JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Disneyland Parijs 9 insider tips » Prijsvrij Vakanties

Disneyland Parijs 9 insider tips

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 06-05-2021

Heb jij een vakantie geboekt naar Disneyland Parijs of wil jij graag op vakantie naar dit fantastische Park? Er is zoveel te zien en te beleven in dit park. Ik, als enorme Disneyfanaat, ga je in deze blog 9 insider tips meegeven. Zo kun je alles uit je bezoek aan Disneyland Parijs halen!

Tijdens je bezoek aan het geweldige Disneyland Parijs zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Het park bestaat uit drie verschillende delen, namelijk The Village, Disneyland Park en Walt Disney Studio’s Park. The Village bestaat uit leuke restaurantjes, winkels en een bioscoop. Disneyland Park is meer geschikt voor wat kleinere kinderen met de parade, veel figuren en kinderattracties. Walt Disney Studio’s Park heeft leuke shows en spannende attracties, maar minder figuren. Elk deel van het park heeft zijn eigen unieke karakter met verschillende figuren waar je mee op de foto mag.

#1 Disney Photopass

Bij een bezoek aan Disneyland Parijs hoort natuurlijk een foto in een van de geweldige attracties of met de figuren. Met de Disney Photopass kun je alle geweldige herinneren opslaan en online bekijken in goede kwaliteit. Dit scheelt veel kosten en je kan alle foto’s makkelijk bewaren. Je kan de Photopass kopen bij Photo-verkooppunten en geselecteerde winkels. Say cheese!

Pirates Of The Caribbean familiefoto

#2 Early hours in het Park

Maak gebruik van de ‘early hours’. In de ochtend is het namelijk een stuk rustiger in het park dus maak hier dan ook gebruik van. Ga als eerste in de populaire attracties, zoals de Crush’s Coaster en Buzz Lightyear Laser Blast. Ook kun je in de ochtend gratis meerijden met de Main Street Vehicles. Je hebt dan een privéchauffeur die met jou een rondje rijdt door het park. Je voelt je voor even een echte prins of prinses!


Main Street auto

#3 FastPass attracties

Met je toegangsticket kun je een gratis FastPass halen bij verschillende attracties. Dit kan niet bij alle attracties, maar dit staat aangegeven bij de attractie. Een FastPass is een pas waarbij je via een aparte ingang sneller toegang krijgt tot een attractie. Je hoeft dan nog maar een paar minuten te wachten, terwijl je soms 60 minuten in een rij staat. Doe dit gelijk aan het begin van je bezoek, want de FastPass is soms binnen een uur al uitverkocht. Vooral de FastPass van de Tower of Terror en de Hyperspace Mountain zijn populair. Je kan de FastPass halen bij de attracties zelf.

#4 Mam, wanneer is het etenstijd?

Wanneer kun je het beste gaan eten? Ik kan je één ding vertellen, ga niet eten tussen 12:00 en 14:00 uur. Veel Engelse bezoekers eten warm in de middag en hierdoor zijn alle restaurants heel druk en sta je soms een uur in de rij. Het beste is om rond een uurtje of 16:00 uur te gaan eten, maar let wel op dat de meeste restaurants om 17:00 uur sluiten. Wil je toch in de middag eten, dan kun je beter een restaurant zoeken in The Village.

#5 Abonnement Disneyland Parijs

De toegangsprijzen van Disneyland Parijs zijn aan de dure kant. Ben jij een echte fan van het park en wil je het graag vaker bewonderen? Zoek dan eens uit of een abonnement niet voordeliger is voor jou. Het goedkoopste abonnement heb je er al na 3 dagen uit! Met een abonnement heb je ook vele voordelen zoals gratis parkeren, korting op souvenirs, korting op eten, je hoeft niet in de rij te staan voor een kaartje en je mag eerder het park binnen. Kijk even goed naar de verschillende abonnementen en hun voorwaarden. Het goedkoopste abonnement heeft bijvoorbeeld dagen dat het abonnement niet geldig is, zoals met 1e kerstdag en met het duurste abonnement heb je nog meer voordelen, zoals VIP parkeren en VIP-plekken bij shows.

#6 Genieten tot laat in de avond

Als je met wat grotere kinderen op vakantie bent of met een vriendengroep, dan kan ik je aanraden om de avonduren te benutten. In de zomer is het park open tot 23:00 uur en niemand houdt het de hele dag vol. Ga lekker in de ochtend naar het park, neem de shuttlebus terug, spring in het zwembad, ga rond 19:00 uur weer terug, neem een hapje bij een restaurant in The Village en ga weer het park in. Je zal merken dat de meeste gasten om 19:00 uur het park verlaten, omdat de wat kleinere kinderen dan moe zijn. De wachtrijen zijn dan een stuk minder als in de middag, dus benut de avonden!

#7 Waterpunten in het Park

In het park en in de wachtrijen staan overal gratis waterpunten waar je water kunt pakken. Dit water is veel beter dan uit de kraan en is lekker fris. Het drinken kan nogal duur zijn in het park, waardoor dit een perfecte oplossing is.

#8 Disney Illuminations

Alle shows van Disneyland Parijs zijn geweldig, maar de eindshow mag je echt absoluut niet missen. Elke avond tijdens sluitingstijd is er een eindshow op het kasteel van ongeveer 20 minuten met geweldige waterstralen, vuurwerk en laserlichten. Ik beloof je, dit is magisch!

#9 Winkelcentrum in de buurt van het Park

In de buurt van Disneyland Parijs, op ongeveer 8 kilometer van het park, vind je een gigantisch winkelcentrum, genaamd Val d'Europe Shopping Centre. Hier vind je niet alleen geweldige winkels zoals de Zara en H&M, maar ook 30 restaurantjes, Sealife en een grote supermarkt met allerlei verse vis, vlees en groenten. Als je uit het winkelcentrum loopt, sta je direct in de designeroutlet met fantastische merken zoals Gucci, Polo Ralph Lauren, Celine, Isabel Marant en ga zo maar door. Ik raad je aan om hier in de ochtend rond 10.00 uur al heen te gaan, want in de middag kan het erg druk zijn.

Disneyland Parijs kasteel

Disneyland Parijs is een park vol avontuur, beleving en magie. Ga op zoek naar jouw held of heldin en maak een selfie en herinneringen voor altijd! Heb jij door deze tips zin gekregen in een vakantie naar Disneyland Parijs? Bekijk dan ons aanbod van hotels dicht bij het park.

Hoteltip: Vienna House Dream Castle****