JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Leukste steden om het Oktoberfest te bezoeken

Leukste steden om het Oktoberfest te bezoeken

Auteur: Pascal Gepubliceerd op: 03-10-2023

Het Duitse bierfeest van het jaar, en inmiddels ook in andere landen ontwikkeld tot een groot begrip. Doe je lederhosen of dirndl aan, pak een biertje en geniet van ontzettend veel gezelligheid: een perfect moment om het leven te vieren. Niet alleen in Duitse steden, maar ook in andere steden in Europa wordt er losgegaan in deze tijd van het jaar. Wij zetten de leukste plekken om het Oktoberfest mee te maken voor je op een rijtje.

#1 München

De stad waar het Oktoberfest van origine vandaan komt, is München. Het is veruit het grootste Oktoberfest van Duitsland met maar liefst 14 grote tenten waar iedereen aan het genieten is van Beierse specialiteiten en Beiers bier. Tevens is dit feest in München het grootste volksfeest van de wereld. Naast dat je er veel kunt eten en drinken in de tenten, is er ook een kermis aanwezig. Draai een rondje mee in het reuzenrad of maak een ritje in de Olympia Looping.

Hoteltip: Hampton by Hilton Munich City North***

Oktoberfest München

#2 Parijs

Bij Parijs denk je aan romantiek, de Eiffeltoren en authentieke kunst, maar toch niet aan Lederhosen en bier? Schijn bedriegt! Eind oktober gaan hier ook de remmen los om het Duitse volksfeest te vieren. Er worden verschillende thema-avonden georganiseerd waar iedereen zich vol kan gieten met Duits bier. Heerlijk toch?

Hoteltip: Appia La Fayette***

#3 Stuttgart

Stuttgart staat bekend als de locatie van het oudste Oktoberfest van Duitsland. Het is iets kleiner dan München, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het is echter iets minder traditioneel dan in München. Het Oktoberfest in Stuttgart beschikt namelijk over vele extra’s. Loop een rondje over één van de grootste kermissen van Europa of struin langs de kraampjes op de vlooienmarkt.


Oktoberfest Stuttgart

#4 Barcelona

Behoefte aan feesten met een lekker zonnetje? Het Oktoberfest in Barcelona is de plek waar je moet zijn! Met een glas verse Cervesa, leuke muziek en een aparte ‘’kidszone’’, heb jij de tijd van je leven in deze Spaanse badplaats. Wanneer jij je biertje achterover tikt en danst in de Duitse atmosfeer, maken de kids plezier met andere leeftijdsgenoten.

Hoteltip: Sant Agusti***

#5 Düsseldorf

Voor Belgen, ideaal! Het feest in Düsseldorf is erg traditioneel en dus een beetje te vergelijken met München. Net als in München, is hier ook een grote tent aanwezig, treden er artiesten op en worden er liters bier ingeschonken. Klinkt perfect als het gaat om een weekendtripje!

Oktoberfest Stuttgart

#6 Manchester

In Groot-Brittannië is bier natuurlijk een groot begrip. Het Oktoberfest kan hier dan ook zeker niet ontbreken. In het Engels Manchester wordt er groots aandacht besteed aan het Duitse volksfeest. Met een liter bier in je handen, kun jij hier losgaan op de Duitse hits. Leuk om te weten: het bier komt rechtstreeks uit Beieren.

#7 Stockholm

Het Oktoberfest is in Stockholm het grootste Zweedse festival dat er bestaat. Dit trekt dus zeker veel bekijks. Trek je lederhose of dirndl aan, haal een biertje met een braadworst bij de bar en dans jezelf vooruit. Tijdens deze periode in Zweden wordt er aan alles wat Duits is ontzettend veel aandacht geschonken.

Hoteltip: Quality Globe****

 

Nu we alle populaire plekken voor het Oktoberfest zijn afgegaan, heb je ook een beter beeld gekregen van wat het per plek precies inhoudt. Waar zien we jou in oktober met de voetjes van de vloer?