JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Egypte informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.be

Egypte informatie

Met de Prijsvrij Vakantiewijzer ga je goed voorbereid op reis naar Egypte. Wat voor betaalmiddel gebruiken ze in Egypte? Welke feestdagen vieren ze? En moet ik een verloopstekker meenemen? Wij geven je graag praktische informatie over Egypte zodat je zorgeloos je welverdiende vakantie kunt vieren. Alvast een hele fijne reis naar Egypte!

Egypte informatie

Officiële taal


Arabisch


Hoofdstad


Caïro


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


1.001.450 km²


Inwoners


104.124.440


Munteenheid

 


Egyptische pond (EGP)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

Geen

+ 1 uur


Vaccinaties

(aanbevolen)


 

DTP en Hepatitis A


Vluchtduur

Hurghada:

Marsa Alam:


 

Circa 5,5 uur

Circa 5,5 uur


Visum

Ja


Web - Code - Tel.

.eg  -  EGY  -  +20

Valuta in Egypte

Tijdens je vakantie in Egypte betaal je met de Egyptische pond en bij veel banken, hotels en restaurants kun je ook je bankpas of creditcard tevoorschijn halen. Goed om te weten is dat er slechts een beperkt aantal betaalautomaten aanwezig zijn. Houd er ook rekening mee dat bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uitstaan, zodat er geen misbruik van je pas gemaakt kan worden. Vergeet dus niet om je bankpas voor gebruik in Egypte te activeren.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Een paspoort is een vereist reisdocument voor je vakantie naar Egypte. Daarbij is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Ook heb je als vakantieganger een toeristenvisum nodig. Deze kun je bij aankomst op de luchthaven in Egypte aanvragen. Wil je graag wachttijden op de luchthaven besparen? Dan kun je het visum ook, vóór je op reis gaat, online aanvragen. Op de luchthaven in Egypte is de aanvraag voor dit toeristenvisum goedkoper. Dit type visum geldt voor wanneer je korter dan 30 dagen in Egypte verblijft. Wil je graag lekker lang op vakantie? Dan kan je voor het multiple entry visum kiezen.

Vluchtduur Egypte

Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten naar dit vakantieland. Vlieg vanaf Brussel Zaventem naar Hurghada en bereik deze mooie stad in circa 5,5 uur. Ook is er een directe vlucht naar Marsa Alam, ook hier is de gemiddelde vliegtijd 5,5 uur. Wil je graag de vluchtduur vanaf andere luchthavens weten? Bekijk dan onze vliegtijden voor Egypte.

Eenmaal aangekomen in het vakantieland wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk naar je hotel. Bekijk onze transfertijden Egypte om erachter te komen hoelang de reis naar je hotel duurt.

Elektriciteit in Egypte

Je hebt gelukkig geen wereldstekker nodig in Egypte! De netspanning van de elektriciteit in Egypte is 220 volt en de frequentie 50 hertz. In dit vakantieland vind je stopcontacten met ronde gaten en zijn geaard of ongeaard.

Drinkwater

Het kraanwater in Egypte is niet veilig om te drinken. Daarom raden wij aan om te kiezen voor flessen water. Deze flesjes zijn op iedere hoek van de straat in kleine kiosken of in supermarkten te koop. Let daarbij op of de verzegeling van het flesje nog gesloten is. Buiten het drinkwater raden wij het ook af om ijsblokjes of ijs te gebruiken, omdat deze vaak van kraanwater worden gemaakt.

Welke taal spreken ze in Egypte?

De officiële voertaal in Egypte is Arabisch. Het Arabische taalgebruik wordt hier onderscheiden met drie categorieën: de gesproken taal Egyptisch Arabisch, het Standaard Arabisch en het klassiek Arabisch. Daarnaast wordt er in enige mate Engels gesproken, met name in de toeristische gebieden waar je jezelf relatief makkelijk verstaanbaar kan maken. Ondanks dat is het ook zeker de moeite waard om een aantal Egyptische woorden of zinnen te leren. Dat gaan de Egyptenaren ongetwijfeld waarderen!

Cultuur Egypte

Maak kennis met de gewoontes in Egypte en probeer er in mee te gaan. Voor je het weet openen zich de deuren van gastvrijheid voor je. Als je westerlingen met Egyptenaren vergelijkt dan zijn de Egyptenaren niet zo direct. Wanneer je bijvoorbeeld iets in een winkel wilt kopen, is het gebruikelijk om een praatje te maken over het weer of andere dingen die op dat moment gebeuren. Vervolgens ga je over op het onderhandelen.

Mocht je tijdens je vakantie in Egypte een moskee willen bezoeken, houd dan rekening met je kleding. Zowel voor mannen als vrouwen is het de beste keuze om de armen en benen te bedekken. Voor vrouwen is het extra aan te raden om wat wijdere kleding te dragen. Dit adviseren wij niet alleen voor een bezoek aan een moskee, maar ook over het algemeen. En niet te vergeten: als vrouw is het ook belangrijk om een hoofddoek te dragen bij een moskee. Deze krijg je bij sommige moskeeën bij de entree, maar om er zeker van te zijn kun je een eigen sjaal meenemen.

Feestdagen Egypte

Het vakantieland kent veel Islamitische feesten en bevrijdingsfeesten. Deze feestdagen zijn op basis van een Islamitische kalender, een maangebonden kalender bepaald. Houd daarbij rekening met dat de meeste winkels in kleinere steden en dorpen gesloten zijn. De restaurants en bars blijven wel gewoon open.

1 januari

Nieuwjaarsdag (Banken)


13 april t/m 12 mei

Ramadan (Moslims)


25 april

Sinaï Bevrijdingsdag


1 mei

Dag van de Arbeid


13 mei t/m 15 mei

Suikerfeest Eid al-Fitr (Moslims)


18 juni

Dag van de Evacuatie


30 juni

Verjaardag


19 juli

Wakfet Arafat (Moslims)


20 juli t/m 22 juli

Offerfeest Eid al-Adha (Moslims)


23 juli

Dag van de Revolutie


9 augustus

El Hijra (Islamitisch Nieuwjaar)


6 oktober

Dag van de Strijdkrachten


18 oktober

Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)


Hoe is het weer en klimaat in Egypte?

Egypte heeft een woestijnklimaat en dit betekent dat het in de zomer heet is en dat de winters zeer mild zijn. Van april tot en met oktober zijn de temperaturen hoog en liggen ze gemiddeld tussen de 30 en 40 graden. Er valt nauwelijks regen in Egypte. De meeste kans op regen is in het noorden bij de regio’s die aan de kust liggen. In de maanden november tot en met maart liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Kortom: Egypte is zowel geschikt voor een zonvakantie als een winterzonvakantie!

Welke vaccinaties zijn nodig voor Egypte?

Voor een vakantie in Egypte geldt alleen in uitzonderlijke situaties een verplichte vaccinatie: een gele koorts vaccinatie als je in de zeven dagen voordat je Egypte binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Ook geldt dit voor een overstap in een gele koorts land mits je er langer dan 12 uur bent geweest.

Vaccinaties die worden aanbevolen zijn een vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Mocht je een van de vaccinatie(s) willen aanvragen, dan kan dat gemakkelijk via onze partner Vaccinaties op Reis. Dan ontvang je als klant van Prijsvrij Vakanties een geel vaccinatieboekje gratis. 

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Egypte willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Egypte, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Ambulance: 123
  • Brandweer: 180
  • Politie: 122
  • Toeristenpolitie: 126 (Engelstaling)
  • Netnummer: +20

Vervoer Egypte

Om het prachtige Egypte te ontdekken zijn er verschillende vervoersmiddelen om van A naar B te kunnen. Over het algemeen is het vervoer in dit vakantieland goed geregeld. Van een ritje in de bus en een treinreis tot een rit met de taxi om je bestemming te bereiken. Het fijne daarvan is wel dat je vrij snel alle grote steden kan bereiken. Als je liever de taxi neemt, dan zijn er in grote steden voldoende taxi's. Spreek daarbij wel vooraf een prijs af, want de taxi's zijn niet voorzien van een meter. 

Voor meer vrijheid raden wij je aan om een auto te huren om dit vakantieland te verkennen. Vergeet daarbij niet naast je Belgische rijbewijs een internationale rijbewijs en een creditkaart mee te nemen. 


Heb je nog geen vakantie naar Egypte geboekt? Bekijk dan ons ruime aanbod om jouw vakantie Egypte compleet te maken!