Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
    • Rovinj ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Rovinj is een stad gelegen in de regio Istrie in het noord-westen van Kroatie. Deze stad is erg geliefd onder zowel dagjes mensen als vakantiegangers. Dit omdat de ligging op het schiereiland en de prachtige schilderachtige gebouwen een absolute trekpleister zijn. De oude stadskern beschikt over prachtige gebouwen waaronder de Sint-Eufemiakerk. Het autovrije centrum draagt bij aan een zeer prettige sfeer die uitnodigt om op een van de vele terrasjes te gaan zitten. Dit maakt ook meteen waarom deze stad een kindvriendelijke vakantiebestemming is. Ben je uitgekeken op deze stad? Er vertrekken dagelijks boten naar een eilandje in de buurt en ook andere steden liggen binnen handbereik. Kortom, Een vakantie naar Rovinj mag niet overgeslagen worden!

Lees meer

Populaire vakanties Rovinj

Rovinj - Schilderachtige stad op schiereiland

Rovinj ligt aan de westkust van Istrië en is een populaire toeristenbestemming. Rovinj is in de oudheid gekenmerkt door de Romeinen en Venetianen. De oorsprong van de oude stad Rovinj ligt op een schiereiland op een heuvel. De middeleeuwse bebouwing die tot aan zee doorloopt geeft deze plaats een aangenaam aanzicht. Rovinj kent vele omhooglopende straatjes in de oude stadskern en enkele daarvan leiden naar de Sint-Eufemiakerk.

Het centrum van Rovinj 

Rovinj heeft een autovrij centrum, mede daardoor krijgt de stad zijn authentieke karakter. In deze stad vind je vele gezellige restaurantjes en barren. De stad heeft iets weg van een Italiaans vissersdorp omdat het lange tijd in handen was van de Venetianen.

Jongerenvakantie naar Rovinj

Er is een aantal jongerencampings aanwezig in Rovinj. Deze stad biedt een leuk nachtleven waar je tijdens jouw vakantie veelvuldig gebruik van zult maken. Overdag geniet je op een van de stranden van jouw heerlijke cocktail en ook vind je hier genoeg plekken om gezellig te kunnen borrelen op het terras!

De omgeving buiten Rovinj

Buiten de stad, op het vasteland liggen tal van toeristencomplexen. Op slechts 15 minuten afstand met de taxiboot ligt een klein eiland Crveni Otok. Er vertrekken twee boten per uur naar dit eiland. Het is bedekt met ananasbomen en heeft idyllische baaien en een mooie kaap met rotsstranden.