JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Eat, Pray, Love - Filmlocaties

Eat, Pray, Love

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

In de film Eat, Pray, Love, gaat reizigster Liz naar Rome om te eten, naar India om te bidden en naar Bali om weer in de liefde te geloven. Wil je net als Liz het deel ‘liefde’ ervaren? Dan moet je naar het romantisch eiland Bali in Indonesië. Tijdens je verblijf op dit prachtige eiland kan je een tour maken langs de verschillende hotspots uit de film.

Het schitterende Ubud

Tijdens haar verblijf op Bali verbleef Liz in de plaats Ubud, gelegen in een heuvelachtig landschap vol felgroene rijstvelden. Sinds de film is Ubud in trek, waardoor het altijd gezellig druk is in het spirituele en creatieve hart van Bali. Liz liep over de Ubud Market, de Pasar Seni. Een sfeervolle plek vol handgemaakte souvenirs, sarongs en sieraden. De markt is authentiek met manden gevuld met kleurrijke handelswaar en stalletjes met vers fruit, groenten en kruiden. Hier ervaar je net als haar het pure Balinese leven. Volg ook eens een yoga- en meditatieles of leer koken met echt Balinese ingrediënten. Wandel langs tempels en verken het Koninklijk Paleis van Ubud. In het hart van Ubud ligt de Pura Taman Saraswati tempel met prachtige watertuin met duizenden lotusbloemen.

Ontsnappen aan de drukte kan gemakkelijk, net als Liz sta je binnen enkele minuten lopen of fietsen al tussen de sprookjesachtige rijstvelden.

Pura Taman Saraswati tempel


De Pasar Seni markt

Tegalalang Rijstvelden

Fiets net als Liz door de Tegalalang rijstvelden. Deze rijstvelden, vlakbij Ubud, zijn ontzettend mooi en een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de bedrijvigheid van het stadje. Elk terras heeft een andere kleur groen, een sprookje om te zien! Naast fietsen kun je hier ook heerlijk wandelen over de heuvels en langs kleine riviertjes. Als je afwijkt van de toeristische paden kom je op de mooiste plekjes en zal je regelmatig lokale werkers tegenkomen. Zij geven je maar al te graag uitleg over het verbouwen en het bereiden van rijst.

Tip: ga vroeg, dan heb je al het moois voor jezelf.


Tegalalang rijstvelden

Padang Padang Beach

Het prachtige kleine Padang Padang Beach ligt in Uluwatu, aan de zuidkant van Bali. De bar waar Liz en Felipe een drankje doen zal je er niet vinden, deze was namelijk speciaal gemaakt voor de film. Het strand is geweldig en relaxt, met hagelwit zand en omgeven door hoge rotspartijen. Het water is azuurblauw en tijdens zonsondergang is het er magisch.

Padang Padang Beach

Balinese medicijnman

In een zijstraat van Hanomanstreet in Ubud, vind je het huis van Ketut Liyer. De oude wijze Balinese medicijnman is inmiddels overleden, maar voor een traditionele Balinese handlezing en toekomstvoorspelling kan je nu terecht bij zijn zoon. Hij is niet de enige. In Ubud zijn verschillende medicijnmannen die jouw hand kunnen lezen, de toekomst voorspellen of je helen van lichamelijke en geestelijke problemen. Maak jouw Eat, Pray en vooral Love ervaring compleet door een sessie bij te wonen bij een medicijnman.

Wauw! Wat is Bali toch een geweldig droomeiland. Zie jij jezelf al lopen tussen de rijstvelden of genieten op het Padang Padang strand? Ik in ieder geval wel! Bekijk ons aanbod van vakanties in Bali en tot de volgende keer!