JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Leukste plaatsen van Mauritius » Prijsvrij Vakanties

Leukste plaatsen van Mauritius!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 28-07-2021

 

Ken je van die ansichtkaarten met azuurblauw water, witter dan wit strand en een lucht zo strak blauw dat je je afvraagt of hier Photoshop aan te pas is gekomen? Welkom op Mauritius, het land waar je dit állemaal vindt zonder dat er ook maar iets van digitale bewerking voor nodig is. Maar voor degenen die denken dat Mauritius alleen een geschikte vakantiebestemming is wanneer je op zoek bent naar dat lekkere bounty strand hebben we goed nieuws: het eiland stikt werkelijk van de leuke plaatsen en dorpjes. Ook maak je vanuit hier leuke dagtripjes zodat je het natuurschoon niet aan je voorbij laat gaan. Kortom: lees lekker mee over de leukste plaatsen van Mauritius!

#1 Shoppen in Grand Baie

Shopliefhebbers opgelet: Grand Baie beschikt over superveel leuke winkeltjes waar je een dag al shoppend van kunt genieten. Om even bij te komen van al het winkelen plof je neer bij een van de vele hippe strandtentjes waar je de lekkerste smoothies en cocktails vindt. Leuk bijkomend voordeel: je kijkt uit op schitterende palmbomen, prachtig strand en weer dat azuurblauwe water. Zo lekker ben je nog nooit bijgekomen van een dagje shoppen.

Hoteltip: Beachcomber Le Mauricia****


Uitzicht over Grand Baie

#2 Historisch Port Louis

Een vakantie op Mauritius is niet compleet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Port Louis. Mauritius heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de VOC en slavernij, waar je in bijvoorbeeld de citadel meer over te weten kunt komen. Ook vind je er een gezellige markt waar je van de éne lokale lekkernij in de andere valt. Probeer zeker eens de roti en de pan puri! Port Louis is heel geschikt als dagtrip, je rijdt hier bijvoorbeeld vanuit Flic en Flac in een half uurtje naartoe en vanuit Balaclava al in een kwartiertje.


Tempel in Port Louis

#3 Wonderschoon Beau Champ

De naam zegt eigenlijk al genoeg, want dit relatief kleine plaatsje is werkelijk schitterend! Gelegen aan de oostkust van Mauritius is dit een heerlijke plek om lekker tot rust te komen. Vind je het fijn om ontspanning af te wisselen met een beetje avontuur? Dan is Beau Champ de perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes naar bijvoorbeeld natuurpark Domaine De L’etoile (ziplinen!) of de Grand River South East (GRSE) Waterfalls.

Hoteltip: Laguna Beach en Spa***


Natuurpark Domain De L'etoile


Mogen we je nog héél even uit je dagdroom ontwaken? We weten dat je in gedachten al heerlijk over één van de boulevards flaneert, maar we hebben nog een laatste dosis goed nieuws. Je vindt over het hele eiland van Mauritius namelijk heerlijke resorts, dus bekijk rustig ons uitgebreide aanbod en verzeker vandaag nog jouw vakantie naar dit stukje paradijs in de Indische Oceaan.