JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Snorkelen en duiken op de mooiste plekken van Bonaire

Snorkelen en duiken op de mooiste plekken van Bonaire

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 24-08-2021

Op vakantie in eigen land, maar dan met de mogelijkheid om onder tropische omstandigheden te genieten van een schitterende onderwaterwereld? Als je de titel niet al had gelezen hadden we je waarschijnlijk in de war gebracht. Maar we hebben het natuurlijk over het Caribisch gebied, en wel Bonaire! Dit heerlijk knusse eiland ligt in de Caribische Zee en dat betekent perfecte omstandigheden om te snorkelen en duiken. We hebben heerlijke accommodaties in de hoofdstad Kralendijk, maar omdat het eiland zo compact is hebben we de mooiste snorkel- en duikplekken van het hele eiland verzameld. Dus haal de flippers maar vast van zolder en lees alles over duiken op Bonaire door je zwembril.

Wayaka II

Heb je altijd al eens papegaaivissen willen zien? Dan mag deze snorkelplek niet ontbreken. Hier is het koraal schitterend en kan deze bij laag water zelfs boven het water uitkomen. Je bereikt het strandje dor een kleine trap af te dalen waarna je meteen de zee inloopt. Omdat Wayaka II in het Washington Slagbaai Nationaal Park ligt kun je snorkelen meteen combineren met een dagje in dit mooie park.


De kleurrijke papegaaivis & Playa Funchi Beach

Lac Bay

Snorkelen in een mangrove onmogelijk? Zeker niet! De mangrove van Lac Bay is beschermd en alleen met een gids te bezoeken, en op die manier ook onderwater te bewonderen. Je zal hier geen tropische vissen spotten, maar juist scholen met kleine visjes die hier opgroeien. En met een beetje geluk zwemt er ook nog een gezellige schildpad voorbij. Je combineert het snorkelen met een kajaktocht om op de mooiste plekken te komen en zo de natuur in stand te houden. Let op: omdat dit gebied zo beschermd is mag je hier niet met zonnebrand het water in. Zorg dus voor een shirt met lange mouwen en een petje.


Het schitterende Lac Bay

1000 Steps

Deze naam klinkt misschien niet als de meest aantrekkelijke plek om te duiken of snorkelen, maar deze wil je ook echt niet missen. Dit gebied ligt iets ten noorden van Kralendijk, waar je het strand met de mooiste koralen en vele zeeschildpadden vindt. Plan jouw bezoek aan dit strand wat later in de middag, en de kans is groot dat je de onderwaterwereld helemaal voor jezelf hebt. En waar de naam vandaan komt? Van de trap die je na het duiken of snorkelen op moet. Voelt als 1000 treden, maar zijn er gelukkig maar 67.

Hoteltip: Divi Flamingo Beach Resort en Casino***


1000 Steps Beach


Na het lezen van deze tips ga je waarschijnlijk je flippers en zwembril niet meer afdoen, en loop je achteruit rond op kantoor. Snappen wij helemaal, want voorpret is minstens net zo leuk als de echte vakantiepret. Namens ons allemaal: een hele fijne duikvakantie op het schitterende Bonaire!