Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Midden-En Hoge Atlas ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Fès of Fez is de op twee na grootste stad van Marokko en tevens een koningsstad. De stad is misschien iets minder bekend dan Marrakesh, maar het is een belangrijke culturele stad. In Fes vind je talloze historische bouwwerken in een typisch Marokkaanse stijl en een groot netwerk aan smalle steegjes waar je gemakkelijk kunt verdwalen. Wist je dat de Medina, oftewel de oud stad een autovrije zone is? Spullen worden hier vervoerd op ezels en paarden en in elk straatje staat je wat anders te wachten. Te voet ontdek je hier de mooiste plekjes, sfeervolste theehuizen en kleurrijke traditionele markten met schitterende tapijten en smaakvolle specerijen. Ben jij ook benieuwd naar Fes?

Lees meer

Populaire vakanties Fes

Wat te doen in Fes, Marokko? 

De leerlooierijen van Fes

Fes of Fez staat voornamelijk bekend om de leerlooierijen. Dit is dan ook één van de bekendste bezienswaardigheid in deze prachtige stad. Bij de leerlooierijen worden op een traditionele manier dierenhuiden gelooid en geverfd. Ben je benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? De bekendste leerlooierij is Chouara Tannery. Je leert hier van de lokale bevolking hoe leren tassen, jassen en schoenen worden gemaakt. Je vindt hier dan ook verschillende winkels waar je voor een zachte prijs de echte leren producten kunt kopen. Tenslotte weet je nu precies hoe jouw nieuwe aankoop is gemaakt!

Verdwalen in de Medina

De Medina van Fes heet Fes el Bali. Dit is waar je moet zijn om de stad te leren kennen. Je vindt hier duizenden (ja écht) smalle steegjes waar je urenlang kunt ronddwalen en traditionele winkels, restaurantjes, souks en theehuizen tegen komt. De Medina heeft twee hoofdstraten. Dit zijn Talaa Seghira en Talaa Kebira. Handig om te weten als je verdwaald raakt om de weg terug te vinden, want daar kom je niet omheen in de Medina. Er zijn verschillende toegangspoorten om de Medina binnen te komen, maar de meest populaire is Bab Bou Jeloud, oftewel Fes Boujloud. Wij snappen wel waarom, want als je deze sierlijke, paarse en groene poort doorloopt waan je je meteen in de Marokkaanse wereld.

Koranscholen

Belangrijke bouwwerken van Fez zijn de koranscholen. De architectuur van deze bouwwerken zal je versteld doen staan met strakke vormen, bijzonder houtwerk en marmeren muren versierd met kleurrijke patronen van mozaïek. Eén van die koranscholen is Medersa Bou Inania. In Fes mogen mensen die niet van Marokkaanse afkomst zijn niet naar binnen in de scholen en moskeeën, maar Medersa Bou Inania is hier een uitzondering op. Een must do als je in deze stad in Marokko bent dus!

Verder vind je in de stad talrijke monumenten waaronder de universiteit en de Karaouine moskee. Deze moskee uit 859 is een van de oudste en beroemdste moskeeën. Je mag hier niet naar binnen, maar je kunt het gebouw van buitenaf bewonderen en stiekem even binnen gluren.

Weer en klimaat in Fez

Fez ligt in Marokko en beschikt over een warm landklimaat. Dit betekent dat het in de zomer erg warm kan worden. Het voorjaar en najaar zijn daarom het meest geschikt om de prachtig stad te ontdekken. Het is tenslotte maar 3 uur vliegen naar de stad. Om je echt te wanen in de Marokkaanse sferen raden wij het je aan om in een riad te slapen. Dit zijn traditionele Marokkaanse accommodaties. Erg leuk!