Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kaapverdische Eilanden ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië of de Kaapverdische Eilanden zijn een sprookjesachtige eilandengroep voor de westkust van Afrika midden in de Atlantische Oceaan. Vanwege het heerlijke tropische klimaat is Kaapverdië de ideale vakantiebestemming voor een zonvakantie in de zomer én in de winter. Geniet van de parelwitte zandstranden, het helderblauwe zeewater en de “no stress” sfeer die de locals van hier aan iedereen willen overbrengen! De twee meest bekende eilanden zijn zonder twijfel Ilha do Sal en Boa Vista, welke behoren tot de noordelijke eilandengroep. Maar als je het toerisme wilt ontlopen kies je een van de andere prachtige eilanden voor je vakantie naar Kaapverdië.

Lees meer

Populaire vakanties Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië - Het Atlantische paradijs

De 10 Kaapverdische Eilanden liggen ten hoogte van Senegal op 500 kilometer afstand van de Afrikaanse kust. De katholieke inwoners spreken in het dagelijkse leven Creools maar de officiële voertaal is Portugees. Kaapverdië beschikt over een divers landschap met magnifieke bergen en schitterende stranden waardoor het een paradijs is voor watersporters.

Prachtige natuur van Kaapverdië

Het landschap van de Kaapverdische Eilanden heeft over het algemeen een bergachtig karakter. De nog actieve vulkaan Pico de Fogo (2829 meter hoog) is het hoogste punt van de eilandengroep. Diepe ravijnen, ontstaan door erosie, doorklieven het sterk heuvelachtige landschap. Door onregelmatige regenval zijn problemen met erosie ontstaan en is er een tekort aan vers drinkwater. Aan het eind van de jaren tachtig heeft men echter door middel van de aanleg van terrassen en dammen en het planten van ca. 20 miljoen bomen getracht een halt toe te roepen aan de erosie. De zon, zee en strand aanbidders zullen zich vergapen aan de kilometerslange stranden en de helderblauwe zee. En het uiterst aangename klimaat, het hele jaar door vrijwel constant 25°C en de regelmatige wind, maakt het een paradijs voor surfers!

Cultuur & dans op Kaapverdië

De dansstijlen Funaná en de Morna zijn kenmerkend voor deze eilandengroep. Leef je uit tijdens de swingende dansmuziek bij de Funaná of geniet van de Morna dat een stuk langzamer en melancholieker is. Relax op het eiland Boavista waar het beste strand te vinden is van Kaapverdië. Bezoek de vulkaan op het eiland Fogo of verblijf op het kleinste eiland Sao Vicente waar de grootste haven van dit land is gelegen. Onderzoek de kleurrijke markten en festivals op het meest Afrikaanse eiland van Santiago, waar tevens de hoofdstad Praia sprankelt.

Steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar de mooie eilanden van Kaapverdië waar de echte Afrikaanse cultuur voelbaar is en de temperatuur door de zeewind aangenamer is dan op het vasteland. Zon, zee en strand en alle andere aantrekkelijke hoogtepunten van Kaapverdië maken jouw vakantie perfect.