Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Vendee ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Een van de zonnigste vakantiebestemmingen in Frankrijk is de Vendée. De Vendée is een prachtig departement in de regio Pays de la Loire, gelegen in het westen van Frankrijk. De ruim 250 kilometer lange kustlijn maakt deze regio een van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie in Frankrijk. Naast de heerlijke stranden en badplaatsjes vind je er ook schattige authentieke dorpjes die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in de Vendée. Maar de moerasgebieden omgeven door groen en water zijn toch wel het allermooist. Er is van alles te doen in deze regio, voor jong & oud, dus geniet hier van je familievakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Vendee

Familievakantie in de Vendée

Op slechts 800 à 900 kilometer van Nederland en België vind je de prachtige regio de Vendée. Vanwege de afstand, de vele zonuren en leuke activiteiten is deze omgeving de ideale bestemming voor een heerlijke gezinsvakantie met de kids. De Vendée is een echte campingregio en aan de kust zijn een aantal leuke campings met vele faciliteiten te vinden. Een dagje uit kan al makkelijk gepland worden vanwege de leuke attractieparken die in de Vendée te vinden zijn. Om je op ideeën te brengen vind je hier wat tips:

Voor een dag vol waterpret is Atlantic Toboggan de ideale plek om op af te gaan. Dit waterpark is gelegen in het hart van de Vendée en beschikt over onder andere een aantal super leuke waterglijbanen, een speeltuin en golfslagbad!

Een erg bijzonder park is Puy du Fou, dit park bestaat namelijk veelal uit shows. In de openlucht worden er verschillende historische voorstellingen gehouden. Vikingen, gladiatoren in de romeinse tijd of ridders uit de middeleeuwen spelen hier de hoofdrol. Voor een unieke ervaring ben je hier aan het juiste adres!

Tot slot is een bezoek aan de Zoo des Sables in de Vendée aan te raden. Deze prachtige ecologische dierentuin is een leuke uitstap voor het hele gezin. Van grote leeuwen tot lange giraffen en grappige aapjes, je vind het hier allemaal tijdens je bezoek aan dit dierenpark!

Natuur in de Vendée

Vanwege de mooie natuur is een vakantie naar de Vendée optimaal genieten voor natuurliefhebbers. Natuurgebied Marais Poitevin is met haar moerassige ondergrond maar liefst 60.000 hectare groot! Dit moerasgebied wordt ook wel “la Venise Verte”, het groene Venetië, genoemd. De groene heuvels en watervallen die eindigen in beekjes maken dit natuurgebied erg populair onder wandelaars, maar ook zal je hier vele fietsers tegenkomen. Daarnaast is het een echte aanrader om het gebied per boot te verkennen. Met gids kom je veel te weten over het natuurpark, natuurlijk kun je ook zelf een bootje huren.

Strandvakantie in de Vendée

Grenzend aan de Atlantische Oceaan is de Vendée veel bezocht door vakantiegangers die de zon op willen zoeken tijdens een strandvakantie. St. Jean de Monts is een gezellige badplaats die zeer geschikt is om van de zon te genieten. Deze plaats telt meerdere mooie zandstranden waaronder het populaire Plage des Demoiselles. Daarnaast is St. Jean de Monts erg modern met leuke restaurants.

Les Sables d’Olonne is de bekendste en populairste badplaats in de Vendée. Het prachtige stadje met heerlijke stranden is zo in trek mede dankzij het 2 kilometer lange strand, waar je kunt genieten van je vakantie. Naast het strand vind je een promenade met leuke kraampjes en daarachter bevindt zich de haven en de Eglise St-Nicolas, een van de hoogtepunten van de stad. Dit fort is zeker een bezoek waard!