Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Puglia ×
    • Alberobello ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Alberobello

Welkom in de hoofdstad van de trulli met een vakantie in Alberobello! Als je het nog niet weet, trulli’s zijn kleine, stenen, rondvormige huisjes met grijze puntdaken. Gekscherend zegt men weleens dat het iglo’s zijn, maar dan op de Italiaanse manier. De trulli’s vind je alleen in Puglia en verder nergens anders op de wereld. In Alberobello vind je niet een paar van deze mini-huisjes, nee, het hele dorp staat vol met duizenden trulli’s! Dwaal door een wirwar van smalle authentieke straatjes vol bloemen en de typische witte huizen en ervaar hoe fotogeniek, gemoedelijk en romantisch Alberobello is. Je vindt Alberobello in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Dit is Italie op haar mooist!

Lees meer

Populaire vakanties Alberobello

De historie van de trulli's

In de 16de eeuw begonnen Italianen huizen te bouwen door stenen op elkaar te stapelen. De opgestapelde stenen konden snel weer worden afgebroken waardoor men geen belasting hoefde te betalen. De stenen namen ze weer mee naar een andere plek om het trulli huis op te bouwen en zodoende ontkwamen ze aan een jaar belasting betalen. Vandaag de dag wonen nog steeds mensen in trulli’s, maar dan wel in veel stevigere exemplaren vergeleken met de 16de eeuw. Sommigen worden dus als woonhuis gebruikt en in de toeristische straten van Alberobello vind je in trulli’s ook kleine restaurantjes, ijssalons, bakkerijen en winkeltjes.  

Alberobello bezienswaardigheden

Alberobello barst van de bezienswaardigheden, want niet alle trulli huisjes zijn hetzelfde. Sommige trulli huisjes hebben symbolen op het dak zoals een zon of een hart. Vroeger dacht men met deze symbolen het kwaad weg te jagen. De leukste manier om de bezienswaardigheden in Alberobello te bewonderen is door simpelweg rond te dwalen. Loop niet alleen door de toeristische straten met souvenirwinkels, maar duik ook wat zijstraten in. Je komt dan onder andere kerken in trulli-stijl tegen, zoals Sant'Antonio en Basilica dei Santi Medici. Ga ook zeker op zoek naar Trullo Siamese, een trulli met twee verdiepingen. Rione de Piccola is misschien wel de leukste wijk van Alberobello omdat in deze wijk de meeste trulli’s bewoond zijn.

In het Museo del Territorio kun je zien hoe Italianen vroeger leefden in deze huisjes. Wil je in Alberobella nog een gave foto scoren? Ga dan naar Terrazzino Belvedere. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je uit over het hele dorp met een zee aan trulli’s! Maak je geen zorgen als je de weg niet meer weet in Alberobello. Verdwalen hoort erbij in dit traditionele dorpje!

Op zoek naar een hotel voor je vakantie in Alberobello? 

Ben je op zoek naar een hotel in Alberobello? Wij hebben een aantal charmante hotels in Pugliaanse stijl voor jou uitgezocht. Bezorg jezelf een sprookjesachtige ervaring door vlakbij dit unieke dorp te overnachten. Bekijk het aanbod en boek je vakantie naar Alberobello! La Dolce Vita!