JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 22-07-2021


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Het reisadvies voor Egypte is momenteel code rood, dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Op vakantie gaan naar Egypte is afgeraden door de Belgische overheid. Het gaat in ieder geval de goede kant op in Egypte en de besmettingen zijn aan het dalen. Hopelijk kunnen we dan weer snel op vakantie naar het indrukwekkende Egypte!

Zomer 2021 naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan op vakantie gaan, twijfel je misschien toch om je reis te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Wij willen daarom graag deze zorgen weg nemen door een aantal extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zomervakantie naar Egypte boeken.

Dus ben jij klaar voor een heerlijke vakantie? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan vakanties in het fantastische Egypte en beleef een onvergetelijke tijd!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt naar Egypte maar vanuit de Belgische Overheid worden toeristische reizen naar Egypte momenteel nog afgeraden. Gelukkig is het aantal besmettingen aan het dalen en wordt er verwacht dat Egypte snel weer open zal gaan.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Egypte te gaan, maar dit wordt momenteel nog afgeraden vanwege het negatieve reisadvies. Hopelijk kunnen we snel weer genieten van een heerlijke vakantie in Egypte!

 • Mondkapjes

Tijdens je moet je bijna altijd een mondkapje bij je hebben. Draag daarom altijd een mondkapje tijdens je vlucht en op de luchthavens. In Egypte zijn mondkapjes ook op veel plaatsen verplicht (vanaf 6 jaar).

  • Negatieve PCR-test

  Als je een reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve test (RT - PCR) te tonen waarop een QR-code of stempel van een geaccrediteerd laboratorium staat (zonder deze QR-code of stempel kom je het land niet binnen). Dit is voor alle reizigers vanaf 6 jaar of ouder. Het negatieve corona testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld. Vlieg je vanaf Frankfurt, dan mag de test maximaal 96 uur oud zijn (ook met QR-code of stempel).

  Heb je geen test gedaan voor je vertrek of voldoe je niet aan de bovenstaande eisen bij aankomst op Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam of Taba, dan ben je verplicht een test te doen bij aankomst. De kosten hiervoor bedragen circa 30 USD. Mocht je je willen testen in Egypte omdat je een test nodig hebt voor je terugkomst in Nederland, bekijk dan de testlocaties voor Egypte online.


  • Bewijs van volledige vaccinatie

  Als je kunt aantonen dat je minimaal 15 dagen voor vertrek een volledige vaccinatie (Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer, BioNTech, Sinopharm, Sinovac of Sputnik V) hebt gehad, hoef je geen PCR-test te laten zien. Dit bewijs moet wel voorzien zijn van een QR-code. Een digitaal bewijs (zoals op je telefoon) wordt niet geaccepteerd.

  • Gezondheidsverklaring (Declaration Form) Egypte

  Voor je naar Egypte gaat dien je een gezondheidsverklaring in te vullen waarop je aangeeft dat je niet ziek bent. Dit formulier moet iedere reiziger invullen en kun je laten zien op het vliegveld voor je je boardingpass ontvangt.

  • Public Health Passenger Locator Form België

  Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen (online). Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen.

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.


  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar Cyprus via een Nederlandse luchthaven en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een coronabewijs te laten zien bij aankomst in Nederland. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Egypte.
   
  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

  De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.


  Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

  Winkels: de meeste winkels zijn open, zo kun je weer gezellig op zoek naar souvenirs voor het thuisfront. Er gelden nog wel maatregelen zoals 2 meter afstand houden bijvoorbeeld.

  Horeca:
  ook de meeste restaurants en cafés zijn open maar met beperkingen met 50% capaciteit of minder.

  Toeristische accommodaties: 
  veel van de hotels zijn weer open maar met ook hier 50% capaciteit of minder.

  Stranden:
  de stranden in Egypte zijn momenteel nog gesloten maar de privéstranden van hotels zijn gewoon open.

  Bezienswaardigheden:
  de meeste bezienswaardigheden zoals musea, tempels en archeologische plekken zijn geopend met beperkingen zoals een lagere capaciteit.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.