JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Snorkelen en duiken op Malta » Prijsvrij Vakanties

Snorkelen en duiken rondom het kleurrijke Malta

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 24-12-2021

Waan je in een tropisch aquarium in de Middellandse Zee rondom Malta. Gewapend met niets meer dan een snorkel geniet je hier al van de meest prachtige vissen, maar ook voor de gevorderde duiker is er rondom Malta genoeg moois te ontdekken. Het is maar een uurtje of drie vliegen voor je je al in één van de mooiste plekken ter wereld bevindt om te snorkelen en duiken. Maar wat nou echt dé snorkelspots en duikspots van Malta zijn hebben wij voor je uitgezocht; ga je mee op avontuur in de kleurrijke onderwaterwereld van Malta?


Duiken bij Um el Faroud wreck in Qrendi & Traditionele kleurrijke boten in het vissersdorp Marsaxlok

De beste duik en snorkel spots van Noord-Malta

Op het hoofdeiland van de eilanden horende bij Malta zijn de snorkel en duikplekken eindeloos. Je kunt je haast afvragen of er ook plekken zijn waar je níet de zee in kunt wandelen om van al het moois te genieten. Ons favoriete deel van het eiland is echter het noorden, waar je in het ondiepe water bij Cirkewwa al de Atlantische braam, lipvis en papegaaivis kunt spotten. Ben je een gevorderde duiker? Dan vind je in dit deel van het eiland ook grotten, tunnels en onderwaterrotsen: alles voor een superavontuurlijke duiktocht. Een perfecte uitvalsbasis voor deze te gekke spots is bijvoorbeeld Mellieha.

Hoteltip: DB Seabank Resort en Spa****


Uitzicht op Popeye Village in Mellieha

De absolute parel van Malta

Valletta is de hoofdstad van Malta, en is daarmee een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Het staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dit zal je niet verbazen als je door het prachtige centrum loopt. Maar we dwalen af, want we hadden het natuurlijk over duik en snorkel hotspots! Je loopt hier zo de zee in vanaf één van de knusse strandjes die de stad rijk is. Wil je een keer een volle dag naar misschien wel de állermooiste snorkelplek van Malta? Spring dan in de haven van Valletta – Sliema – op een boot en vaar naar het azuurblauwe water van de Blue Lagoon van Comino. Geloof ons: je weet niet wat je ziet door je duikbril!

Hoteltip: The Preluna Hotel****


Duiken bij Tug 2 wreck bij Exiles Beach in Sliema & Luchtfoto van Valletta, de hoofdstad van Malta

Rust onder- en bovenwater op Gozo

Het op één na grootste eiland van Malta is Gozo, dat naast rustiger ook een stuk groener is. Een absolute favoriet op Gozo is Hondoq ir-Rummien, dat op een kleine 3km van Mgarr ligt. Naast het prachtige strand, dat ook zeer in trek is bij de locals, is de zee zó waanzinnig helder en blauw dat je je afvraagt of je geen Photoshop-bril in plaats van een duikbril draagt. Onderwater vind je meest prachtige visjes die strak afsteken tegen het superheldere water. En als je genoeg hebt van de onderwaterwereld sluit je de dag heerlijk af op een terrasje uitkijkend op die schitterende baai.

Hoteltip: Cornucopia****


Ramla bay, Gozo


Wacht, wat zei je? We kunnen je niet horen met je snorkel in je mond. Je moet namelijk nog héél even geduld hebben en eerst een heerlijke accommodatie op Malta kiezen. Gaat wel lukken denken wij, want ze weten hier wel hoe ze toeristen lekker in de watten moeten leggen.