JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen op een tropische vakantie Kaapverdië?

Wat te doen tijdens een vakantie op tropisch Kaapverdië?

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 13-07-2021


Dat je ontspannen van de zon kan genieten tijdens je vakantie op de Kaapverdische Eilanden staat vast. Maar er is nog veel meer te doen op Kaapverdië! Een van de leukste manieren om alle highlights van Kaapverdië te ontdekken is door mee te gaan op een excursie. Zo weet je zeker dat je niets zult missen tijdens je verblijf. Om je een indruk te geven van een aantal activiteiten die je kunt doen in Kaapverdië hebben we deze blogpost geschreven. Geniet alvast van deze tips voor Kaapverdië en de voorbereiding op je vakantie.

Ontdek met een jeep het eiland Boa Vista

Heel groot is Boa Vista nu ook weer niet. Maar wil je wat van het binnenland zien, dan moet je toch echt in een jeep stappen. Het binnenland bestaat namelijk vooral uit rotsen, woestijnen en zandduinen. Dat wordt een avontuurlijk uitstapje! Een jeepexcursie op Boa Vista is echt een van de highlights op Kaapverdië. Afhankelijk van de excursie die je boekt, rijd je onder andere naar het scheepswrak bij Cape Santa Maria en richting zoutmeren, kleurrijke dorpen en afgelegen stranden. Een excursie die je niet snel meer zult vergeten.

Hoteltip: VOI Praia De Chaves Resort Boa Vista *****


Scheepswrak bij Cape Santa Maria

Verbaas je over fata morgana’s op Sal

Ook op het eiland Sal worden jeepexcursies georganiseerd. Sal is wat vlakker dan Boa Vista. Daarom zal je hier weer heel andere dingen tegenkomen. Bij de zoutvlaktes van Sal kun je drijven in het water. En in de woestijn kom je ineens fata morgana’s tegen. Een ander hoogtepunt tijdens deze excursie in Kaapverdië is Shark Bay. Met een beetje geluk spot je hier dolfijnen! Wil je het nog avontuurlijker hebben? Dan kan je ook op quadtour gaan. Met een quad cross je dan met hoge snelheid het eiland over.


Zoutvlaktes op Sal

Ga snorkelen of duiken

Wat je zeker wilt doen op Kaapverdië is duiken of snorkelen. Op bijna alle Kaapverdische Eilanden zijn duikscholen te vinden. En bij veel stranden is er wel een plek waar ze snorkels verhuren. Hoe de onderwaterwereld bij Kaapverdië eruitziet? Eigenlijk moet je dat zelf in het echt zien, maar we kunnen alvast verklappen dat je naast heel wat vissen ook schildpadden, dolfijnen, kleine haaien en reuzenmanta’s tegen kan komen.


Duiken bij de Kaapverdische Eilanden

Geniet van een exclusief stranddiner

Ga je als stel naar Kaapverdië toe? Dan is een avondje romantisch dineren op het strand zeker een van de dingen die je wilt doen in Kaapverdië. Natuurlijk kun je bij een willekeurig restaurant aan het strand gaan zitten. Maar je kunt je ook naar een verlaten strand laten brengen waar een tafeltje voor jullie alleen klaarstaat. Terwijl jullie ongestoord tijd voor elkaar hebben bij een prachtige zonsondergang, wordt het eten bereid op een barbecue. Een onvergetelijke ervaring.

Spot walvissen in de Atlantische Oceaan

Een van de mooiste excursies die je kunt doen op Kaapverdië is een walvisexcursie. Deze excursie is alleen mogelijk van februari tot en met april. In deze periode trekken walvissen voorbij de eilanden en is de kans enorm groot dat je ze ziet. Soms zie je ze zelfs al vanaf het strand. Het is echt indrukwekkend om deze reusachtige dieren het water uit te zien springen. Tip: zorg ervoor dat je je excursie boekt bij een organisatie die genoeg afstand houdt van de dieren. Want ook in de toekomst willen we blijven genieten van de walvis.

We hopen dat je met deze tips voor Kaapverdië een hoop inspiratie op hebt gedaan voor jouw verblijf. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan vooral in ons aanbod om een indruk te krijgen.