JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen op Fuerteventura? De beste highlights!

Wat te doen op Fuerteventura? De beste highlights!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 29-10-2021

Fuerteventura… Alleen de naam al klinkt zo lekker tropisch in de oren. En dit is precies wat dit Canarisch Eiland te bieden heeft. Heerlijke stranden, schitterende natuur en altijd een verkoelend windje. Het eiland is 100km lang en 25km breed, dus met een huurauto kun je het hele eiland verkennen tijdens een heerlijke vakantie. Maar wat zijn nu echt de állerleukste dingen om te doen op Fuerteventura? Wij hebben voor jou de beste highlights verzameld, let’s go!

Avontuur in een grot

De meest bekende en populaire grotten op Fuerteventura vind je in Ajuy, maar voor een wat onbekendere ervaring ga je naar de grotten van Puertito de los Molinos. Dit ligt aan de westkust, iets onder El Cotillo. Het wordt ook wel El Puertito genoemd en is zó klein dat het door veel toeristen wordt overgeslagen, dus als je voor een ‘allen op de wereld’ experience wilt gaan is dit een te gekke hotspot. Pro tip: bezoek dit strand tijdens eb, zo kun je veilig in een natuurlijk zwembad zwemmen én kun je de grotten van El Puertito betreden.

Hoteltip: Cotillo Beach***


Puerte de los Molinos

Unieke natuursculpturen op Fuerteventura

Ga je naar Fuerteventura? Zet dan de Barranco de los Enamorados zeker weten op je lijstje met highlights. Dit gebied staat vol met de ongerepte natuursculpturen die 100% door Moeder Natuur zijn gemaakt. Begonnen onder water en vervolgens boven water afgemaakt door de wind, wat als resultaat een natuurgebied heeft dat je nergens anders vindt. Om massatoerisme te voorkomen leiden er geen grote wegen heen en is het lastig te vinden, maar er zijn verschillende mogelijkheden om met een tourguide dit unieke natuurfenomeen te bezoeken (bijvoorbeeld vanuit Playa Desquinzo). Doen!


Barranco de los Enamorados

Verken de schitterende woestijn

Woestijn in Spanje? Dat had je niet gedacht hè?! Maar op Fuerteventura vind je aan de noordoostkust Corralejo Natural Park: een schitterende woestijn met daar dwars doorheen een perfecte asfaltweg. Helemaal makkelijk als je in Corralejo verblijft – dan rij je er in nog geen 10 minuten naartoe – maar ook vanuit bijvoorbeeld Caleta de Fuste al in een half uurtje te bereiken. Woestijn betekent natuurlijk schitterende natuur, maar ook weinig tot geen schaduw. Zorg dus dat je bepakt met genoeg water en zonnebrand het natuurpark verkent, want alles vanuit de huurauto bekijken is ook zo zonde…

Hoteltip: H10 Ocean Suites


Corralejo Natural Park


Dacht je dat je op Fuerteventura alleen maar kon zonnebaden en in de zee kon dobberen? Waarschijnlijk ben je daar na het lezen van onze highlights wel van teruggekomen. Het is echt een schitterende vakantiebestemming met de ideale combinatie tussen leuke dingen om te doen en lekkere resorts om in te ontspannen. Ga jij de uitdaging aan?