Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Kaapverdische Eilanden ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië of de Kaapverdische Eilanden zijn een sprookjesachtige eilandengroep voor de westkust van Afrika midden in de Atlantische Oceaan. Vanwege het heerlijke tropische klimaat is Kaapverdië de ideale vakantiebestemming voor een zonvakantie in de zomer én in de winter. Geniet van de parelwitte zandstranden, het helderblauwe zeewater en de “no stress” sfeer die de locals aan iedereen willen overbrengen! De twee meest bekende eilanden zijn zonder twijfel Ilha Do Sal en Boa Vista, welke behoren tot de noordelijke eilandengroep. Met vele luxe hotels en all inclusive resorts boordevol faciliteiten en vermaak geniet je hier zeker van een ontspannen vakantie in Kaapverdië. Vlieg jij ook met ons mee? 

Lees meer

Populaire vakanties Kaapverdische Eilanden

Vakantie Kaapverdië 

De 10 Kaapverdische Eilanden liggen ten hoogte van Senegal op 500 kilometer afstand van de Afrikaanse kust. De katholieke inwoners spreken in het dagelijkse leven Creools maar de officiële voertaal is Portugees. Kaapverdië beschikt over een divers landschap met magnifieke bergen en schitterende stranden. En wist je dat Kaapverdië ook favoriet is bij vele watersporters? Door de vrijwel constante passaatwind kan je er heel goed surfen en andere watersporten beoefenen. 

Prachtige natuur en stranden van Kaapverdië

Het landschap van de Kaapverdische Eilanden heeft over het algemeen een bergachtig karakter. Met witte zandduinen en kleine oases heb je soms net het gevoel alsof je je midden in de woestijn bevindt. De nog actieve vulkaan Pico de Fogo (2829 meter hoog) is het hoogste punt van de eilandengroep. Diepe ravijnen, ontstaan door erosie, doorklieven het sterk heuvelachtige landschap.

Zon-, zee- en strand- aanbidders zullen zich vergapen aan de kilometerslange stranden en de helderblauwe zee. En het uiterst aangename klimaat, het hele jaar door geniet je vrijwel constant van een temperatuur van gemiddeld 25 graden. Ook is er een regelmatige wind, wat de eilanden een paradijs maken voor surfers. 

Cultuur & dans op Kaapverdië

De dansstijlen Funaná en de Morna zijn kenmerkend voor deze eilandengroep. Leef je uit tijdens de swingende dansmuziek bij de Funaná of geniet van de Morna dat een stuk langzamer en melancholieker is. Relax op het eiland Boavista waar het beste strand te vinden is van Kaapverdië: Santa Monica Beach.

Wil je meer weten over het weer, gezellige feestdagen en andere handige informatie? Bekijk dan onze Kaapverdië informatie pagina en ga goed voorbereid op vakantie.

Leuke excursies op de Kaapverdische Eilanden

Bezoek de vulkaan op het eiland Fogo of maak een uitstapje naar het kleinste eiland Sao Vicente waar de grootste haven van dit land is gelegen. Onderzoek de kleurrijke markten en festivals op het meest Afrikaanse eiland van Santiago, waar tevens de hoofdstad Praia sprankelt.

Steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar de mooie eilanden van Kaapverdië waar de echte Afrikaanse cultuur voelbaar is en de temperatuur door de zeewind aangenamer is dan op het vasteland. Zon, zee en strand en alle andere aantrekkelijke hoogtepunten van Kaapverdië maken jouw vakantie perfect.


Blog
 • Foto
  Kaapverdië: naar welk eiland ga jij op vakantie?
  13 juli 2021

  Wat wil je met eilanden die stuk voor stuk onbeschrijflijk mooi zijn en een heerlijk klimaat hebben het hele jaar door. Een perfecte zonbestemming in zowel de winter als de zomer! Naar welk eiland in Kaapverdië ga jij straks op vakantie?

  Ontdek de leukste eilanden