JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Waarom op vakantie naar Rhodos? » Prijsvrij.be

Waarom je op vakantie MOET naar Rhodos!

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 02-08-2020

Het eiland dat ten zuiden van Kos gelegen en dichtbij de Turkse kust, is écht ons favoriete eiland. Rhodos biedt zoveel mogelijkheden en een vakantie voor iedereen. Met deze weblog zullen we je meenemen in de favoriete bestemmingen en leuke tips van de kenners.

Rhodos wordt vaak in één adem genoemd met andere eilanden Kreta, Kos, en Corfu maar heeft echt zijn eigen charmes. Het eiland is een stuk groter dan bijvoorbeeld Kos, en er is hier veel te zien, doen en te ontdekken.

Sport en ontspannen

Met name watersporters kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Het eiland heeft een vrijwel constant stevige wind, welke met name langs de westkust waait. Dit is daarom ook een van de redenen waarom er in 2005 het EK Windsurfen zijn gehouden. Je kan natuurlijk zelf ook de proef op de som nemen, en zelf een wind surf les nemen. In de populaire badplaats Ixia kun je gemakkelijk terecht in één van de vele wind surfscholen.

In Kiotari vind je ook een groot watersport centrum, waar je naast windsurfen ook kunt catamaranzeilen, waterskiën en wakeboarden.

Rhodos-Stad

Als hoofdstad van het eiland, heeft Rhodos-Stad je veel te bieden. De gehele oude binnenstad staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Je vindt er onder meer een prachtige burchtmuur en vestinggracht welke bijna de gehele stad omheinen. In de oude binnenstad vind je ook de Turkse wijk, met een mooie moskee en Turkse bibliotheek met prachtige binnenplaats.

Naast de oude stad, heeft Rhodos ook een “nieuwe” stad. Leuke bars, cafés en restaurantjes vind je hier achter elkaar. De gezellige stad verbindt zich met een haven. Je boekt hier diverse boottochten naar naastgelegen eilanden of één van de mooie stranden van Rhodos.

Uitgaan

Rhodos-Stad ken een gezellig uitgaansleven. Het is lang niet zo groot en druk als bijvoorbeeld Chersonissoss van Kreta, maar doet zeker niet onder! Je vindt de internationale uitgaansstraat parallel aan de kust. De echte Grieken verkiezen echter de binnenstad met wat meer traditionele Griekse muziek.

Praktische tips

Hieronder vind je enkele praktische tips die er voor zorgen dat je vakantie een waar succes zal zijn!

  • Het water kan je uit de kraan drinken, maar vanwege het hoge chloorgehalte wordt aangeraden flessen water te kopen in de supermarkt.
  • In de zomer schijnt de zon zeer fel op Rhodos. Zorg ervoor dat je een goede zonnebrand gebruikt met een hoge factor.
  • Wanneer je kerken of kloosters wilt bezoeken, houdt er rekening mee dat je bedekkende kleding moet dragen.
  • De Grieken houden net zoals de Spanjaarden een Siësta. Tussen 14.00 uur en 17.30 uur kan het zijn dat verschillende winkels en andere instellingen dicht zijn.
  • Je hebt geen verloopstekker nodig, ze kennen op Rhodos dezelfde stopcontacten als in België.

Ben je op zoek naar een leuke vakantie naar Rhodos en twijfel je nog over de accommodatie? Kijk dan bij de volgende super leuke hotels:

Sunshine Rhodes: de naam zegt eigenlijk al genoeg maar een echt zonnige vakantie beleef je hier! Dit hotel is helemaal op gezinnen met kinderen gericht en biedt hiervoor alle mogelijke faciliteiten. Met speciale familiekamers en direct aan het strand beleef je hier een heerlijke vakantie.


Sunshine Rhodos

 

Mitsis Rhodos Maris Resort en Spa: Wanneer je op zoek bent naar een rustig hotel, maar wel van alle voorzieningen gebruikt wilt maken is dit hotel een goede optie! Met 2 zwembaden en wat waterglijbanen kunnen de kinderen zich goed vermaken. De 3 a la carte restaurants zorgen ervoor dat je heerlijk kunt dineren.

Al zin gekregen in een fantastische vakantie naar Rhodos? Goed nieuws! We hebben nog veel meer hotels en resorts, dus neem snel een kijkje!