Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Canarische Eilanden ×
  • Fuerteventura ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische Eilanden en heeft een woestijnlandschap met zachte heuvels en uitgestrekte vlaktes. Dit eiland heeft naast de prachtige natuur ook veel heerlijke zandstranden te bieden. Lange, uitgestrekte stranden die uitlopen in kraakhelder water. Ideaal om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken terwijl je snorkelt of duikt. Voor de actieve reiziger zijn er ook diverse plekken waar je goed kunt windsurfen of zeilen. 's Avonds kun je op zoek gaan naar een lekker restaurantje in een van de pittoreske stadjes. Typische Spaanse gerechten zoals paella zal je hier genoeg vinden. Genoeg redenen dus om dit eiland een bezoekje te brengen. Ziet je jezelf al in de helderblauwe zee dobberen?

Lees meer

Populaire vakanties Fuerteventura

Fuerteventura - Tropisch eiland in de Atlantische Oceaan

Fuerteventura wordt vanwege het geringe groen ook wel eens gekscherend een stuk woestijn in de Atlantische Oceaan genoemd. Echter staat Fuerteventura ook bekend om zijn lange, witte stranden. Langs de gehele kust vind je gouden zandstranden en helderblauw water en is het eiland erg geliefd bij windsurfers. Alleen in de zomermaanden vind je er toeristen. Maar natuurlijk heeft dit Canarische Eiland je nog veel meer te bieden tijdens je vakantie, zoals mooie natuurparken met bijzondere planten, prachtige dorpjes en sfeervolle steden. Fuerteventura is daarnaast ook geschikt voor een duikvakantie, gezien de mooie duikspots rondom het eiland en het heldere water. Er waait praktisch altijd een lekkere wind waardoor het niet te warm wordt. Hierdoor zijn er veel watersporten te beoefenen zoals windsurfen, catamaranzeilen, kitesurfen en golfsurfen.

Bezienswaardigheden Fuerteventura 

Stranden op Fuerteventura

De kans is groot dat je voor Fuerteventura kiest voor de prachtige stranden. Het eiland telt namelijk maar liefst ongeveer 150 verschillende stranden (!). In de populaire badplaats Corralejo vind je een aantal van die stranden. Fijne witte zandstranden met helder water die erg geliefd zijn bij windsurfers. Ook in Caleta de Fuste kom je niks tekort als strandliefhebber. Als je je af vraagt waar je kunt snorkelen op Fuerteventura dan is Caleta de Fuste het antwoord!

Onze favoriete stranden op het eiland? Dat zijn toch wel de stranden Sotavento Beach, El Castillo, El Cotillo en het rustige strand Playa de Confete. De hobbelige weg naar dit 14 kilometer lange strand toe is het meer dan waard. Het bijzonderste strand is bij uitstek Popcorn Bay, vernoemd naar het korrelige koraalstrand waardoor het op popcorn lijkt.

Dit zijn nog maar een greep aan prachtige stranden die je kunt vinden op Fuerteventura. We beloven je dat je niet voor niks komt. We raden je daarnaast aan om een auto te huren zodat je geen mooie plekken over hoeft te slaan tijdens je vakantie.

Ruige landschappen

Fuerteventura heeft ruige landschappen en mooie natuurgebieden. Bezoek de vulkaan en geniet van het prachtige uitzicht dat je daar hebt. Natuurpark Parque Natural de Corralejo is ook een bezoekje waard met de uitgestrekte duinen. Het voelt alsof je in de woestijn bent! Ook een absolute aanrader is een wandeltocht naar de Pico de la Zarza, het hoogste punt van heel het eiland. Je loopt door de mooiste landschappen en ziet de mooiste uitzichten. Ga je mee op vakantie naar Fuerteventura?


Blog
 • Foto
  Fuerteventura: een eiland vol verrassingen
  04 februari 2021

  Overweeg jij een vakantie naar een van de Canarische Eilanden? Denk dan eens het veelzijdige Fuerteventura. Van kilometerslange zandstranden, prachtige maanlandschappen tot gezellige badplaatsen.

  Fuerteventura: een eiland vol verrassingen