JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in Marsa Alam? Bezienswaardigheden & tips!

Wat te doen in Marsa Alam? Bezienswaardigheden & tips!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Een vakantie in Marsa Alam in slechts drie woorden? Historie, natuur en actie! Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is een vakantie in Egypte zeker weten voor jou weggelegd. We hebben voor jou de allerleukste tips en uitstapjes verzameld, zodat jij alles uit jouw vakantie haalt wat erin zit. En het allerfijnste is nog wel dat alles gepaard gaat met dagen vol zonneschijn en het heerlijke buitenleven. Dus zie jij een vakantie in Marsa Alam wel zitten? Lees dan gauw verder en laat de vakantiekriebels maar komen.

Bezoek een van de oudste tempels ter wereld

Je kunt eigenlijk geen bezoek aan Marsa Alam afsluiten zónder een van de oudste tempels ter wereld bezocht te hebben. Eerlijk toegegeven, wij zijn niet de grootste fans van archeologie en geschiedenis, maar deze tempels waren wel héél indrukwekkend. Je vindt deze tempel midden in de stad Luxor. Het is even rijden, maar als je een dag voor dit uitstapje uittrekt beloven wij je dat je hier geen spijt van zult krijgen.


Tempel in Luxor

Tour in een boot met glazen bodem

Ben je met het gezin op vakantie en zijn de kinderen te jong om zelf te snorkelen? Dan hebben ze in Marsa Alam de perfecte oplossing om zelfs de kleintjes te laten genieten van het kleurrijke onderwaterleven. Je kunt namelijk een tour boeken op een boot met een glazen bodem, zodat je van al het moois dat zich onderwater afspeelt kunt genieten zonder ook maar één teen in het water te hoeven steken. Je vindt deze tours onder andere in de haven van Marsa Alam.


Onderwaterwereld bij Marsa Alam

Racen op een quad

Een andere highlight van onze vakantie in Marsa Alam was toch wel de adrenalinetocht die we op een quad hebben gemaakt. Natuurlijk is het rijden op een quad alleen al te gek, maar als je dit ook nog eens door de ongerepte natuur in de vorm van woestijn kunt doen is dit wel de overtreffende trap! Er zijn verschillende tours te boeken aangepast op jouw wensen, zodat je zo lang als jij maar wilt kunt rondracen op een quad.


Quad rijden in de woestijn

Of je nu met jouw partner wilt genieten van een adults only accommodatie, of juist voor een resort met talloze activiteiten voor kinderen van jong en oud gaat: wij hebben voor iedereen de meest heerlijke accommodatie. Zoek dus gauw jouw favoriet uit en verzeker jouw eerstvolgende vakantie naar het prachtige Marsa Alam!