Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Londen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wil je even ontsnappen aan de drukte van Londen in Groot-Brittannie? Niet iedereen weet het misschien, maar de regio Londen heeft ook veel te bieden. Ga erop uit en bezoek andere steden of ga de natuur in. Er zijn steden in Engeland die je waarschijnlijk nog niet kent, maar die je wel een keer gezien moet hebben. Bezoek Colchester met een hele andere en kleurrijke architectuur dan Londen of bezoek Windsor Castle, een sprookjesachtig kasteel. Bath mag zeker niet ontbreken met de prachtige Victoriaanse huizen. Hier vind je een onder andere een oud Romeins kuuroord. Een leuke ervaring!

Lees meer

Populaire vakanties Londen

Bezienswaardigheden omgeving Londen

Londen is een populaire bestemming met leuke bezienswaardigheden, maar de omgeving in de regio Londen is ook zeker de moeite waard wanneer je wat langer de tijd hebt dan een dag of een weekend. Ga erop uit en bezoek Colchester, een stad met andere en kleurrijke architectuur of bezoek Windsor Castle, een sprookjesachtig kasteel dat lijkt alsof het zo uit een schilderij is gekomen. Wie weet heb je geluk en wordt er een festival georganiseerd wanneer jij er bent! In Bath is een Romeins Kuuroord te vinden, met mineraalrijk water waar de Romeinen vroeger in baadde. Bath is een toeristische trekpleister en dat is ook niet voor niks met de prachtige Victoriaanse huizen. En natuurlijk niet te vergeten Cambridge en Oxford, de universiteitssteden met grote campussen en bibliotheken.

Het groene Londen

Er zijn veel leuke steden en gebouwen te vinden in de omgeving, maar Londen is groener dan je denkt. Wil je even tot rust komen van de drukte? Er zijn verschillende natuurparken die een bezoekje waard zijn. Richmond Park is het grootste ommuurde stadspark van Europa, waar je onder andere kunt zwemmen, paardrijden en vissen. Ook Hampstead Heath is de moeite waard met groene bossen en heuvels. In Epping Forest kun je ook veel verschillende activiteiten doen zoals golfen en fietsen. Even ontsnappen aan de drukte van Londen.  

Klimaat en reistijd

Londen heeft een zeeklimaat dat vergelijkbaar is met het Nederlandse klimaat. Er zijn zelden extreem warme of koude temperaturen. De zomers zijn gemiddeld 21 graden en de winters zijn koud, maar het vriest zelden. Het is geen geheim dat er veel regenval is in Londen. In de maanden oktober tot en met januari valt de meeste regen. De maanden De maanden juli tot en met september zijn de droogste maanden.

Londen is goed bereikbaar met het vliegtuig. Het is maar 40 minuten vliegen, dus je bent er zo! Er zijn verschillende vliegvelden waar je kunt landen. Londen Heathrow Airport ligt het dichtste bij het centrum. Je kunt Londen ook bereiken met de auto, bus of de trein en met de boot. Je bent dan ongeveer 10 uur onderweg.