JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Kaapverdië: welk eiland is het leukst voor een vakantie?

Kaapverdië: welk eiland is het leukst voor een vakantie?

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 03-08-2023

Kun je niet kiezen naar welk eiland in Kaapverdië je op vakantie wilt? Wij helpen je met deze blogpost graag die keuze te maken. De Kaapverdische eilanden worden de laatste jaren steeds meer ontdekt. Wat wil je met eilanden die stuk voor stuk onbeschrijflijk mooi zijn en een heerlijk klimaat hebben het hele jaar door. Een perfecte zonbestemming in zowel de winter als de zomer! Naar welk eiland in Kaapverdië ga jij straks op vakantie?

Naar welk Kaapverdisch eiland ga jij?

Om eerst even een vaak gestelde vraag te beantwoorden: uit hoeveel eilanden bestaat Kaapverdië? Kaapverdië heeft tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Je hebt de bovenwindse eilanden, die bestaan uit Boa Vista, Ilha Do Sal, São Vicente, Santa Antão, São Nicolau en Santa Luzia. Een stuk zuidelijker liggen de benedenwindse eilanden, met Santiago, Brava, Fogo en Maio. De eilanden verschillen onderling enorm van elkaar. Daarom is het goed om van tevoren na te gaan welk eiland in Kaapverdië het beste bij jouw vakantiewensen past. Dat kan je doen aan de hand van dit artikel.

Op zoek naar een onvergetelijke strandbestemming?

Ga dan zeker op vakantie naar Boa Vista of Ilha Do Sal. Deze Kaapverdische eilanden staan allebei bekend om hun poederzachte stranden en kraakhelder blauw water. Bovendien vind je op Boa Vista en Ilha do Sal de meest luxe resorts en hotels. Op deze eilanden is het onmogelijk om niet te genieten van een heerlijke zonvakantie. Er zijn ook genoeg opties om all inclusive te gaan. Zo ga je helemaal een onbezorgde tijd tegemoet. Wil je ook wat actiefs doen tijdens je verblijf? Dan kun je onder andere gezellige vissersdorpjes bezoeken, met een 4x4 door de woestijn rijden, sandboarden, duiken of een dagje zeilen. Het is zelfs mogelijk om een dagtrip te boeken naar een van de andere eilanden in Kaapverdië, waaronder Fogo en Santiago.

Hoteltip: VOI Praia De Chaves Resort Boa Vista*****


Het kraakheldere zeewater van Ilha Do Sal

Proeven van de Kaapverdische cultuur?

São Vicente is the place to be als je van cultuur houdt. São Vicente staat bekend om zijn traditionele muziekscene en hoofdstad Mindelo wordt gezien als het culturele centrum van Kaapverdië. Elk jaar wordt hier het spectaculaire Mardi Gras georganiseerd. São Vicente is minder geschikt voor een strandvakantie. Het landschap is vrij droog en veel kustlijnen ruig.
Van alle eilanden in Kaapverdië is Santiago het grootste eiland. Santiago wordt vaak Kaapverdië in het klein genoemd omdat het van alles wat heeft. Het binnenland bestaat vooral uit bergen en er zijn een paar kleine stranden te vinden. Ben je echt op zoek naar de mooiste stranden van Kaapverdië? Dan kun je beter naar Boa Vista of Ilha Do Sal gaan.


De kust van Mindelo

Wandelen door de ruige natuur?

Daarvoor moet je op Santa Antão zijn. De natuur is hier overweldigend mooi. Het binnenland bestaat uit steile en groene bergen die er haast onaards uitzien. Je kunt fantastische wandelingen maken op Santa Antão, maar daarvoor moet je wel een goede conditie hebben. Het is namelijk niet makkelijk om hier te wandelen. Welk eiland in Kaapverdië ook lekker ruig is? Fogo! Alhoewel het landschap hier totaal anders is. Fogo is namelijk een actieve vulkaan die boven de zee uitsteekt. Er is niet veel anders te doen, maar je kunt wel naar de krater van de vulkaan klimmen.


De vulkaan Fogo

Het authentieke Kaapverdië ontdekken?

Brava, São Nicolau en Maio zijn de overige drie eilanden in Kaapverdië die bewoond zijn. Op deze eilanden komen bijna geen toeristen en daarom kun je hier nog echt het authentieke Kaapverdië ontdekken. Dit betekent wel dat er ook niet veel voorzieningen voor toeristen zijn. São Nicolau en Brava zijn bergachtig, waar Maio net als Ilha Do Sal en Boa Vista vooral uit zand bestaat. Vaak worden deze eilanden in Kaapverdië alleen tijdens een rondreis bezocht.

Wil je onbezorgd van een zonvakantie genieten op een van de Kaapverdische eilanden? Dan raden we je vooral aan om Boa Vista of Ilha Do Sal te bezoeken. Deze eilanden bieden je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf. Kijk vooral in ons aanbod om inspiratie op te doen.

Boek nu je excursie