JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Snorkelen in Egypte » Onze snorkeltips » Prijsvrij.be

Snorkelen in het mooie Egypte

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 09-02-2021

Snorkelen doe je natuurlijk in Egypte. De onderwaterwereld van de Rode Zee is werkelijk een prachtig plaatje. Als je de film “Finding Nemo” hebt gezien, en vervolgens het water induikt, zul je zien dat alle hoofdkarakters uit de film hier onderwater leven. De beroemde clownfish “Nemo” kan je hier vinden. Roggen, haaien, tropische vissen, je vindt het hier allemaal. Snorkelen in Egypte is een heerlijke vakantie bezigheid!

Snorkelen kan rondom de gehele Rode Zee. Echter zijn er wel wat locaties die meer geschikter zijn dan anderen. Hieronder een overzicht van perfecte snorkellocaties.

Prachtige onderwaterwereld

Snorkelen Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een super kindvriendelijke badplaats. Dus als je op zoek bent naar een plaats waar niet alleen jezelf maar ook de kinderen de tijd van hun leven hebben, dan ben je in Sharm El Sheikh op het juiste adres. Het water is erg helder en het koraal is op veel plekken nog erg ongerept. Op zoek naar een echt onderwater-vriendelijk hotel? Dan ben je bij Reef Oasis Beach Resort aan het juiste adres. De naam zegt het misschien al wel, Het adembenemende strand en de prachtige koralen liggen voor de deur!

Hoteltip: Aurora Oriental*****

Snorkelen Marsa Alam

Marsa Alam en haar regio (Port Ghalib) hebben een aantal prachtige snorkelplaatsen. Veel hotels hebben hun eigen huisrif. Bijvoorbeeld Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort. Je kan vanaf de steiger het water in springen en gelijk van het prachtige landschap genieten. Vanaf dit hotel loop je in 5 minuten naar “Turtles Bay” waar de kans zeer groot is dat je er schildpadden én zeekoeien tegenkomt!

Hoteltip: Sataya*****

Snorkelen Hurghada

Hurghada heeft een uitgebreide snorkel regio. Vanaf de hotels kan je gemakkelijk een leuke boottocht boeken waarbij je op de meeste prachtige snorkelplekken komt in de Rode Zee. Vanaf hotel Arabella Azur Beach Resort loop je zo naar het eigen huisrif van het hotel of ga je de zee op naar het eiland Shedwan. Hier ligt een oude vrachtboot, het koraalrif is hier prachtig en met een beetje geluk spot je er zelfs haaien!

Hoteltip: Pickalbatros Jungle Aqua Park- Neverland Hurghada****

Doe tips snorkelen in Egypte

Doe-tip #1: Snorkelen vanaf het strand. Het aanbod van Prijsvrij.nl voor Egypte is groot. Je vindt  er  verschillende hotels waar je een eigen huisrif hebt en je gemakkelijk dus kunt snorkelen.

Doe-tip #2: Raak niets aan! De koraalriffen zijn erg tastbaar en bij aanraking gaat het koraal dood. Het is erg belangrijk dat je dus het koraal met rust laat, je tast hierbij de hele onderwaterwereld aan.

Doe-tip #3: Met een boottocht de zee op. Via de verschillende reisorganisaties en hotels kan je vaak een boottocht doen als excursie. Zo kom je op verlaten plekken waar vaak de mooiste dieren onderwater leven.

Doe-tip #4: Vroeg op! De meeste vissen zijn schuw, en zullen daarom voordat iedereen het water in gaat, dicht bij de kust zwemmen als het juist rustig is. Sta daarom voor dag en douw op, om het water en de prachtige wereld voor je alleen te hebben.

Doe-tip #5: Vergeet je flippers niet! De ervaren snorkelaar weet dat flippers onderdeel zijn van een volledige snorkeluitrusting. Het zorgt ervoor dat je verder kan snorkelen, langer in het water kan blijven en dat het voor veel rust onderwater zorgt.

Tot slot willen we je nog melden dat snorkelen vooral een ontspannen bezigheid is. Geniet van de prachtige onderwaterwereld en kom helemaal ontspannen het water uit.

Interesse in een vakantie naar Egypte? Dan kunnen wij je hiermee helpen. Voor iedereen is er een hotel die zal aanspreken. Kijk snel het gehele aanbod vakanties in Egypte!

Boek nu je excursie