JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Inferno - Filmlocaties

Inferno

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 06-06-2021

In de verfilming van het verhaal van Dan Brown, wordt professor Robert Langdon wakker in een ziekenhuis met geheugenverlies. Zijn dokter Sienna Drooks helpt hem zijn geheugen terug te krijgen om een nieuw mysterie te ontrafelen, waarin het werk van Dante centraal staat. Het voornaamste decor van de film is de prachtige stad Florence in Italië. Pak je koffers maar alvast in als jij de filmlocaties van Inferno wil bewonderen!

Porta Romana

Van oudsher is Porta Romana de zuidelijke toegangspoort naar de stad Florence. Deze stadspoort is bijna 800 jaar oud en een van de best bewaarde en drukste kruispunten van Florence. In de film Inferno slaan de hoofdpersonen, professor Langdon en Dr. Sienna Brooks, op de vlucht als ze een gewapende bende dichterbij zien komen. Wanneer ze arriveren bij Porta Romana belanden ze in een verkeersopstopping. Door de hedendaagse drukte die het punt daadwerkelijk kent, is er zeker een mogelijkheid dat je zelf ook in een file terecht komt wanneer je een bezoek brengt aan de oude stadspoort.

De Boboli Gardens

Om te ontkomen aan de file vluchten professor Langdon en Sienna de Boboli tuinen in. Ze rennen langs eeuwenoude bomen, indrukwekkende fonteinen, grote beelden en prachtige bloemen. De Boboli tuinen zijn aangelegd in de 16e eeuw en zijn met uitstek de mooiste tuinen van Florence. In de tuinen vind je verschillende bezienswaardigheden waaronder de fontein van Neptunes en een Amfitheater. Wanneer je door de tuinen wandelt zal je verschillende landschappen herkennen uit de film. Een bezoek aan de Boboli tuinen kost slechts 6 euro en is de perfecte invulling voor een zonnige middag tijdens je citytrip naar Florence!

De prachtige Boboli tuinen in Florence

Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio is de bewaarplaats van het Dodenmasker van Dante. Als Professor Langdon aankomt in het museum worden de camerabeelden bekeken en blijkt dat de professor het masker zelf gestolen heeft. Hij kan zich hier echter niks meer van herinneren. Voordat de politie arriveert zijn de hoofdpersonages al ontsnapt. Het Palazzo Vecchio is in het dagelijks leven een museum in Florence met werken van Vasari, Da Vinci en Michelangelo. Dus ook kunstliefhebbers zullen zich goed vermaken in deze Italiaanse stad. 


Het Palazzo Vecchio Museum

House of Dante

Dante speelt een belangrijke rol in het verhaal van Inferno. Sienna en professor Langdon gaan naar House of Dante om een exemplaar van de Divina Commedia, een werk van Dante, te vinden, die hen kan helpen bij de zoektocht. In het museum van Dante krijg je een goed beeld van hoe het was om te leven in de tijd van Dante (13e eeuw). Er zijn verschillende exposities te bewonderen op het gebied van politiek, kleding en medicijnen. 


House of Dante in Florence

The Baptistery of Saint John

De zoektocht wordt vervolgd in de Baptistery of Saint John. In de doopvont van de kapel vinden Sienna en professor Langdon het dodenmasker van Dante. Ze wrijven de eerste laag van het masker weg en zien een geheime boodschap verschijnen. De Baptistery of Saint John is één van de oudste gebouwen in Florence. Door zijn bijzondere vorm, een achthoek, is het een echte highlight tijdens een citytrip naar Florence. Aan de binnenkant van de kapel vind je bijzondere mozaïekwerken en de buitenkant wordt gekenmerkt door drie schitterende bronzen deuren. Om de kapel van binnen te bewonderen ben je ongeveer 4 euro kwijt. Voor de echte Inferno fans is dit een absolute aanrader!


Baptistery of Saint John

Wil je de zoektocht van de hoofdpersonen van Inferno in real live beleven? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor een citytrip naar Florence!