JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bouwvak 2022 » Goedkope aanbiedingen » Prijsvrij.be

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Bouwvakvakantie

Gedurende de bouwvakvakantie zijn veel bouwbedrijven in België gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. De bouwvak wisselt per regio. Zo zal regio noord andere weken bouwvak hebben dan regio zuid. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan de bouwvak. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt maar geen bouwvak hebt. Om het vinden van een vakantie in deze periode wat makkelijker te maken vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten voor een vakantie naar jouw favoriete bestemming in de bouwvak!

Onze aanraders

De populairste hotels om te verblijven tijdens het bouwverlof!

Verwachtte Bouwvakvakantie 2022

Brussel/Halle/Vilvoorde/Waals Brabant

27 juni t/m 22 juli 2022 - verwacht

Nu zoeken


Lokeren/Hamme

19 juli t/m 9 augustus - verwacht

Nu zoeken


Antwerpen/Mechelen/Limburg/West-Vlaanderen/Namen/Luxemburg

11 juli t/m 29 juli 2022 - verwacht

Nu zoeken


Leuven
4 juli t/m 22 juli 2022 - verwacht
Nu zoeken


Oost-Vlaanderen
11 juli t/m 1 augustus 2022 - verwacht
Nu zoeken


Henegouwen
4 juli t/m 25 juli 2022 - verwacht
Nu zoeken


Luik/Huy/Waremme
4 juli t/m 24 juli 2022 - verwacht
Nu zoeken


Verviers
27 juni t/m 24 juli 2022 - verwacht
Nu zoeken

Voor wie geldt het bouwverlof?

De bouwvak is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bedrijven zijn niet verplicht een bouwvakvakantie te hanteren. Echter zijn er veel bedrijven in België die zich wel aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is 3 weken vrij en de bouw ligt dan dus stil.

Bouwverlofregio’s

In België wordt de bouwvak opgedeeld in verschillende regio’s: Brussel-Halle-Vilvoorde, Antwerpen/Mechelen, Leuven, de Provincie Limburg, Oost-Vlaanderen, zonder Lokeren en Hamme, Lokeren en Hamme, Luik-Huy-Waremme, de Provincie West-Vlaanderen, de Provincie Namen en Luxemburg. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar en veel van deze regio's vallen in dezelfde vakantiedagen. Wil je de vakantiedata van alle schoolvakanties weten? Bekijk dan onze speciale pagina met informatie over alle schoolvakanties.

Wanneer boeken voor de bouwvak 2022?

De bouwvakvakantie is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming is het verstandig om vroeg te boeken. Het vroegboekseizoen is ideaal! Er zijn dan nog veel vluchten beschikbaar en genoeg hotelkeuzes. Waar gaat jouw vakantie in de bouwvak heen?

Veelgestelde vragen over de bouwvakvakantie

De vakantiedata van de bouwvak in 2022 is verschillend per regio. Bekijk hierboven de verwachtte bouwvakvakanties per regio in België. 

Velen die in de bouw werken zijn in de bouwvak 3 weken vrij. In de bouwvak kan je dus 3 weken op vakantie.

Tijdens de bouwvak kun je eigenlijk overal naartoe op vakantie. Dit hangt geheel af van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fijne zonvakantie, een verre reis of een leuke citytrip. Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keus uit vele bestemmingen met een ruim aanbod aan accommodaties.