JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bezienswaardigheden van Umbrië » Prijsvrij Vakanties

3 bezienswaardigheden van Umbrië die je niet mag missen!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 24-12-2021

Eigenlijk is Umbrië een regio die lastig in woorden is te vatten. Deze regio in het midden van Italië is op een of andere manier zó uniek, dat je er geweest moet zijn om te snappen wat voor sfeer hier hangt. Maar áls we dan moeten proberen dit onder woorden te brengen, zijn de woorden historie, cultuur en natuur toch wel de kernwoorden die in ons opkomen. Dus hou je wel van de nodige dosis cultuur, maar ga je er ook graag lekker op uit in het prachtige groene landschap: dan is het Italiaanse Umbrië zeker een geschikte vakantiebestemming voor jou! Waar je precies moet zijn hebben wij voor je uitgezocht, dus hier komen de 3 bezienswaardigheden die je niet mag missen!


Montefalco Sagrantino wijngaarden

Kunst en cultuur in Assisi

Het heerlijk gemoedelijke Assisi is een dikke tip als je op zoek bent naar een rustige vakantie met het hele gezin. De accommodaties kijken uit over prachtige groene landschappen en de zwembaden bieden in de zomer een welkome verfrissing. Een absolute highlights in Assisi is de San Francesco. Hier vind je prachtige fresco’s van Giotto met onze absolute favoriet ‘de preek voor de vogels’. Deze vind je in de bovenkerk, dus zorg dat je deze niet mist.


Beroemde basiliek Sint Franciscus van Assisi

Schitterende natuur in Umbertide

In het noordwesten van Umbrië vind je Umbertide, een stadje dat bekend staat om de productie van gereedschap, textiel, verpakking en keramiek. De binnenstad is prachtig en een absolute must-visit, maar wat toch wel echt ons hart heeft veroverd is de omliggende natuur. De Monte Acuto bijvoorbeeld, waar je verschillende hikes kunt maken van allerlei afstanden en voor allerlei niveaus. In deze omgeving vind je ook heerlijke restaurants waar je met het meest waanzinnige uitzicht van superlekker eten geniet, maar als je in de stad zelf wilt eten is C’era una volta onze absolute favoriet!


Luchtfoto van het historische centrum van Umbertide in Umbrië

On top of the world in Bettona

Boven op een prachtig groene heuvel midden in Umbrië vind je Bettona. Dit stadje stamt uit de middeleeuwen en geeft je het mooiste panoramische uitzicht dat je ooit hebt gezien! De bijnaam luidt dan ook ‘het Etruskisch balkon’ (il balcone etrusco). Naast deze prachtige vergezichten heeft het historische centrum ook schitterende overblijfselen uit de middeleeuwen die, ondanks het stadje in de 14e eeuw in brand werd gestoken in een poging het te veroveren, intact zijn gebleven. Bezoek ook zeker de houten stadspoort Santa Catarina, die uit de tijd stamt dat de bewoners ’s nachts binnen de stadsmuren bleven uit angst voor rovers.


Panoramisch zicht op Bettona


Hebben we je weten te overtuigen dat je Umbrië echt een keer met eigen ogen gezien moet hebben? Yes, dan weten wij zeker dat jou een heerlijke vakantie te wachten staat. En vergeet ook zeker niet de lokale wijn te proberen, want in Umbrië weten ze wel hoe je een lekker flesje maakt.