JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De 3 leukste dingen aan Denemarken » Prijsvrij Vakanties

De 3 leukste dingen aan Denemarken

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 06-10-2021

Of we de drie leukste dingen aan Denemarken konden laten weten. Nou, daar vraag je ons wat, want we dachten eigenlijk meer aan de dertig leukste dingen. Een land dat over de mooiste natuur, vriendelijkste bewoners, lekkerste eten én mooiste winkels beschikt verdient natuurlijk een geheel eigen blog. Daarom vandaag: de 3 leukste dingen aan Denemarken, gerangschikt van het allerleukst tot minstens net zo leuk ;-)

Het allerleukste: eten in Denemarken

Als je van eten houdt zit je in Denemarken goed, en als je van lekker eten graag een leuk uitstapje maakt al helemaal. Je vindt verspreid over het hele land hele speciale restaurants, maar onze favoriet blijft toch wel we foodhallen en fabrieken die omgetoverd zijn tot een soort culinaire markt. Twee tips hierbij zijn Papiereiland en Reffen in Kopenhagen, waar je zowel lokale- als wereldgerechten vindt die op milieuvriendelijke wijze worden uitgeserveerd.


Traditioneel Smorrebrood op de markt

Ook heel leuk: sportieve uitstapjes in Denemarken

Natuurlijk kun je door Kopenhagen scheuren alsof je thuis bent, maar met ‘sportieve uitstapjes’ bedoelen we meer dingen als raften en abseilen. Nu vraag je je misschien af naar welk hoog gebergte je in Denemarken op zoek moet gaan om te kunnen abseilen, maar hier hebben de Denen een wel hele innovatieve oplossing voor. Iets buiten de stad vind je Copenhill, een energiecentrale die is omgetoverd tot een speelparadijs voor volwassenen. Hier kun je onder andere dus abseilen, maar ook skiën en een bergwandeling maken. Even bijkomen van jouw skitocht in de stad? Kan gewoon, en wel bij de après-ski waar het Deense bier rijkelijk vloeit en de mensen blij zijn. Als dit geen bezienswaardigheid oplevert…


Copenhill

Minstens net zo leuk: winkelen in Denemarken

Toegegeven, het is handig een goed gevulde portemonnee mee te nemen als je gaat winkelen in Denemarken. Maar als je van mooie en originele producten houdt van zeer goede kwaliteit dan is Denemarken de place to be! Kleding maken kunnen ze als de beste, maar als het meubels aankomt hebben de Denen toch wel echt een hele goede smaak. Onze tip: breng een bezoekje aan Bolia, dit ligt net iets buiten het bekende centrum en herbergt werkelijk schitterende interieurproducten. De kans is groot dat je na jouw bezoek jouw hele interieur om wilt gooien.


Stroget Street in Kopenhagen

Waarschijnlijk was het niet nodig om je te overtuigen, maar we hopen je toch net dat laatste zetje gegeven te hebben om voor Denemarken te kiezen als volgende vakantiebestemming. Met de gelukkigste inwoners kan het niet anders dan dat jij net zo blij wordt als de Denen!