JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bouwvak 2022 » Goedkope aanbiedingen » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 bouwvakvakanties

Hieronder vind je een overzicht van de populairste hotels om te verblijven tijdens de bouwvak!

Bouwvakvakantie

Gedurende de bouwvakvakantie zijn veel bouwbedrijven in België gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. De bouwvak wisselt per regio. Zo zullen steden in het noorden andere weken bouwvak hebben dan plaatsen in de regio zuid. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan de bouwvak. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt, maar geen bouwvak hebt. Om het vinden van een vakantie in deze periode wat makkelijker te maken vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten voor een vakantie naar jouw favoriete bestemming in de bouwvak!

Bouwverlof 2022

Brussel/Halle/Vilvoorde

27 juni t/m 22 juli 2022 

Nu zoeken


Lokeren/Hamme

19 juli t/m 9 augustus 

Nu zoeken


Antwerpen/Mechelen/Limburg/West-Vlaanderen/Namen/Luxemburg

11 juli t/m 29 juli 2022 

Nu zoeken


Leuven
4 juli t/m 22 juli 2022 
Nu zoeken


Oost-Vlaanderen
11 juli t/m 1 augustus 2022 
Nu zoeken


Henegouwen
4 juli t/m 25 juli 2022 
Nu zoeken


Luik/Huy/Waremme
4 juli t/m 24 juli 2022 
Nu zoeken


Verviers
27 juni t/m 24 juli 2022 
Nu zoeken

Wat onze klanten zeggen...
Beoordeeld als het Beste reisbureau!

Uitstekend

(8.6)

 • 13 september 2022
  snel en goed

  snel en goed, correct zonder verrassingen

 • 12 september 2022
  correcte afhandeling

  correcte afhandeling

 • 11 september 2022
  Mooie duidelijke site, met betaalbare opties.

  Mooie duidelijke site. Prijs kwaliteit is prima. Meerdere keren met Prijsvrij op vakantie geweest. En wij zijn super tevreden over het aanbod en de service. November komt onze volgende vakantie, gelukkig weer dat het kan! We kijken er weer naar uit, om van deze reis weer een mooie ervaring reiken te zijn. Ga zo door👍

 • 10 september 2022
  zoals steeds

  zoals steeds, vlotte afhandeling

 • 10 september 2022
  Uitstekende communicatie en service

  Vlot boeken, betrouwbaar en zeer goede en snelle communicatie bij elke stap. Uitstekende service! Echte aanrader, niet twijfelen. Voor ons na 1e en nu 2e positieve ervaring onze nieuwe partner in het boeken van onze reizen 😊

 • 09 september 2022
  De geafficheerde prijs is korrekt

  De geafficheerde prijs is korrekt geen verborgen taksen en opleg allerlei

 • 08 september 2022
  Per toeval op deze site terecht gekomen…

  Per toeval op deze site terecht gekomen en uiteindelijk ook met hun geboekt. Duidelijke beschrijving van het hotel, goede prijsdetaillering, voordelig, boeking verliep vlot. Regelmatig krijg je een mail met info, dus de opvolging van je dossier is super! Onze vakantie begint over 4 weken dus hopelijk kunnen daarna een even positieve feedback geven. Wij hebben er alvast een goed oog in.

 • 07 september 2022
  Alles is in orde

  Alles is in orde, alles is duidelijk, je krijgt de juiste info op de juiste moment. Wij hebben last minut geboekt en zijn er enorm tevreden van!

 • 07 september 2022
  Super tevreden!!!

  Zeer duidelijk, goede uitleg en snelle reactie bij reservering. Wijst zichzelf uit. Veel keuze.

 • 06 september 2022
  Helemaal in orde

  Alles heel makkelijk geregeld kunnen krijgen aan goede prijzen.

Voor wie geldt het bouwverlof?

De bouwvak is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bedrijven zijn niet verplicht een bouwvakvakantie te hanteren. Echter zijn er wel veel bedrijven in België die zich aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is 3 weken vrij en de bouw ligt dan tijdelijk stil.

Bouwverlofregio’s

In België wordt de bouwvak opgedeeld in verschillende regio’s: Brussel-Halle-Vilvoorde, Antwerpen/Mechelen, Leuven, de Provincie Limburg, Oost-Vlaanderen, zonder Lokeren en Hamme, Lokeren en Hamme, Luik-Huy-Waremme, de Provincie West-Vlaanderen, de Provincie Namen en Luxemburg. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar en veel van deze regio's vallen in dezelfde vakantiedagen. Wil je de vakantiedata van alle schoolvakanties weten? Bekijk dan onze speciale pagina met informatie over alle schoolvakanties.

Wanneer boeken voor de bouwvak 2022?

De bouwvakvakantie is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming is het daarom verstandig om jouw vakantie in de bouwvak vroeg te boeken. Of het nu om een zonvakantie, een verre reis of een weekendje weg gaat.

In het vroegboekseizoen profiteer je van vroegboekkorting en heb je de meeste keuze uit verschillende accommodaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe all inclusive hotel in Griekenland of juist kiezen voor één van die populaire topcampings in Frankrijk of Spanje. In het vroegboekseizoen zijn er nog genoeg hotelkamers, staanplaatsen en vluchten beschikbaar. Daarom is het vroegboekseizoen perfect om jouw bouwvakantie alvast te boeken. Dus, waar gaat jouw vakantie in de bouwvak heen? 

Veelgestelde vragen over de bouwvakvakantie

De vakantiedata van de bouwvak in 2022 is verschillend per regio. Bekijk hierboven de verwachtte bouwvakvakanties per regio in België. 

Velen die in de bouw werken zijn in de bouwvak 3 weken vrij. In de bouwvak kan je dus 3 weken op vakantie.

Tijdens de bouwvak kun je eigenlijk overal naartoe op vakantie. Dit hangt geheel af van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fijne zonvakantie, een verre reis of een leuke citytrip. Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keus uit vele bestemmingen met een ruim aanbod aan accommodaties.