JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Kaapverdië informatie » Prijsvrij Vakanties

Kaapverdië informatie

Ga helemaal voorbereid op vakantie naar Kaapverdië met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Het is zeker handig om voor je vakantie te weten of je een wereldstekker nodig hebt en of je gewoon uit de kraan kan drinken of niet. Daarom hebben wij alle belangrijke informatie over de Kaapverdische Eilanden voor je op een rijtje gezet, zodat je zonder zorgen en met de juiste informatie naar je vakantiebestemming toe gaat. Wij wensen je alvast een heerlijke vakantie!

Kaapverdië informatie

Officiële taal


Portugees


Hoofdstad


Praia


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


4.033 km²


Inwoners


583.255


Munteenheid

 


Kaapverdische escudo (CVE)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

- 3 uur

- 2 uur


Vaccinatie

(aanbevolen)


 

DTP en Hepatitis A


Vluchtduur

Ilha Do Sal:

Boa Vista:


 

Circa 6 uur

Circa 6 uur


Visum

Korter < 30 dagen:

Langer > 30 dagen:


 

Nee

Ja


Web - Code - Tel. .cv - CPV - +238

Valuta in Kaapverdië

Kaapverdië heeft als munteenheid de Kaapverdische escudo als betaalmiddel. 1 euro is ongeveer 110 escudo (CVE). Vrijwel overal in Kaapverdië, en met name in de toeristische gebieden, worden zowel bankpassen als de meeste creditcards geaccepteerd. Sommige grote hotels en restaurants accepteren euro’s. Ook zijn er diverse geldautomaten te vinden wanneer je contant geld wilt opnemen. Let wel op: geld opnemen met een bankpas is niet altijd gratis. En vergeet ook niet om je pinpas voor het buitenland te activeren (je bank kan je hier prima mee helpen). Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht per transactie. Let op: escudo’s mag je niet mee het land uit nemen.

De lonen in Kaapverdië liggen wat aan de lage kant. De gewoonte is om wat fooi te geven, ongeveer 10% van de rekening is meestal een normaal bedrag.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Voor een vakantie naar de Kaapverdische Eilanden is een geldig paspoort vereist die minimaal 6 maanden na vertrek uit Kaapverdië geldig hoort te zijn. Je hebt geen visum nodig voor Kaapverdië als je minder dan 30 dagen op vakantie gaat. Je moet je als vakantieganger wel registeren voor vertrek. Dit kan je doen op zijn minst 5 dagen voor je vlucht vertrekt via de website van de Kaapverdische overheid. Hier vul je o.a. je paspoortgegevens, vluchtnummer, datum van aankomst, verblijfplaats en datum van vertrek in. Kinderen tot en met 1 jaar en reizigers van Kaapverdische afkomst hoeven de belasting niet te betalen.

Daarnaast vraagt Kaapverdië om een veiligheidsbelasting (Airpoirt Security Taks) van ongeveer € 31 per persoon. Deze belasting dekt de kosten voor (grens)veiligheid en betaal je direct bij je registratie.

Mocht je graag langer dan 30 dagen op vakantie willen gaan, dan moet je wel je visum regelen. Dit kan ook via de Kaapverdische ambassade in België of het consulaat in Nederland, of op het vliegveld in Kaapverdië. Let wel op, mocht je bij aankomst geen visum kunnen krijgen, dan word je niet toegelaten. Daarom raden wij aan een visum aan te vragen vóór je vertrek. Lees hier meer informatie over een visumaanvraag

Vluchtduur Kaapverdië

Een vlucht naar de Kaapverdische Eilanden duurt helemaal niet lang, maar zo’n 6 uur. Wil je ook meer weten over de transfertijden? Die bekijk je op onze transfertijden pagina voor Kaapverdië.

Elektriciteit in Kaapverdië

De netspanning van de elektriciteit in Kaapverdië is 220 à 230 volt. Je hebt tijdens je vakantie in Kaapverdië geen wereldstekker nodig.

Drinkwater

Het kraanwater op de Kaapverdische Eilanden is niet drinkbaar. Wij raden dan ook aan flessen met water te kopen. Pas tevens op met ijsblokjes en dat je flessenwater gebruikt bij het tandenpoetsen. 

De mooie eilanden van Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden, oftewel Kaapverdië, bestaat uit maar liefst 10 eilanden verdeeld over twee regio's. Onder de regio Barlavento (het noorden van Kaapverdië) vallen de eilanden Boa Vista, Ilha Do Sal, Santa Luzia (enige onbewoonde eiland), Santo Antão, São Nicolau en São Vicente. En onder de regio Sotavento vind je de eilanden Brava, Fogo, Maio en het populaire Santiago.

Welke taal spreken ze in Kaapverdië?

De officiële nationale taal van Kaapverdië is Portugees. Daarnaast spreekt de bevolking met elkaar Creools wat een mix is van Portugees en Afrikaans. Verder spreken sommige mensen in de toeristische gebieden af en toe ook Engels en/of Frans. Kaapverdianen vinden het hartstikke leuk als je een paar woordjes Kaapverdisch kan spreken (het is net een beetje anders dan Portugees). Komt ie hoor!

 • Bom dia = goedendag
 • Adeus = tot ziens
 • Sim = ja
 • Não = nee
 • Fala Holandés = spreek je Nederlands?
 • Por favor = alstublieft
 • Obrigado (m) / obrigada (v) = dank je
 • Um ta toma un kafe / vinho / cerveja = ik wil graag een koffie/wijntje/biertje bestellen

Cultuur Kaapverdië

Het eten in Kaapverdië is erg machtig, zoals ‘Cachupa’, (stoofpot met vlees) wat een van de meest populaire gerechten is. Maar wel heerlijk! Dus zeker het proberen waard.

Tijdens je vakantie in Kaapverdië zal je merken dat de Kaapverdianen heel vriendelijk zijn en dat ze het er heerlijk rustig aan doen, no stress zoals ze het zelf zeggen. Lijkt wel een beetje op het ‘mañana, mañana’ van de Spanjaarden. Ideaal tijdens je vakantie, maar vergeet daarom niet dat alles ietsjes langer kan duren, bijvoorbeeld in restaurants.

In februari viert Kaapverdië Carnaval, een beetje net zoals bij ons thuis maar dan meer met een Braziliaanse twist. Daarnaast is muziek heel belangrijk voor de Kaapverdische bevolking en dit zal je dan ook veel terugzien in de vele festivals en evenementen. 

Feestdagen Kaapverdië

Kaapverdië beschikt net zoals België over enkele feestdagen, zoals kerst en Pasen. Het is mogelijk dat op deze dagen winkels, restaurants, bezienswaardigheden en andere bedrijven dicht zijn. Om zeker te zijn dat je niet voor gesloten deuren staat, raden wij je aan om dit op bestemming even na te vragen.

1 januari

Ano Novo (Nieuwjaarsdag)


20 januari

Nationale Heldendag


Maart/april

Goede vrijdag en Pasen


1 mei

Dag van de Arbeid


5 juli

Onafhankelijkheidsdag


15 augustus

Dia da Padroeira Nacional (Maria Hemelvaart)


12 september

Nationale Volksdag


1 november

Allerheiligen


25 december

Natal (Eerste Kerstdag)


Hoe is het weer en klimaat in Kaapverdië?

Kaapverdië heeft een tropisch klimaat en je kunt eigenlijk het gehele jaar hier op vakantie. Dus ook ideaal voor een winterzonvakantie. Het regenseizoen loopt van ongeveer augustus t/m oktober. Meestal regent het dan flink, maar gelukkig zijn de korte buien ook zo weer over. Wil je op vakantie wanneer de zon het meest schijnt en de regenval het minst is? Ga dan tussen maart en juni voor een ontspannen zonvakantie. De temperaturen zijn gemiddeld zo’n 25 à 26 graden, met af en toe uitschieters richting de 30 graden.

Welke vaccinaties zijn nodig voor Kaapverdië?

Voor een vakantie in Kaapverdië zijn vaccinaties niet verplicht, maar worden er wel een enkele aanbevolen zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Ook zijn er in bepaalde gebieden vrij veel muggen aanwezig, zowel overdag en in de avond die ziektes mee kunnen dragen zoals dengue en in sommige plaatsen (met name Boa Vista en Santiago) malaria. Een flesje DEET doet al wonderen, dus pak die zeker in. En boek dan ook meteen maar je vaccinaties, dan heb je mooi alles geregeld.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Kaapverdië willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie, dan kan dat via de onderstaande alarmnummers:

 • Algemeen alarmnummer: 132
 • Ambulance: 130
 • Brandweer: 131
 • Politie: 132
 • Netnummer: +238

Vervoer Kaapverdië

Ben je aangekomen op de Kaapverdische Eilanden, moet je alleen nog zien uit te vogelen hoe je deze betoverende bestemming gaat ontdekken. Wij hebben het vast wat makkelijker gemaakt voor je en enkele vervoersmogelijkheden op een rijtje gezet. Om jezelf van A naar B te krijgen is het huren van een fiets, scooter of auto het slimst. Met name een 4x4, aangezien de wegen af en toe vrij slecht kunnen zijn. Wist je dat je bij je boeking ook meteen een auto kunt selecteren? Zo kan je lekker makkelijk alles in 1 keer regelen. Maar ook na je boeking kan je nog een auto huren.

Heb je zelf geen zin om te rijden? Dan kan je ook een taxi nemen, maar die zijn wel wat duurder. Als je een echte daredevil bent, huur dan een quad! Verder kan je ook het openbaar vervoer nemen, in de vorm van bussen (ook wel aluguers genoemd), maar dit kan vrij duur zijn en tijdrovend aangezien ze niet vertrekken op vaste tijden. En wil je andere eilanden bezoeken? Het vliegtuig of de boot zijn dan de beste opties.


Op zoek naar een vakantieparadijs? Vlieg dan naar de Kaapverdische Eilanden. Bekijk alvast alle mooie hotels in Kaapverdië en boek meteen een onvergetelijk verblijf!