JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.be

Top 10 vakanties in Egypte

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zonvakantie in Egypte.

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 22-10-2021


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Het reisadvies voor Egypte is code rood wat betekent dat toeristische reizen momenteel door de Belgische overheid worden afgeraden. Wanneer Belgen weer op vakantie mogen naar Egypte hangt af van wanneer de Belgische overheid code rood wijzigt. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Maar, niet getreurd! Voor later in 2021 ziet reizen er al heel wat rooskleuriger uit en uiteraard kun je wel een vakantie naar Egypte boeken voor later in het jaar. Zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een zonnige zonvakantie op reis!

Op vakantie naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan op vakantie gaan, twijfel je misschien toch om je reis te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Wij willen daarom graag deze zorgen weg nemen door een aantal extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zonvakantie naar Egypte boeken.

Dus ben jij klaar voor een heerlijke vakantie? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan vakanties in het fantastische Egypte en beleef een onvergetelijke tijd! Misschien is een all inclusive vakantie wel wat voor jou? Of een leuke herfstvakantie naar Egypte? Ontdek ze hier!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Belgische overheid worden toeristische reizen naar Turkije momenteel afgeraden. Hopelijk verandert dit snel weer en mogen we het fijne Egypte weer bezoeken. Je kunt al wel je vakantie voor later dit jaar boeken!

  • Mondkapjes

Tijdens je moet je bijna altijd een mondkapje bij je hebben. Draag daarom altijd een mondkapje tijdens je vlucht en op de luchthavens. In Egypte zijn mondkapjes ook op veel plaatsen verplicht (vanaf 6 jaar).

  • Heenreis naar Egypte

Negatieve PCR-test

Als je een reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve test (RT - PCR) te tonen waarop een QR-code of stempel van een geaccrediteerd laboratorium staat (zonder deze QR-code of stempel kom je het land niet binnen). Dit is voor alle reizigers vanaf 6 jaar of ouder. Het negatieve corona testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld. Vlieg je vanaf Frankfurt, dan mag de test maximaal 96 uur oud zijn (ook met QR-code of stempel).

Heb je geen test gedaan voor je vertrek of voldoe je niet aan de bovenstaande eisen bij aankomst op Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam of Taba, dan ben je verplicht een test te doen bij aankomst. De kosten hiervoor bedragen circa 30 USD. Mocht je je willen testen in Egypte omdat je een test nodig hebt voor je terugkomst in Nederland, bekijk dan de testlocaties voor Egypte online.

Bewijs van volledige vaccinatie

Als je kunt aantonen dat je minimaal 15 dagen voor vertrek een volledige vaccinatie (Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer, BioNTech, Sinopharm, Sinovac of Sputnik V) hebt gehad, hoef je geen PCR-test te laten zien. Dit bewijs moet wel voorzien zijn van een QR-code.

Let op: voor zowel het bewijs van de negatieve test en het vaccinatiebewijs moeten op papier staan. Digitale bewijzen (zoals op je telefoon) worden niet geaccepteerd. Ook worden herstelbewijzen niet geaccepteerd.

Gezondheidsverklaring (Declaration Form) Egypte

Voor je naar Egypte gaat dien je een gezondheidsverklaring in te vullen waarop je aangeeft dat je niet ziek bent. Dit formulier moet iedere reiziger invullen en kun je laten zien op het vliegveld voor je je boardingpass ontvangt.

  • Terugreis naar België

Public Health Passenger Locator Form België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen (online). Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt.

- Kom je uit een groene of oranje zone? Je hoeft je niet te laten testen en niet in quarantaine.

- Kom je terug uit een rode zone in de Europese Unie (of uit een rood-niet-EU-land op de witte lijst) en kan je een bewijs van vaccinatie of herstel laten zien? Dan hoef je niet in quarantaine of je te laten testen.

- Kom je terug uit een rode zone in de Europese Unie (of uit een rood-niet-EU-land op de witte lijst) heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs en geen recente PCR-test die niet ouder is dan 72 uur? Dan doe je op dag 1 of 2 een test. Als deze negatief is dan mag je je quarantaine verlaten. Kinderen onder 12 jaar hoeven geen test te doen maar moeten in quarantaine totdat de ouders hun resultaat binnen hebben. 

-
Kom je uit een zone buiten de Europese Unie en heb je een vaccinatiebewijs? Dan doe je een test op dag 1 of 2 en mag je je quarantaine verlaten als het resultaat negatief is. Kan je geen vaccinatiebewijs laten zien dan ga je verplicht 10 dagen in quarantaine. Je kunt op dag 1 en dag 7 een coronatest af leggen. De quarantaine kan worden verkort als de 2e test op dag 7 negatief is. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting.

  • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Egypte via een Nederlandse luchthaven en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een coronabewijs te laten zien bij aankomst in Nederland. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan vliegt zoals Schiphol, Eindhoven of Rotterdam.


  • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Voor je vlucht naar en van Duitsland hoef je jezelf niet te registeren en is een negatieve test niet verplicht. Toch raden wij aan om een coronabewijs bij te hebben. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.


Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

Winkels: de meeste winkels zijn open, zo kun je weer gezellig op zoek naar souvenirs voor het thuisfront. Er gelden nog wel maatregelen zoals 2 meter afstand houden bijvoorbeeld. Winkels moeten om 21.00 uur sluiten.

Horeca:
ook de meeste restaurants en cafés zijn open maar met beperkingen met 50% capaciteit of minder. Restaurants en cafés gaan om 22.00 uur dicht.

Toeristische accommodaties: 
veel van de hotels zijn weer open maar met ook hier 50% capaciteit of minder.

Stranden:
de stranden in Egypte zijn momenteel nog gesloten maar de privéstranden van hotels zijn gewoon open.

Bezienswaardigheden:
de meeste bezienswaardigheden zoals musea, tempels en archeologische plekken zijn geopend met beperkingen zoals een lagere capaciteit.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.