Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Denemarken ×
    • Midden Jutland ×
    • Billund ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wie aan Billund denkt, legt de link gelijk met Legoland, maar Billund in Denemarken is veel meer dan dat! Het Deense Billund ligt midden in de prachtige natuur van Midden-Jutland. Je kunt hier heerlijk wandelen over het kilometerslange pad langs indrukwekkende sculpturen gemaakt van graniet, staal en keramiek. Ook kun je hier goed vissen en kanoën op de meren welke gelegen zijn in de omgeving van Billund. Of pak de fiets en maak een mooie tocht door de bossen van Midden-Jutland. Je zal zien dat in de plaats Billund vrijwel alles draait om LEGO, het is nu eenmaal de grootste attractie van het authentieke dorpje. In dit prachtige stukje van Denemarken is echt altijd wat te beleven!

Lees meer

Populaire vakanties Billund

Ligging vakantiebestemming Billund

Billund ligt in het zuiden van Denemarken, in het groene gedeelte van Midden-Jutland. Wanneer je met de auto naar Billund wil reizen dan kan dit gemakkelijk, de reistijd is ongeveer 7 uur. Wil je het liever op een sneller tempo doen? Dan kan dat! In ongeveer 1 uur sta je op de luchthaven van Billund vanaf Amsterdam.

Billund: veelzijdige vakantiebestemming

Naast LEGOLAND is er nog veel meer te doen in Billund. Zo kun je in de zomer een dagje naar het strand gaan of shoppen in Vejle of Kiding. Als je meer van de natuur bent dan kun je de prachtige natuur in van Midden-Jutland om heerlijk te gaan wandelen, visser of kanoën. Ook zijn er een tal van restaurants in Billund, waar je heerlijke Deense worstjes of verrukkelijke spareribs kunt eten!

Bezoek LEGOLAND in Billund

Het wereldwijde bekende attractiepark LEGOLAND is gelegen in Billund en is dé plek voor een geslaagde familievakantie. Je kunt LEGOLAND voor één dag bezoeken maar je kunt er ook overnachten. LEGOLAND Billund is het eerste attractiepark waar zowel jong als oud een mooie wereld kunnen ontdekken. Duik in een wereld vol fantasie, creativiteit, educatie en vooral heel veel plezier. Wandel door de 7 themawerelden, spot de Big Five tijdens een avontuurlijke safari en pak de trein om door de wereld van de Indianen te reizen. Tijdens de safari kom je ook wilde dieren tegen maar dit zijn geen échte wilde dieren, uiteraard zijn deze allemaal gemaakt van LEGO, hoe bijzonder is dat! Ben je meer van de extreme dingen of ben je een durfal dan kun je snelste achtbaan van het park instappen. Wanneer je in de achtbaan stapt kom je langs het prachtige poollandschap. Het bijzondere van dit alles is dat de meeste attracties en de omgeving zijn gemaakt van LEGO en dat je je ogen hier uitkijkt! Wist je dat in LEGOLAND Billund meer dan 50 miljoen LEGO steentjes zijn gebruikt?