Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Bulgarije ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee en is een prachtig land met natuur, leuke steden, bijzondere gebouwen en lange stranden. Waarschijnlijk ken je Sunny Beach wel dat bekend staat om de jongerenvakantie, maar ook juist voor strand-, natuur- en cultuurliefhebbers heeft het land veel te bieden. Bulgarije heeft honderden meren, rivieren en mooie valleien. Bezoek het Rila Gebergte en de Rila Gletsjer meren. Je zult verbaasd zijn! Bezoek ook hoofdstad Sofia als je op vakantie bent in Bulgarije met groene parken, musea en mooie gebouwen. Ontdek de verschillende stranden zoals het strand van Nessebar, Sunny Beach en Golden Sands. Voor een dosis cultuur heeft Bulgarije tal aan kloosters, musea en kathedralen!

Lees meer

Populaire vakanties Bulgarije

Bezienswaardigheden Bulgarije

Voor een portie cultuur zit je goed in hoofdstad Sofia met de vele historische gebouwen en monumenten. Zo zie je er communistische architectuur, kerkjes uit de tijd van de Romeinen, de 1500 jaar oude Sofia-kerk en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal. Varna is de derde grote stad van Bulgarije en is een populaire badplaats met bezienswaardigheden zoals musea en een kathedraal. Een leuk uitstapje vanaf Sofia is het Vitosja-gebergte op korte afstand van de stad. Ga wandelen in de uitgestrekte bossen en geniet van het mooie uitzicht.

Stranden Bulgarije

Bulgarije heeft heerlijke zandstranden waarvan de meeste stranden langs autovrije promenades liggen en zijn afgestemd op familietoerisme. Albena, Goudstrand en Zonnestrand behoren met hun gezellige boulevards en goede toeristische voorzieningen tot de bekendste stranden. Zonnestrand, ook wel Sunny Beach genoemd is vooral populair voor jongerenvakanties. Dit heeft zich vooral te danken aan de goedkope alcoholische versnaperingen, goedkope etensgelegenheden en het bruisende centrum met hippe discotheken. In de avond losgaan en overdag je roes uitslapen op het strand!

Weer en reistijd Bulgarije

Aan de kust van Bulgarije zijn ongeveer 300 dagen zon per jaar met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De zomer is dan ook de beste tijd om het land te bezoeken. In April en mei liggen de temperaturen tussen de 12 en 21 graden. In de winter is het koud met temperaturen van 2 tot 4 graden. Vanaf Brussel is het ongeveer 3 uur vliegen naar Bulgarije.