JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Hoe ziet een romantische vakantiedag in Venetië eruit?

Hoe ziet een romantische vakantiedag in Venetië eruit?

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 20-12-2021


Heb jij zin in een romantische citytrip met jouw geliefde? En dan het liefst naar een bestemming in de zon? Ga dan naar Venetië, één van de mooiste steden van Europa. Hier hoef je weinig moeite te doen om het gezellig te maken. Al geven we je graag wat tips om het nóg romantischer te maken! Doe alvast wat inspiratie op over wat te doen op een vakantiedag in Venetië, Italië.

Bezoek de mooiste highlights van Venetië

Een vakantiedag in Venetië is zo gevuld. De eerste plek om naartoe te gaan is Piazza San Marco, dat is hét plein van Venetië. Vanaf dit plein, dat op zichzelf al een toeristische attractie is, ben je zo bij de andere must see’s: de San Marco Basiliek, het Dogenpaleis en Torre dell’Orologio. Een andere bezienswaardigheid is de Rialtobrug, de oudste en bekendste brug van Venetië. Vanaf deze brug heb je uitzicht over het belangrijkste kanaal van de stad: Canal Grande. Andere aanraders om te bezoeken zijn de wijken Cannaregio (de oude Joodse wijk) en Dorsoduro (met een gezellige promenade en meerdere paleizen).


San Marco Basiliek & Piazza San Marco, Venetië

Geniet samen van het 360-graden uitzichtpunt

In Venetië heb je een aantal uitzichtpunten. Eén van die punten is Fondaco dei Tedeschi. Dit is een gratis uitzichtpunt, al moet je wel van te voren kaartjes reserveren voor een bepaald tijdstip. Eenmaal boven kun je de stad van alle kanten bewonderen. Dit is ook een mooie plek om vakantiefoto’s te maken! Een alternatief is het paleis Contarini del Bovolo, daar staat een grote ronde trap die je naar een ander uitzichtpunt brengt.


Uitzicht over de kanalen van Venetië

Ga romantisch dineren aan het water

Venetië staat natuurlijk bekend om de vele kanalen, en zodra de schemering invalt weerspiegelt het water alle lichtjes en gebouwen. Dat is een supermooi uitzicht tijdens het eten. Als je de kans krijgt, ga dan naar een restaurantje nabij het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de basiliek van San Marco. Die bezienswaardigheden lichten extra mooi op!


Restaurants Venetië bij zonsondergang

Wat je sowieso moet doen: een gondeltocht

Het lijkt misschien wat overdreven, maar eigenlijk mag je het niet missen: de gondeltocht. Neem samen plaats op de gondel en laat je meevoeren langs de mooiste delen van de stad. Sommige gondeliers zingen ondertussen een Venetiaanse serenade voor jullie. Hoe cliché het ook lijkt - het is wel echt zo’n film-momentje dat je bijblijft.

Gondelaar in Venetië

Extra tips om de romantiek wat op te voeren

Wees creatief en creëer je eigen romantische momenten. Bijvoorbeeld door samen te verdwalen in de smalle steegjes en leuke foto’s met en van elkaar te maken. Of door een picknick te organiseren in het park. Een andere optie: zet op een pleintje een mooi nummer op en vraag de ander ten dans. Cheesy but fun!

Hoteltip: NH Venezia Laguna Palace****

Zoals je leest is de romantiek in Venetië nooit ver weg! Er is genoeg te doen om er een weekendje weg of midweekje van te maken. Ben jij klaar voor deze romantische getaway? Bekijk alvast welke accommodaties er zoal zijn.