JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in Egypte?

Wat te doen in Egypte?

Auteur: Pascal Gepubliceerd op: 20-09-2023

Zon, zee, strand en cultuur! Een combinatie van must haves op vakantie. Egypte is hier het ideale voorbeeld van. Naast dat het vol staat van de luxe all inclusive resorts, er mooie stranden zijn en er een gemoedelijke sfeer hangt in de stad, is er ook veel cultuur te snuiven. In Egypte heerst er een rijke geschiedenis van farao’s, authentieke bouwwerken en nog veel meer. Ben jij nu benieuwd wat er allemaal in dit historische land te doen is? Lees dan snel verder!

De historische badplaats Luxor

Het juweel van het oude Egypte mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. Luxor is de stad van de bijzondere tempels en Egyptische Hiërogliefen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het openluchtmuseum en ga terug in de tijd door het zien van vele archeologische vondsten en bezienswaardigheden. Hieronder staat 3 archeologische attracties die jij beleefd moet hebben tijdens je tijd in Luxor!Vallei der Koningen
De vallei der Koningen is een van de meeste bijzondere bezienswaardigheden van Egypte. Hier liggen namelijk de meest belangrijke farao’s begraven; ook die van Toetanchamon. Deze graven zitten vol met schilderingen en zijn gevuld met schatten. Echt een lust voor het oog!

De Tempel van Karnak
Deze tempel staat stipt op nummer één als het graat om het grootste tempelcomplex van Egypte. Het is gebouwd door verschillende farao’s en is een genot om doorheen te lopen. Bewonder hier de prachtige zuilen vol hiërogliefen. Soms zie je zelfs nog ingekleurde hiërogliefen.

Mummificatiemuseum
Een bezoekje aan het Mummificatiemuseum is typerend voor de Egyptische geschiedenis. Leer hier meer over de kunst van het mummificeren en kom dingen te weten over de speciale technieken om oude lichamen van overleden personen zo lang in tact te houden.

Hoteltip: Julie Ville Resort en Spa Kings Island Luxor*****

Cairo: de relatief onontdekte stedentripbestemming

De hoofdstad is ook zeker een must see tijdens je rondreis in Egypte. Ook hier vind je historische bouwwerken, authentieke monumenten en prachtige verhalen over de Egyptische geschiedenis. Zeker iets wat je niet kan laten liggen tijdens je vakantie in Egypte!Piramides in Cairo
Dit is verreweg het bekendste bouwwerk van de oude Egyptenaren en één van de 7 wereldwonderen. In totaal staan er 11 piramides, maar er zijn 3 reusachtige piramides die het meest opvallen. Destijds zijn ze gebouwd door de 3 koningen: Cheops, Chefren en Mykerinos. Bezoek daarnaast het uitzichtpunt waar je vanuit de piramides, de Sfinx kunt zien. Werkelijk waar prachtig!

Sfinx van Gizeh
Bezichtig dit bekende granieten beeld in de buurt van de Piramides. Dit beeld met het hoofd van een mens en het lichaam van een leeuw steekt met een hoogte van 20 meter boven alles en iedereen uit. Het wordt gezien als de beschermer van de nabijgelegen piramides.

Mohammed Ali moskee
In totaal beschikt Cairo over maar liefst 500 moskeeën, maar de Mohammed Ali Moskee is toch wel de mooiste. Deze moskee is een echte eyecatcher in het panorama van Cairo. Wandel daarnaast door de tuinen die achter de moskee liggen. Vanuit hier heb je schitterend uitzicht over heel de stad.

Snorkelen

Snorkelen is een heerlijke bezigheid tijdens je vakantie in Egypte. De onderwaterwereld is hier werkelijk waar een prachtige verschijning. Het is alsof je de film ‘’Finding Nemo’’ in het echt ziet. Je vindt onder water echt van alles: roggen, haaien, tropische vissen, noem maar op! Marsa Alam is hier echt de place to be voor!Hoteltip: Amarina Jannah Resort en Aqua Park*****

Safari door de woestijn

Tijdens een Safari door de woestijn giert de adrenaline door je lijf. Scheur hier door droge en uitgestrekte zandvlaktes, terwijl de stofwolken om je heen waaien. Rij daarnaast met een quad de woestijn door, ga sandboarden en geniet op het einde van de dag van een romantische zonsondergang. Een leuk feitje van mij: maar liefst 90% van heel Egypte bestaat uit woestijn.

De Nijl

Een ritje door de Nijl is een bijzondere ervaring tijdens je bezoek aan Egypte. De rivier stroomt door meerdere landen en is 22 keer Nederland onder elkaar; immens groot dus. Tijdens je tocht is er veel cultureel erfgoed te zien. Maak daarnaast kennis met allerlei bijzondere planten en dieren, denk aan bijvoorbeeld krokodillen en pelikanen.Overtuigd om Egypte echt eens te gaan bezoeken? Met deze leuke activiteiten hoef je je geen moment te vervelen! Hopelijk heb jij je favoriet uit dit lijstje al uitgekozen. Bekijk ons ruime aanbod aan prachtige resorts en geniet van een heerlijk verblijf in het zonnige Egypte!