JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
3 redenen voor een vakantie naar Israel » Prijsvrij.be

3 redenen waarom jij op vakantie naar Israel moet!

Auteur: Trix    Gepubliceerd op: 22-10-2021

Of we dé 3 redenen kunnen geven waarom jij op vakantie naar Israel moet. “Ehh, mogen het er echt maar 3 zijn? Want eigenlijk kunnen we wel een boek schrijven vol met redenen waarom je dit unieke land moet bezoeken.” Zo begon het gesprek over Israel, maar het voordeel van slechts 3 redenen is dat je écht alleen de absolute topredenen noemt. Dus wil je een keer voor een compleet andere vakantiebestemming gaan rond de Middellandse Zee? Denk dan eens aan vakantieland Israel, waar je zeker weten betoverd wordt door zowel het land als de inwoners. Let the magic begin!

Reden 1: Omdat je deze natuur níet mag missen

Israel is een ontzettend veelzijdig land, maar waar je je ook in het land bevindt: de natuur is er echt idioot mooi! In het noorden staat deze natuur vooral in het teken van berglandschappen, het zuiden beschikt over waanzinnige woestijn en de kust in het westen heeft superlekkere stranden. Twee heerlijke steden aan zee zijn bijvoorbeeld Haifa en Netanya, vanuit waar je ook te gekke trips naar zowel het noorden als zuiden kunt maken.

Hoteltip: The Colony****


Woestijn in het zuiden van Israël

Reden 2: Vanwege wereldstad Tel Aviv

Tel Aviv verdient echt een eigen alinea, want dit is zo’n unieke stad. Allereerst vind je hier ook een superlekker strand van kilometers lang en is het een ideale plek om lekker bij te komen van een volle dag – of lange nacht – in de stad. Want die dagen en nachten kun je beleven in Tel Aviv! Ga bijvoorbeeld lekker shoppen in Sheinkin Street en bezoek wat galeries aan Gordon Street. Vul de nachten met een bezoek aan Allenby Street waar maar liefst 20(!) clubs vlakbij elkaar zitten. Zeker weten dat je hier iets vindt dat bij jou past en waar je tot diep in de nacht lekker kunt feesten.

Hoteltip: Tal by the Beach****


Uitzicht op de stad Tel Aviv

Reden 3: Omdat je er niet normaal lekker kunt eten

Waarschijnlijk eet je tegenwoordig al heel veel gerechten die oorspronkelijk uit Israel komen, zoals hummus, falafel en shakshuka. Dus waar kun je dit beter eten dan op de plek waar het vandaan komt?! Ontdek de Israelische – en veelal vegetarische – keuken en ontdek hoe lekker gezond eten kan zijn. Alles is er vers met veel groenten en fruit en prijzen die ongeveer gelijk staan aan die in België. En wil je ons beloven dat je er een granaatappelsapje probeert? Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan een lekker sapje denkt, maar echt: dit moet je proeven!


Het typische gerecht shakshuka

Hongerig geworden naar een vakantie in een land waar je wel heel veel culturen bij elkaar vindt? Dan heb je met Israel jouw bestemming gevonden! Ook al ga je maar kort op vakantie, door de vele kenmerken zal het lijken alsof je weken bent weggeweest.