vakantie.

Tijdens de bouwvak kun je eigenlijk overal naartoe op vakantie. Dit hangt geheel af van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fijne zonvakantie, een verre reis of een leuke citytrip. Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keus uit vele bestemmingen met een ruim aanbod aan accommodaties.