Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Bonaire ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Veel vakantiegangers bezoeken dit mooie eiland vanwege de relaxte sfeer, vriendelijke bevolking en het aangename klimaat. Van alle duikplekken ter wereld scoort Bonaire het allerbeste als het gaat om kantduiken. De riffen beschikken over vele vissoorten en kleurrijke koralen. Leer windsurfen in Lac Bay, ga kajakken in de mangrove of flamingo's spotten bij het Gotomeer. Beklim de Brandaris-berg en ontdek de rijke geschiedenis van Bonaire bij de slavenhuisjes en zoutpannen in het Zuiden. Bonaire beschikt over alle elementen voor een heerlijke vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Bonaire

Bonaire: een relaxte vakantiebestemming

Bonaire is een klein eiland en voelt al snel aan als een groot dorp. Al wandelend door de straatjes van het kleurrijke centrum voel je direct de relaxte sfeer. Het centrum beschikt over een aantal leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes. In de avonduurtjes kan je ook een van de leuke beachclubs bezoeken voor een lekker drankje of een cocktail aan het strand. Perfect voor een ontspannen zonvakantie dus!

Veel resorts op dit eiland zijn kleinschalig van opzet. Velen liggen vlakbij het strand zodat je direct de zee in kan duiken. De lokale inwoners trekken ook ieder weekend naar het strand toe om gezellig bij elkaar te komen. Samen eten én met een tropisch muziekje op de achtergrond terwijl de kinderen zich vermaken in zee. That's life on the beach!  

Klein Bonaire

Het onbewoonde Klein Bonaire is zoals de naam al zegt, een klein eiland voor de kust van Bonaire. Je kan dit mooie eilandje met tropisch wit zandstrand bezoeken per watertaxi. Ook kan je een bootje huren en zelf naar het eiland varen. Bij Klein Bonaire bevinden zich mooie koralen en kan je vele vissen spotten! Op het eiland zelf zijn geen faciliteiten aanwezig, dus vele bezoekers nemen hun eigen voedsel mee om lekker te eten of te bbq-en. En vergeet vooral je zonnebrandcrème niet! Schaduwplekken zijn zéér beperkt aanwezig. 

Natuur op Bonaire

Bonaire is een klein eiland maar besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo wordt er veel gedaan op het gebied van natuurbescherming en behoud. Er worden bijvoorbeeld nieuwe koralen gekweekt en diverse diersoorten beschermd waaronder bedreigde zeeschildpadden en Amazone papegaaien. In de mangrove kan je een begeleide kajaktocht maken door de zogeheten 'broedkamer van de zee'. Een leuke en vooral leerzame ervaring! Ook kan je een leuke tocht maken met je eigen (huur)auto door het Washington Slagbaai National Park. Zo rij je langs mooie baaien, een ruige kust en tussen de cactussen door met vele leguanen, geiten en hagedissen! 

Klimaat & beste reistijd

Het gehele jaar door is de temperatuur op Bonaire zo'n 30-32 graden. Daardoor is Bonaire het gehele jaar door te boeken voor een heerlijke strandvakantie. In de avond kan de temperatuur behoorlijk afkoelen tot zo'n 23-25 graden. Nog steeds lekker warm dus, maar zeker niet heet! In het Caribische gebied is er in de periode van juni tot begin december kans op tropische stormen en orkanen. Doordat Bonaire echter gunstig ligt, is de kans of een hevige orkaan hier stukken kleiner. Ook in de herfst en winter is Bonaire daarom een populaire vakantiebestemming. 


Blog
 • Foto
  Snorkelen en duiken op de mooiste plekken van Bonaire
  24 augustus 2021

  Dankzij de tropische omstandigheden op het heerlijke Bonaire beschikt het over een prachtige onderwaterwereld wat het een perfecte plek om te snorkelen en duiken maakt. Wij hebben de mooiste plekken voor je verzameld dus haal die flippers maar vast van zolder en lees snel verder!

  Snorkelen en duiken op Bonaire