JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
The Tourist - Filmlocaties

The Tourist

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Deze Amerikaanse, romantische thriller uit 2021 gaat over een nietsvermoedende toerist die wordt meegetrokken in een ingewikkeld en gevaarlijk kat- en muisspel dat zich grotendeels afspeelt in Venetië in Italië. Met Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrol kan je wel verwachten dat dit een geweldige film is. Benieuwd naar de filmlocaties? Lees dan snel verder!

De film begint in Parijs waar Elise Ward wordt achtervolgd door de politie. Ze vermoeden dat zij, haar geliefde, de voortvluchtige crimineel Alexander Pearce daar zal ontmoeten. Elise eet haar ontbijt op het terras van Café Le Nemours in Parijs. Als Elise op het terras van haar stamkroeg aan het ontbijt zit, ontvangt zij van een koerier, een brief van Alexander Pearce. Elise krijgt de opdracht om de trein naar Venetië te pakken en tijdens de treinrit contact te leggen met een man die ongeveer hetzelfde postuur heeft als Alexander Pearce.

Trein van Parijs naar Venetië

Elise pakt de trein van Paris Gare de Lyon naar Venetië Santa Lucia. De treinreis voert je door een groot deel van Frankrijk, Zwitserland en Noord-Italië. De treinreis en dus ook het gesprek tussen Frank en Elise duur ongeveer 11 uur. De trein arriveert op station Santa Lucia in Venetië. Dit treinstation is met zijn ligging op het eiland en aan het kanaal van Venetië, een van de meest bijzondere treinstations ter wereld. Zodra je het station uitloopt kijk je uit over de wateren van Venetië. Je kunt hier een watertaxi naar het centrum nemen of natuurlijk een privé boot huren net als Elise.

Treinstation Venetië

Hotel Danieli

Het luxueuze hotel Danieli waar Frank en Elise verblijven, is ook in werkelijkheid te bezoeken.
Echter zijn er maar enkele shots opgenomen in het hotel, zoals het shot van de enorme hal. Het grootste gedeelte van de hotel scènes is opgenomen in Palazzo Pisani Moretta, een oud paleis uit de 15e eeuw. Het paleis is gelegen aan het Canal Grande en hier wordt tijdens het Carnavals seizoen altijd het gemaskerde bal georganiseerd.

Achtervolging op het dak

Frank wordt wakker in het hotel na een nacht op de bank te hebben doorgebracht, dromend over Elise. Elise is dan al vertrokken, al vrij snel wordt de kamer opengebroken door twee gewapende mannen en Frank besluit door het raam te vluchten. Hij vlucht tientallen meters over daken boven Venetië. Tijdens deze scène worden er diverse mooie panorama beelden van Venetië geschoten, waaronder ook mooie beelden van de Rialto Brug. Het is de oudste en meest bekende van de vier bruggen in Venetië. De achtervolging stopt uiteindelijk op de Rialto markt, waar Frank zich laat arresteren door twee agenten. De Rialto markt bestaat uit een vers- en een vismarkt. De versmarkt is van maandag tot en met zaterdag te bezoeken van 07:30 uur tot 13:00 uur. De vismarkt heeft dezelfde openingstijden en dagen als de versmarkt, op één uitzondering na. De vismarkt blijft op maandag namelijk gesloten.

Rialto Brug

Hoofdkwartier Interpol

Nadat Elise Frank heeft bevrijd en hem heeft achtergelaten bij het vliegveld, vaart Elise naar het hoofdkwartier van Interpol in Venetië. De bezienswaardigheid die in de film wordt gebruikt als hoofdkwartier van de politie is Arsenale Venezia. Een oude scheepswerf die ook dienst deed als wapenopslag. Het is mogelijk om het arsenaal te bezoeken van maandag tot vrijdag van 8 uur – 15 uur. Op het hoofdkwartier meldt Elise dat ze in de avond, op het bal, een afspraak heeft met Alexander Pearce.

Het Bal

Elise vertrekt die avond naar het bal onder toeziend oog van de politie. Al snel wordt duidelijk dat Frank Venetië niet heeft verlaten, hij heeft met het geld dat hij kreeg van Elise een nieuwe smoking gekocht. We zien Frank in zijn smoking lopen over het San Marco plein. Dit plein is het centrale plein in Venetië. Aan het plein vind je onder andere het Dogepaleis, de San Marco Katherdraal, de klokkentoren Torre dell'Orologio, de campanile en de Biblioteca Marciana.

De locatie die wordt gebruikt voor het filmen van “het bal” is Fondaco dei Turchi, in dit pand zit het Natural Historisch museum gevestigd. Echter wordt alleen de buitenkant van het gebouw gebruikt in de film. Het daadwerkelijke bal is opgenomen in Scuola Grande Della Misericordia. 

Na het bal vertrekt Elise naar een locatie die zij op een briefje van Alexander Pearce heeft ontvangen. Zowel de politie als de gangster van wie Alexander Pearce het geld heeft gestolen, volgen haar naar het adres. Hier wordt Elise door de gangster gedwongen de kluis te openen. Uiteindelijk schiet Frank te hulp en worden de gangster en zijn volgers doodgeschoten door de sluipschieters van de politie. Alexander Pearce oftewel Frank wordt vrijgesproken van zijn misdaad en Elise en Frank gaan verliefd de toekomst tegemoet.


San Marco plein


Fondaco dei Turchi

Wat een geweldige film! Met Angelina Jolie en Johnny Depp in de hoofdrol, verwacht je ook niks anders. Heb jij door de film en deze blog zin gekregen in een vakantie naar Venetië? Bekijk ons aanbod en stap in het vliegtuig. Tot snel!