JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Shoppen in Milaan: hier moet je zijn! » Prijsvrij.be

Shoppen in Milaan: hier moet je zijn! 

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-10-2021


Waar kun je beter winkelen dan in Milaan? Precies, nergens! Of je nu jaren gespaard hebt of juist op koopjesjacht gaat, in Milaan kan echt iedereen slagen. Waar je precies moet zijn voor de meest waanzinnige shopping experience in Milaan hebben wij voor je uitgezocht (ja, het was een zware taak). Dus zorg voor een lege valies op de heenreis, want die krijg je moeiteloos vol mee terug!

Totale Milaan-experience in de Gouden Vierhoek

Heb je aardig weten te sparen en heb je zin om lekker te spenden? Of hou je het voor nu even bij window shoppen? Wat je budget ook is, de Gouden Vierhoek mag je niet missen. De Italianen noemen deze wijk de ‘Quadrilatero della Moda’, oftewel: de vierhoek van de mode. Je vindt er de grootste en meest luxueuze modemerken die minstens net zoveel aandacht besteden aan hun etalages als aan de kleding zelf. Lees ook onze bonustips aan het eind van deze blog, en wie weet kun jij hier van window shoppen naar echt shoppen gaan.Milaan

De belangrijkste winkelstraten van Milaan

Heb je de Gouden Vierhoek gezien en wil je nu ook de overige schitterende winkels bezoeken die íets vriendelijker zijn voor de portemonnee? Dan mag je deze straten echt niet missen:

  • Corso Buenos Aires
    Nee niet helemaal in Argentinië, maar de langste winkelstraat van Milaan (1,5km!). Schiet ook zeker de smalle zijstraatjes van deze straat in, want hier vind je nog meer leuke winkeltjes en vaak iets minder mensen.

  • Corso Vittorio Emanuel II
    Even bijkomen in de heerlijke airco? Bezoek het warenhuis Rinascente. Hier kun je je urenlang vermaken op de verschillende afdelingen en kun je op de bovenste verdieping heerlijk eten en drinken. De hele straat is autovrij en breed, en naast prachtige winkels vind je er ook leuke barretjes en restaurantjes.

  • Corso Magenta
    Combineer winkelen met historie in deze waanzinnig mooie straat. Niet alleen bekend om haar mooie modewinkels, maar ook om de delicatessenwinkels. Milaan bevindt zich vlak bij hét truffelgebied van de wereld, dus de geur van deze heerlijke truffels leidt je vanzelf bij deze heerlijke winkels naar binnen.Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

Bonustip: uitverkoop in Milaan

Natuurlijk helemaal te gek dat shoppen in Milaan, maar we blijven natuurlijk allemaal dol op koopjes. Daarom is het aan te raden tijdens de Saldi je slag te slaan in Milaan! Dit doe je begin januari en -juli, wanneer de nieuwe collecties de winkels instromen en de ‘oude’ collecties plaats moeten maken. Geen probleem om de winkeliers hier even mee te helpen toch?Architectuur in Corso Magenta

Extra bonustip: outlet malls

Aan de rand van de stad vind je ook verschillende Outlet Factory Stores. Deze bevinden zich vaak in een gezellig ‘dorpje’ waarin ieder merk een eigen winkel heeft. Eigenlijk is het dus net alsof je gewoon aan het shoppen bent, maar dan met prijzen minstens net zo vriendelijk als het personeel.


Croce Church in Milaan

 

Hoteltip: NH Nhow Milano****

En? Wie neem jij mee shoppen in Milaan?