JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Noord of Zuid Mauritius, waar naartoe op vakantie?

Noord of Zuid Mauritius, waar kun je het beste naartoe? 

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 07-10-2021

Spoiler alert: allebei! Dit klinkt misschien een beetje flauw, maar er is eigenlijk geen slechte spot te vinden op Mauritius. Overal vind je heerlijke stranden, wuivende palmbomen en een op-en-top vakantiesfeer. Maar toch valt er een onderscheid te maken tussen Noord en Zuid Mauritius. Check dus snel wat jouw voorkeuren zijn en kies zo de voor jou perfecte vakantiebestemming op dit heerlijk eiland.

Stranden op Mauritius: Noord vs. Zuid

Op het gebied van stranden op Mauritius zit je overal goed, want het zand is overal witter dan de witst gebleekte tanden en het water is er prachtig helder. Maar het grootste onderscheid in stranden zit hem in de drukte: in het noorden vind je onder andere Grand Baie, en dit is dan ook de wat drukkere kant van het eiland. Hier vind je vooral zandstranden en veel hotels. Hou je van een rustige omgeving en een plek om lekker te zwemmen? Dan zit je in het zuiden goed, waar je veel rotsen vindt en dus ook prachtig kunt snorkelen.


Noord Mauritius: Grand Baie

Activiteiten op Mauritius: Noord vs. Zuid

Wat voor de stranden geldt, geldt ook voor de activiteiten: in het noorden vind je veel spots om te gekke watersporten te doen, terwijl je in het zuiden bijvoorbeeld meer excursies in de natuur vindt. Black River Gorges National Park bijvoorbeeld, dat op een kleine 20km van Bel Ombre ligt. Dit natuurpark bestaat uit een groot regenwoud met maar liefst 60km aan wandelpaden en schitterende plekken om te picknicken.Black River Gorges National Park

Steden op Mauritius: Noord vs. Zuid

Inmiddels zal het je niet meer verbazen dat je voor de meest levendige steden in het noorden van Mauritius moet zijn. Trou Aux Biches bijvoorbeeld, wat een populaire stad is en waar je verschillende leuke clubs vindt. Of het meest noordelijke puntje in Cap Malheureux, waar je veel historie vindt omdat het de plek is waar het eiland werd aangevallen door de Britten. Omdat het in het zuiden veel waait is het wat minder drukbezocht dan het populaire noorden, maar dit maakt ook dat dit deel van het eiland het meest authentiek is gebleven. Zet vooral Mahebourg op je lijstje, in dit knusse stadje ervaar je nog de sfeer van de locals die maar al te graag een praatje met je maken.


Cap Malheureux

Zie jij jezelf al liggen op een heerlijk strandje in het noorden van Mauritius? Of juist gewapend met een rugzak en waterfles al hikend door de schitterende natuur in het zuiden? Voor welk deel van het eiland je ook gaat, de resorts zijn er heerlijk dus maak snel jouw keuze en laat de vakantiekriebels maar komen!