Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Lindos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Lindos is één van de oudste en mooiste dorpjes op het Griekse eiland Rhodos. Vanwege de vele witte huisjes, staat het ook bekend als het 'witte stadje'. Lindos zelf is vrij klein maar tijdens een bezoek aan het centrum kijk je je ogen uit. Wandel door eeuwenoude steegjes en bewonder de adembenemende Akropolis en andere bezienswaardigheden. De vriendelijke inwoners verwelkomen je met uitzonderlijke gastvrijheid. Ontwijk het massatoerisme en verblijf in dit sfeervolle dorpje met vele verborgen historische schatten. In de buurt zijn er verschillende mooie stranden waar je lekker kan luieren onder de Griekse zon. En met een verblijf in een van de exclusieve hotels in Lindos, is jouw vakantie naar Griekenland een droom die uitkomt!

Lees meer

Populaire vakanties Lindos

Vakantie Lindos

Lindos is gelegen aan een prachtige baai in het oosten van Rhodos. Het dorpje is erg geliefd bij rustzoekers en liefhebbers van luxe. Zo zijn er veel exclusieve hotels te vinden aan de kustlijn van Lindos waaronder het befaamde 5-sterrenhotel Lindos Blu. Dit uitmuntende hotel is onderdeel van de 'Small Luxury Hotels of the World' en is perfect voor een luxueuze strandvakantie op Lindos. 

Aan de kustlijn bevinden zich ook meerdere mooie stranden waar je perfect kan genieten van heerlijke temperaturen. Wandel langs de prachtige kust en beleef een romantische avond wanneer de zon in de wateren van de Egeïsche zee daalt. De nachten in Lindos wachten vol betovering op jouw bezoek.

Bezienswaardigheden in Lindos

Wandel door de ingang van het schilderachtige dorpje Lindos en bewonder het plein met vele monumenten uit de riddertijd. De smalle straatjes in het centrum openbaren de schoonheid en de traditionele architectuur van Lindos. Bezoek de binnenplaatsen van diverse huizen en ontdek adembenemende mozaïeken.

Breng ook zeker een bezoek aan de Akropolis van Lindos 'Lindia Athena'. Deze tempel behoort tot de best bewaarde Griekse tempels op Rhodos en is ongeveer 550 jaar voor Christus gebouwd. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het eeuwenoude kerkje van Panagia en het prachtige authentieke theater. 

Tip: vanwege de hoge temperaturen in de zomer is het raadzaam om een bezoek aan het centrum Lindos in te plannen voor het middaguur.

Lindos: klimaat & reistijd

Het warme, mediterrane klimaat van Lindos biedt warme droge zomers en natte winters. In de zomermaanden kan je genieten van heerlijke temperaturen van gemiddeld 29-30 graden. In juli en augustus kan de temperatuur zelfs oplopen tot 34 graden. Daarom is de ligging aan zee ideaal, zo kan je lekker afkoelen bij tropische temperaturen. De beste reistijd voor een vakantie naar Lindos is van mei t/m september. In deze periode ben je verzekerd van lekker weer en is de kans op regen minimaal. 

Droom jij al van een heerlijke zomervakantie aan het strand van Lindos? En wil jij die verborgen historische schatten van Rhodos met eigen ogen zien? Bekijk dan onze mooie hotels en ontdek het schilderachtige Lindos in Griekenland!